A kereszténység eme ága, azaz a Tanúk hogy értik Jézus személyét?
Egy mostani friss kérdésnél van ez a válasz egy Jt-s embertől:
"Mi Jehova Tanúi hisszük, hogy:
Jehova Isten a Mindenható
Jézus Krisztus isteni (vagy isten) Jehova mellett
szent szellem Isten tevékeny ereje"
Én úgy tudom a keresztény vallás szigorúan monoteista. Még a henoteizmus sincs jelen benne, a politeizmus meg főleg.
Lehet én értem félre, de mit takar hogy Jézus isteni avagy isten? Isten mellett egy kisebb hatalmú isten? De ez nem ellenkezik a monoteizmussal? És nem a monolátriára(henoteizmus) hajaz?
Elvileg a kereszténység szempontjából nincs más istenség, nincsenek sok más istenek.
Vagy inkább ez a kérdés hasonlóan misztikus vonzatú mint a szentháromság?
# 20 opendoor
Ne sumákolj, hanem felelj becsülette arra, amit írtak neked! Vagy pedig ismerd el, hogy tévedsz. Tudtommal nem írtam neked semmi sértőt, csupán a Bibliából érveltem. Miért nem foglalkozol vele? Na pontosan ezért utálnak olvasni téged, mert simán levegőnek veszed azokat a kommenteket, amik cáfolják a tanítást, amit vallasz. És minden kérdésnél eljátszod ugyanezt! És nem átallsz huszadjára is beömleszteni ugyanazokat a megcáfolt irományoaidat!
És tudom előre, hogy most azzal fogsz jönni, hogy Jézus sem felelt minden kérdésre, úgyhogy már előre felelek rá: te nem vagy Jézus! Nem is vagy tévedhetetlen! Ezzel akármelyik eretnek szekta követője érvelhetne, csak hogy a lényeg úgyis az, hogy kinek van igaza! Krisztust is figyelemen kívül fogod hagyni, amikor rádbizonyítja, hogy tévelyegsz?
Legalább ezeréves ez a vita amit most itt pro és kontra lefolytattatok. Nem tisztem hogy akár az Őrtorony létjogosultságát én megkérdőjelezzem vagy megerősítsem.
Az Áriánus (eretnekek) szerint HOMOIUSION= hasonló lényegű
A Katolikus Egyház szerint HOMOUSION= egylényegű Istennel.
Ezen az egy betűn ment az öldöklő vallási ellentét,vita amely a jelek szerint napjainkban is némelyeknek aktuális.
"csak azt, hogy az Atya alá kerül"
Ha egy hatalom más valakihez kerül, akkor már nem azé akié volt, ezt külön miért kellene forszírozni..
"visszaadja az Atyának" vagy is nem birtokosa annak már.
Így lesz Isten minden.
Isten mellett nem lesz még egy uralkodó azzal a hatalommal. Mert akkor az a mondat, hogy Isten lesz minden, mindenkinek érvénytelen.
Nem ketten lesznek minden,hanem Isten lesz úgy,ahogy Ádám idejében volt,a Fiú csak az angyalok fejedelme volt a hierarchikus elrendezésben, és újra vissza áll ez az elrendezés.
Opendoor, ne tereld a témát! Teljesen egyszerű kérdés, ha két személy ugyanazt a hatalmat birtokolja, akkor az egyenlő vagy nem egyenlő?
Plusz a 10. válaszoló is feltett egy elég konkrét kérdést amire valahogy elfelejtettél válaszolni. Arra is kíváncsi lennék, be mered-e ismerni a Biblia igazságát, vagy eltereled valami újabb Őrtornyos hazugsággal...
""visszaadja az Atyának" vagy is nem birtokosa annak már."
Te komolyan nem bírod fölfogni, hogy egyértelmű versek tanítják, hogy a Fiú örökké uralkodni fog?! Fiú semmilyen hatalom nem vétetik el, hanem általa kerül vissza minden az Atya uralma alá.
Példa: Rakjatok minden játékot a dobozba, a dobozt pedig a polcra, hogy minden a helyén legyen. Akkor most hol vannak a játékok a dobozban vagy a polcon? Természetesen a dobozon keresztül a polcon. A Fiú minden hatalmat és uralmat megkapott, hogy aztán átadva a hatalmat és az uralmat az Atyának, mindenki az Atya hatalma és uralma alatt legyen. Akkor most már nincsenek a Fiú hatalma és uralma alatt? Persze hogy ott vannak, sehol nem írja, hogy elvétetik a Fiú hatalma, csak azt, hogy az Atya alá kerül.
"Tudtunkra adta ugyanis akaratának titkát, azt az őbenne előre meghatározott jóságos tervét, hogy elérkezik az idők teljessége, és Krisztusban, mint Főben, újra egyesít mindent, ami a mennyben és a földön van." (Ef 1,9-10)
"Így lesz Isten minden. Isten mellett nem lesz még egy uralkodó azzal a hatalommal. Mert akkor az a mondat, hogy Isten lesz minden, mindenkinek érvénytelen."
Az Atya a Fiú által és a Fiúban lesz minden, nem hagyja ki Őt semmiből. A Fiú Isten, az "egyszülött Isten", aki minden hatalmat megkapott "mennyen és földön". Mindaz, ami az Atyáé, az Övé, Ő maga mondja:
"Mindaz, ami az Atyáé, az enyém" (János 16,15)
"Legalább ezeréves ez a vita amit most itt pro és kontra lefolytattatok."
->Szó sincs vitáról, hiszen a kereszténységben egység uralkodik ezzel a témával kapcsolatban.
Jehova tanúi egy eretnekséget ébresztettek fel, de persze csak a buta és befolyásolható embereket tudják elhitetni.
Dante
1#.A hazug nemlétező háromság hive akinek a Jézus és az apostoli örökséghez semmi köze.
A mellétanitás nagy mestere,azért mert azokat a vallásokat dicsőíti amelyek az idők során a legtöbb embert mészároltak le főleg az első és a második világháborúban,továbbá a nagy és kegyetlen inkvizicioban.
Ha a biblia azt mondja"ne ölj"akkor egy őszinte keresztény a gyilkoló oldalon nem áll.Mivel azon az oldalon áll,igy azonosul is velük,aminek az Isten szavához semmi köze.
Hát Dántèrol csak annyit,hogy mivel ő eretnek az igaz Isten èllen,mert hamis tanitásokat támogat.A fentiekhez hozzátennèm a keresztes háboru több száz èves lefolyását ami több millio ember èletèt követelte.
Hol van Dántenak igaza?Ö beszèl a keresztènyi folytonosságrol,amikor sem Jèzus sem az apostolok nem hagytak hátra háborut,inkviziciot.
Èn Dánte helyèbe szègyelnèk az oldalon megjelenni mint egy győztes kakas,amikor az Isten szava szerint egy vesztes az állásfoglalása szerint.
Dante"a keresztènysègben egysèg uralkodik" Na itt mondtad ki az igazat.Pld.Hollandiában 45%-ban a templomok bezártak ès kiállitásokat szerveznek,hogy visszatudjáj csalogatni az egysègre.De ez azèrt nem megy mert az ilyen Dante èrzelmü emberek vannak megbizva a visszaterelèshez.
Nem apostoli modon kezelik az embereket hanem a közèpkori diktaturával.
Ha belèpsz a googelb ès megnèzed a keresztènysèg rèszvètelèt a templomokban 300 fèröhelyes helyisègben csak 70-100 szemèly van.Azok is csak ott vannak,mert tartozni akarnak valahová.
Kedves Dante ebben áll a te keresztènyi egysèged,hogy elöreláthatoan a Google szerint 30 èv mulva a keresztènyek anyira egysègesek lesznek,hogy elhagyják azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!