Jehova tanúi! Az utolsó napokban vagyunk?
Na és meddig? 200? 500? vagy még 1000 évig?
Amióta létezik ez a szekta, állandóan az utolsó napokról jósolgatnak... majd buknak bele újra és újra.
Most a legújabb dátum 1914, de ennek se lehet semmi köze a valósághoz. Egy másik kérdésnél egy Tanú levezette hogyan is számolható ki ez, de a következtetései és maga a számolása is alapjaiban volt hamis (például a mai használatos 365 napos naptári év szerinti 1914-es dátumot adta meg, de 360 napos holdévekkel számolva jutott el idáig), ergo ennek sincs több hitele mint bármely más jóslatuknak.
Katolikus vagyok, de szerintem is az "utolsó napokban élünk", értve ezalatt azt, hogy lényegében Jézus mennybemenetelével "lezárult a régi korszak", és megkezdődött az új, "újszövetségi idő", ami meghatározatlan ideig tart. "Közel van az idő", csak nem mindegy, hogy a "közel" Istennek mennyi, meg mennyi egy emberiben.
Ti mit gondoltok erről?
@ Gabriel.Tailor
Azért legyünk tárgyilagosak, nem csak a JT jósolgat, bebukott jóslata is van például az adventistáknak is. Meg a 360 napot erőltetik a karizmatikusok is, pedig semmi történelmi alapja nincs, valóban.
Nem egészen értem, hogy ebből a széles körből miért pont a JT-t kell kipécézni, hiszen nincs köztük lényegi különbség.
A keresztény vallásnak ez a lényege (az egyik), hogy mindig az utolsó napokban vagyunk.
Aztán lehet, hogy ez még 1 milliárd évig tart így... ők se tudják. Persze kereszténység akkor már réges-régen nem lesz.
Kedve 7. válaszoló!
Végtelenül egyszerű oka volt annak hogy csak rájuk tértem ki a válaszban. Konkrétan mert róluk szólt a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!