Szerintetek is kamu dolog a pokol? Jehova Tanúi ezt állítják és van rá utalás a Bibliában is. Vélemény?
Tudom azt mondtam már nem vitázok veled többet ennél a kérdésnél, de most új témákat hoztál fel, amire most mégis regagálok.
"Isten Szent Lelke örzi meg az igazságot és nem az egyház."
Pedig Jézus valóságos földi egyházat alapított, amelyen a pokol kapui sem vesznek erőt:
„Te Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat, s a poklok kapui
sem vesznek erőt rajta” (Máté 16, 18).
Nem vesznek erőt rajta, vagyis sosem szűnik meg, folyamatosan
minden nap létezik.
"Ha az egyház eltér az igazságtol Isten már nem munkálkodik benne."
Ezt mégis honnan veszed?! A zsidó nép is sokszor eltért az igazságtól, de az emberek hűtlensége nem teszi érvénytelenné Isten hűségét:
"Ha azonban megtagadjuk, ő is megtagad minket, de ha mi hűtlenné válunk, ő hű marad, mert önmagát nem tagadhatja meg." (2Tim 2,12-13)
Szóval ha van egy-két bűnös vallási vezető, az még nem bizonyítja, hogy az általa képviselt vallás hamis. Jézus pedig egy szóval sem mondta, hogy a hálóban nem lesznek hitvány halak, amit végül valóban kidobnak, hanem pont hogy erre figyelmeztetett: (Mt 13,47-50).
"Azok a szent emberek nem katólikusok voltak mint te vagy a vallásod hanem Jézus követői, akiket a rómaiak megöltek, megkinoztak különféle módon."
Ennek ellenére minden lényeges katolikus tanítást megvallottak már ők is, amiket most tagadsz, így a lélek halhatatlanságát vagy a pokolban való örökké tartó szenvedés tanítását is.
"Én is szivesen beszélgetek a pokolrol de a biblia az alap nem a bünös ember által irt hagyomány."
Hagyd már ezt a hülyeséget könyörgöm! Ha semmibe vesszük az egyházi hagyományt, vagyis nincs egy biztos pontunk, akkor a Bibliát ezerféleképpen lehet magyarázni és annyiféleképpen is magyarázzák a magadfajta liberális okoskodók a sola scriptura elvre hivatkozva, mintha nagyobb hitelük lenne, mint az elsőszázadokban élt keresztényeknek, ami egyenesen nevetséges...
Hagyd már ezt a hülyeséget könyörgöm a biblia saját magát magyarázza és a Szent Lélek:
2Pét 1:19 És igen biztos nálunk a prófétai beszéd [is], amelyre jól teszitek, ha figyelmeztek, mint sötét helyen világító szövétnekre, míg nappal virrad, és hajnalcsillag kél fel szívetekben;
2Pét 1:20 Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból.
2Pét 1:21 Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Lélektől indíttatva szólottak az Istennek szent emberei.
Zsid 4:12 Mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait.
Ézs 8:20 A tanításra és bizonyságtételre [hallgassatok]! Ha nem ekként szólnak azok, akiknek nincs hajnalok:
Teljesen elég a hitélethez és az üdvösséghez:
Zsolt 119:9 Mi módon őrizheti meg tisztán az ifjú az ő útját, ha nem a te beszédednek megtartása által?
Zsolt 119:11 Szívembe rejtettem a te beszédedet, hogy ne vétkezzem ellened.
Zsolt 119:105 Az én lábamnak szövétneke a te igéd, és ösvényemnek világossága.
Zsolt 119:130 A te beszéded megnyilatkozása világosságot ad, [és] oktatja az együgyűeket.
1Thess 2:13 Ugyanazért mi is hálát adunk az Istennek szüntelenül, hogy ti befogadván az Istennek általunk hirdetett beszédét, nem úgy fogadtátok, mint emberek beszédét, hanem mint Isten beszédét (aminthogy valósággal az [is]), amely munkálkodik is tibennetek, akik hisztek.
Mi az Isten káromlás? Az mikor valamit vagy valakit feljebb rangsoroljuk min Isten,- vonatkozik az Atyára,a Fiura, a Szent Lélekre.
2Thess 2:4 Aki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, ami Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.
Ha valaki,bárki legyen az aki egy egyházat vagy hagyományt fontosabb helyre emel mint az Istent(Atya,Fiu,Szentlélek)
az Isten káromlást szol.
Máté 16:18 De én is mondom neked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat.
Máté 16:16 Simon Péter pedig felelvén, monda: Te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia.
Péternek ezen bizonyosságára épül fel az anyaszentegyház,
A szikla Jézus Krisztus
Jézus sehol se tette nagyobbá az egyházat mint Isten.
Ef 5:29 Mert soha senki az ő tulajdon testét nem gyűlölte; hanem táplálgatja és ápolgatja azt, miképpen az Úr is az egyházat;
Ef 5:30 Mert az Ő testének tagjai vagyunk, az Ő testéből és az Ő csontjaiból valók.
Ef 5:31 Annak okáért elhagyja az ember atyját és anyját, és ragaszkodik az ő feleségéhez; és lesznek ketten egy testté.
Ef 5:32 Felette nagy titok ez: de én a Krisztusról és az egyházról szólok.
Az Völegény Krisztus és nem Péter,az asszony az egyház
Kedves István,
Köszönöm, hogy kiálltál mellettem, egy ilyen durva komment után, amiből természetesen egy szó sem igaz, hiszen nem káromlom a Szentlelket, és nem lépek fel erőszakosan sem azok ellen, akik semmibe veszik a Katolikus Egyházat.
Az előző kommentben felvetett témáid is érdekesek, de kibontani mélyen most időpazarlás. Azt ugyanis olyan embereknek kell megtenni, akik fogékonyak a korrekt teológiai és egyháztörténelmi tényekre. Viszont kifejezetten antikatolikus lelkületű embereknek megtenni ezt értelmetlen.
Minden jót,
Dante
"Hagyd már ezt a hülyeséget könyörgöm a biblia saját magát magyarázza és a Szent Lélek"
Akkor azért van most ennyi egymásnak ellentmondó értelmezés és szekta? A Szentlélek nem ad egymásnak ellentmondó értelmezéseket, szóval ez nem jó hivatkozási alap. De ezt már sokadjára írtuk neked, jobb érved nincs?
"Teljesen elég a hitélethez és az üdvösséghez"
Valóban, még ha eretnekségeket vallasz, akkor is üdvözülhetsz, ha jóhiszemű tévedő vagy. Persze nem mindegy, mennyire súlyos az eretnekség, de ezt az Isten dolga megítélni.
"A szikla Jézus Krisztus"
Szikla Péter is, sőt a többi apostol is. Ahogy Krisztus sziklasága az Atyából forrásozódik, úgy forrásozódik Péter sziklasága a Fiúból.
"Kedves István nagyon jol tetted hogy Dante és a katólikusok mellet
kiáltál és nem a biblia meg a Szentlélek mellett."
Szerintem a Biblia és a Szentlélek a Katolikus Egyházat támogatja, de gondolom ezzel most nem leptelek meg.
Akkor azért van most ennyi egymásnak ellentmondó értelmezés és szekta? A Szentlélek nem ad egymásnak ellentmondó értelmezéseket, szóval ez nem jó hivatkozási alap. De ezt már sokadjára írtuk neked, jobb érved nincs?
Nem kell sokadjára irjátok nekem mert ezt én is tartom nem a Szent Lélek munkája a sok vallás és sekta ez sátáni munka és ez ellen nem érvelek lehet nem ugy fejeztem ki magam rosszul értettél meg! Az amit biztosan tudok hogy a bibliát a Szentlélek ihlette és Ő is magyarázza de nem teheted az egyházat a Szentlélek elé.
Minden vallás és szekta ezt teszi!
"Azok a szent emberek nem katólikusok voltak mint te vagy a vallásod hanem Jézus követői, akiket a rómaiak megöltek, megkinoztak különféle módon."
Ennek ellenére minden lényeges katolikus tanítást megvallottak már ők is, amiket most tagadsz, így a lélek halhatatlanságát vagy a pokolban való örökké tartó szenvedés tanítását is."
Kösz az őszinteségedet
"Szerintem a Biblia és a Szentlélek a Katolikus Egyházat támogatja, de gondolom ezzel most nem leptelek meg."
Ez az álliás magáért beszél!
Az én hitem meg a vallásom a bibliának meg a Szentléleknek ad Dicsőséget és igazságot.
Tovább nincs semmi közös témánk se beszélgetés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!