Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek is kamu dolog a...

Handsomeboy kérdése:

Szerintetek is kamu dolog a pokol? Jehova Tanúi ezt állítják és van rá utalás a Bibliában is. Vélemény?

Figyelt kérdés
pokol

2016. szept. 1. 21:54
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:

"Jer 23:40 És örökkévaló szégyent és örökkévaló gyalázatot hozok ti reátok, amely felejthetetlen.

-bizonyosság-

Jer 51:39 Az ő kedvüknek idején készítek nekik lakomát, és megrészegítem őket, hogy vigadjanak, és örökkévaló álmot aludjanak, és fel ne serkenjenek, azt mondja az Úr.

-bizonyosság-

Ez 37:26 És szerzek velük békességnek frigyét, örökkévaló frigy lesz ez velük; és elültetem őket és megsokasítom, és helyeztetem az én szenthelyemet közéjük örökké.

-bizonyosság-

Dán 6:21 Akkor Dániel szóla a királynak: Király, örökké élj!

-tisztelet ,bizonyság,elismerés.-

Mik 4:5 Mert minden nép a maga istenének nevében jár, és mi is a mi Urunk Istenünk nevében járunk örökkön örökké.

-tisztelet,bizonyság,elismerés,imádat.-

Mik 7:18 Kicsoda olyan Isten, mint te, aki megbocsátja a bűnt és elengedi öröksége maradékának vétkét?! Nem tartja meg haragját örökké, mert gyönyörködik az irgalmasságban!"

->Mit akarsz ezekkel az igékkel bizonyítani? Azt, hogy nem egyeztethető össze a pokollal? Ez kicsit fejtsd már ki kérlek, mert nem világos számomra.

Dante

2016. szept. 3. 13:29
 22/63 anonim ***** válasza:
11%

Én sehol se álitottam azt hogy apokol kitalált dolog, hiszen a bibliába is irva van rolla. De viszont az hogy örökké ott fognak a bűnösök égni az nem eggyezik Isten szeretetével.

Az idézet amiket irtam mindbe szerepel az örökké szó, ugyanugy mint a pokollal kapcsolatban.

2016. szept. 3. 14:11
 23/63 anonim ***** válasza:

Kedves Dante

Ugy beszélsz mint a farizeusok!

Ján 8:53 Avagy nagyobb vagy-e te a mi atyánknál Ábrahámnál, aki meghalt? A próféták is meghaltak: kinek állítod te magadat?

2016. szept. 3. 14:21
 24/63 anonim ***** válasza:

Én is gratulálok az István érveihez.

Igen annak a fügefának mondta én is ezt mondtam.

A lator a menyben volt még aznap Jézussal a paradicsomban?

Válasz-

Ján 20:17 Monda neki Jézus: Ne illess engem; mert nem mentem még fel az én Atyámhoz; hanem menj az én atyámfiaihoz és mondd nekik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, és az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.

Ha jol tudom akkor ezt a feltámadása után mondta Jézus.

A latornak még halála előtt.

Ján 6:44 Senki sem jöhet én hozzám, hanemha az Atya vonja azt, aki elküldött engem; én pedig feltámasztom azt az utolsó napon.

Ján 6:54 Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, örök élete van annak, és én feltámasztom azt az utolsó napon.

Ez az igaz! Nem az érvelések amik a vallásbol erednek.

Kedves Zoli ugye a bűn nem isten által lett???

2Thess 2:8 És akkor fog megjelenni a törvénytaposó, akit megemészt az Úr az ő szájának leheletével, és megsemmisít az ő megjelenésének feltűnésével;

Mikor azt mondja Isten hogy megsemmisitem

én meg azt mondom hogy nem hanem örökké kinozod a pokolban akkor kinek van igaza?

2016. szept. 3. 14:45
 25/63 anonim ***** válasza:

Jel 21:4 És az Isten eltöröl minden könnyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.

Ez az igazság és érvelés amit a biblia ir!!

Most érvelhettek ismét és próbáljátok megcáfolni amit ir a szentírás!

2016. szept. 3. 14:51
 26/63 anonim ***** válasza:
11%

Kedves Dante

Ha már anyira képbe vagy mindennel akkor az igaz egyházad, valásod, tanaitok,- miért ölt meg anyi meg anyi embert akinél találtak bibliát?????????

Miért adtak pénzért bünbocsánatot? Ugye nem azért mert az örökké való pokol égésétöl megijesztettétek az okos embereket?!

2016. szept. 3. 15:06
 27/63 anonim ***** válasza:

Attila nem a pokolban való szenvedést tagadja, hanem a szenvedés örök időkre szóló voltát. A fügefás érve jónak tűnik, de ha megnézzük az eredeti szöveget, kiderül, hogy mégsem az. Ugyanis ezen versben az αἰῶνα (aión) csak egyszer szerepel, ami így kb. annyit jelent: soha. Míg a Jel 20:10-ben aionok aionjain át tartó kínzásról van szó, amit a legtöbb fordító "örökkön örökké"-nek vagy korszakok korszakain át tartó"-nak fordítja.

"A lator a menyben volt még aznap Jézussal a paradicsomban? Válasz- Ján 20:17 Monda neki Jézus: Ne illess engem; mert nem mentem még fel az én Atyámhoz; hanem menj az én atyámfiaihoz és mondd nekik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, és az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez. Ha jol tudom akkor ezt a feltámadása után mondta Jézus. A latornak még halála előtt."

Vagyis akkor mégsem volt vele "még ma a paradicsomban"? Jézus hazodott neki vagy mi? Krisztus nem volt tétlen a halála után, ugye nem akarod a lélekhalhatatlanságot is tagadni?

1Pét 3,19-20

"Így ment el a börtönben sínylődő lelkekhez is, és hírt vitt nekik. Ezek egykor engedetlenek voltak, amikor Noé idejében az Isten türelmesen várt, amíg a bárka elkészült, amelyben csak néhányan, mindössze nyolcan menekültek meg, épp a víz által."

1Pét 4,6 "Mert azért hirdették az evangéliumot a halottaknak is, hogy ha mint emberek testben ítélet alá estek is, lélekben éljenek az Isten által."

„Az igazak lelkét, akik Ábrahám kebelén vártak az Üdvözítőt, a pokolraszálló Úr Krisztus kiszabadította”. [Római Katekizmus 1, 6, 3.]

Vagyis tényleg vele volt még ha három nappal később itt a földön is fáltámadt testben.

"Ján 6:54 Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, örök élete van annak, és én feltámasztom azt az utolsó napon."

Ez sem ellentmondás, az igazak fel lesznek támasztva testben is. A Biblia két fajta feltámadást említ, elsőt és másodikat. Szellemit és testit. Ugyanígy van a két féle halál is: első és második. Az első halál a testi halál, de Jézus azt mondta nem attól kell félni, mert azzal még nincs mindennek vége, hanem attól, akik a Lelket is a gyehennára tudja vetni, vagyis a második halálba küldhet.

"És az Isten eltöröl minden könnyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak."

Itt pedig az üdvözültekről beszél az írás, nem az elkárhozottakról.

2016. szept. 3. 16:36
 28/63 anonim ***** válasza:

Jézus egyáltalán nem hazudott hanem igéretet tett még aznap a latornak, hogy vele lesz a paradicsomban.

Hol irja a biblia hogy a lélek halhatatlan?

Ézs 26:14 A meghaltak nem élnek, az árnyak nem kelnek föl: ezért látogatád meg és vesztéd el őket, és eltörléd emlékezetüket.

Ez 18:4 Íme, minden lélek enyém, úgy az atyának lelke, mint a fiúnak lelke enyém; amely lélek vétkezik, annak kell meghalni!

Isten- Bizony meghalsz

Sátán- Bizony nem halsz meg.

Első feltámadás az örök életre

Jel 20:6 Boldog és szent, akinek része van az első feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak; hanem lesznek az Istennek és a Krisztusnak papjai, és uralkodnak ő vele ezer esztendeig.

Második feltámadás a kárhozatra

Jel 20:13 És a tenger kiadá a halottakat, akik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, akik ő náluk voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.

2016. szept. 3. 16:58
 29/63 anonim ***** válasza:
Jel 20:9 És feljövének a föld szélességére, és körülvevék a szentek táborát és a szeretett várost; és Istentől a mennyből tűz szálla alá, és megemészté azokat.
2016. szept. 3. 17:15
 30/63 anonim ***** válasza:

"Jézus egyáltalán nem hazudott hanem igéretet tett még aznap a latornak, hogy vele lesz a paradicsomban."

Egy Fenét! Ezt a Jehova Tanúi mondják, mintha Jézus azt mondta volna: "Bizony mondom neked ma, velem leszel a paradicsomban”. És nem azt: "Bizony mondom néked, még ma velem leszel a paradicsomban."

Hát ez óriási! Jézusnak külön jeleznie kell, hogy éppen

aznap mondja, amit mond, nehogy azt higgyék, esetleg tegnap mondta, mert akkor nem voltak ott...

Pedig ha alaposan elolvastad volna az evangéliumokat, kitűnt volna, hogy Jézus számos alkalommal kezdi így a mondatát, de egyértelműen mindig a "bizony, bizony mondom neked" fordulatot használja, sose teszi hozzá a teljesen értelmetlen és felesleges "ma" szócskát!

"Hol irja a biblia hogy a lélek halhatatlan?"

Pl. itt:

,,Ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, a lelket azonban nem tudják megölni! Inkább attól féljetek, aki a kárhozatba vetve a testet is, a lelket is el tudja pusztítani!" (Mt 10,28)

Vagy a Gazdag és Lázár példázatában, vagy ott ahol a halottaknak való evangélium-hirdetésről van szó. Keresd vissza, mert már idéztem.

A halottak sorsával kapcsolatban ne ószövetségi verseket idézzél, mert azok félrevezetőek lehetnek, a halottak sorsában ugyanis Krisztus halálával és feltámadásával komoly változás állt be. Addig lehet igaz volt, amit leírtak, az Újszövetségben viszont már nem.

Vagy szerinted ez pl. igaz?

,,Mert hiszen mindenkire egy és ugyanaz a sors vár, az igazra és a gonoszra, a tisztára és a tisztátalanra; arra, aki áldozatot mutat be, és arra, aki nem mutat be áldozatot; a jóra és a bűnösre, arra, aki esküszik és arra, aki fél az esküvéstől. Az a baj abban, ami a nap alatt történik, hogy mindenkire egy és ugyanaz a sors vár, s hogy az ember szíve tele van gonoszsággal, és esztelenségeket eszel ki az ember – míg él, az élők számára, aztán a holtak számára. Igen, míg valaki az élők közé tartozik, addig még van reménye. Mert jobb az élő kutya, mint a holt oroszlán. Az élők ugyanis tudják, hogy meg fognak halni, de a holtak nem tudnak semmit, és jutalmuk sincs már; hisz még nevük is feledésbe merül, amelyet szereztek maguknak. Szeretetük, gyűlöletük és igyekezetük is mind odavan. Soha többé nem lesz részük abban, ami a nap alatt végbemegy." (Préd 9,2-6)

"Meggyűlöltem az életet, mert bosszantónak találtam azt a fáradozást, ami a nap alatt folyik. Igen, minden hiábavalóság és szélkergetés!" (Préd 2,17)

"Másfelől láttam a sok elnyomást a nap alatt: az elnyomottak könnyeit, és hogy nincs, aki vigasztalná őket; elnyomóik részéről az erőszakot, és hogy nincs, aki vigasztalná őket. Ezért boldogabbnak mondom a holtakat, akik már rég meghaltak, mint az élőket, akik még élnek. De mindkettőnél jobban (dicsérem) azt, aki meg sem született, aki meg sem látta azt a (sok) rosszat, ami a nap alatt végbemegy." (Préd 4,1-3)

Te pl. ilyen evangéliumot hirdetsz az embereknek? Ez milyen evangélium? Krisztus ezt tanította?! Szóval ne gyere nekem az ószövetségi példákkal! Krisztus feltámadásával ugyanis gyértelműen változás állt be a halottak sorsában. Már nem igaz, hogy aki meghalt, annak már semmi jutalma nem lesz, ezt még a tanúk is elfogadják. Vagyis a prédikátori tanítás csak Krisztusig volt teljes mértékben érvényes. Viszont ha a jók sorsában valtozás állt be, azaz feltámadnak, akkor mitől olyan elképzelhetetlen, hogy a gonoszok sorsával kapcsolatban is változás álljon be? Honnan gondolod, hogy a Prédikátor ezzel kapcsolatos tanítása igaz maradt? Nos Krisztus egyértelműen beszélt arról, hogy a gonoszok meg szenvedni fognak, mégpedig a Gazdag és Lázár példázatában. De a Jelenések könyve is egyértelműen ezt tanítja.

Az eső és második feltámadásról írtakat is félremagyarázod. Nem a második feltámadás a kárhozat, hanem a második halál.

2016. szept. 3. 17:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!