Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem teszik kötelezővé a...

Miért nem teszik kötelezővé a hittan oktatást az általános és a középiskolák tanulói számára?

Figyelt kérdés
Rengeteg előnye lenne. Nagyon jó hatással lenne a társadalomra, az ifjúságra, a jövőre.

2016. aug. 23. 13:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/145 Andizsuzsi ***** válasza:
79%
Szóval, mint a dudvát, vagy megtanították neked, amit ők jónak gondolták? (A gyerekeim köszönöm szépen, jól vannak. Sikeresen túlélték a nevelésemet. Szörnyű próbatétel volt a számukra, de mint tudjuk, teher alatt nő a pálma. Azért lettek olyan szép nagyok.)
2016. aug. 23. 22:21
 32/145 A kérdező kommentje:

Szerintem a legokosabb az lenne, ha növelnék az egyházi iskolák számát. Biztos vagyok benne, hogy évekkel később tapasztalni lehetne azt, hogy érettebb és komolyabb nemzedék kezd felnőni, kialakulni Magyarországon. Több t5ámogatásra van szüksége az egyházi iskoláknak. Ha nincs erkölcsi alap, akkor nincs egészséges társadalom sem. Persze tudom, hogy ezt sokan nem értik meg, sokaknak nem tettszik az ötlet. De nem hibáztathatóak. Valószínű, hogy szakterületük nem vág egybe az erkölcstannal. Persze fontos az is, hogy ők mit mondanak.

Az ilyen döntéseket megfelelő érettséggel, képzettséggel és gondolkodási képességgel megáldott emberek kezébe kell adni. Mert a tét nagy. Mert a tét a jövő. És, ha van jövő, akkor van élet. Van miért élni, küzdeni, tenni, tudatosan cselekedni, megfelelő pilléreken állva, melyeket csak a megfelelő oktatással lehet biztosítani.

2016. aug. 23. 22:43
 33/145 A kérdező kommentje:
Egyébként a válaszokból is jól látszik, hogy miért kéne kötelezővé tenni a hitoktatást.
2016. aug. 23. 22:47
 34/145 anonim ***** válasza:
65%
Andizsuzsi ! Igen,úgy neveltek,hogy nem mondtak meg nekem semmit! Nem mondták meg hogy mi a jó,mi a rossz. Mindenre magam jöttem rá,felállíthattam a saját személyiségem. Nem kellet nekik elmagyarázniuk hogy mi a jó és mi a rossz,mit kell tennem itt és ott,mert mindent megtanultam. Olvastam,tanultam,kerestem,találtam. És ez a neveltetés a legjobb és véleményem szerint az egyetlen elfogadható neveltetés! Nem tanították meg nekem ők,hogy ők mit gondolnak helyesnek és igaznak,vagy rossznak és hamisnak. Mindenre magam jöttem rá,szabad akaratot kaptam. Azt a szabad akaratot,amit sok gyermek nem kap meg. ,,Sikeresen túlélték a nevelésemet. Szörnyű próbatétel volt a számukra, de mint tudjuk, teher alatt nő a pálma." És ezt olyan boldogan írod le ?
2016. aug. 23. 22:57
 35/145 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező !

,, Ha nincs erkölcsi alap, akkor nincs egészséges társadalom sem.''

Mi köze a vallásnak az erkölcshöz ? Az erkölcs autonóm. Nagyon de nagyon kevés olyan keresztény embert ismerek,akinek az erkölcsössége a valláshoz vezethető vissza. Nem sokszor látok olyat az utcán hogy megköveznek egy nőt mert házasság előtt szexelt,igaz ?

2016. aug. 23. 23:00
 36/145 anonim ***** válasza:
100%

#34-es válaszoló.

"Igen,úgy neveltek,hogy nem mondtak meg nekem semmit!"

Akkor ebben tulajdonképp mi a nevelés? Ha nem mondtak neked semmit, nem tanítottak, akkor gyakorlatilag megcsináltak, aztán max etetettek, és ennyi? Ennél azért egy kutyával de még egy hörcsöggel is többet törődik az ember...

Te jó ég, az egész emberi társadalom a tanításon alapul, hogy épeszű szülők a saját tudásukat és értékrendjüket továbbadják a következő generációnak, és nem kell minden egyes újabb gyereknek nevelés nélkül mindent valami ősember alatti szintről kezdenie.

2016. aug. 23. 23:02
 37/145 anonim ***** válasza:
65%
Utolsó ! Nem csak megcsináltak ! Szerettek,akármibe belekezdtem,támogattak,akármilyen problémám volt,beszélhettem velük! Nem kellett átadniuk semmit,mert szerencsére voltam olyan okos,hogy a saját személyiségem és nézeteimet nagyon fiatalon fel tudtam állítani. Nem látok problémát azzal,hogyha a szülők nem erőszakolják rá a gyerekeikre az ő nézeteiket (gondolok itt akármire,politika,vallás),céljaikat.
2016. aug. 23. 23:06
 38/145 anonim ***** válasza:
100%
De ha te úgy gondolod hogy ha a szüleid nem rágtak volna a szádba mindent,akkor egy ősember alatti szintről indultál volnak,akkor ezt te mondtad,és nem én ! :)
2016. aug. 23. 23:07
 39/145 anonim ***** válasza:
20%

"De ha te úgy gondolod hogy ha a szüleid nem rágtak volna a szádba mindent,akkor egy ősember alatti szintről indultál volnak,akkor ezt te mondtad,és nem én !"

Azt ne mondd hogy te bármiféle tanítás nélkül gyerekfejjel magadtól ráeszméltél az emberiség pár ezer éves alapvető tudásanyagára...

"Nem kellett átadniuk semmit,mert szerencsére voltam olyan okos,hogy a saját személyiségem és nézeteimet nagyon fiatalon fel tudtam állítani."

Jó, nem ismerlek, tegyük fel hogy te zseninek születtél. De azt ne próbáld már beetetni senkivel, hogy egy pár éves kisgyerek akinek még csak nyiladozik az értelme, épphogy tanulgat beszélni, majd intuitíve rájön hogy mely viselkedési formák elfogadottak egy társadalomban, hogy mi az ami veszélyes, stb.

Vagy te komolyan azt tartod helyes "nevelésnek", hogy nem tanítok én a kölyöknek semmit, ha belenyúl a konnektorba, akkor csak nem volt elég életrevaló?

2016. aug. 23. 23:12
 40/145 anonim ***** válasza:
20%
Nem eszméltem lá gyerekfejjel az egész emberiségre,de nem is volt szükségem rá. Megtapasztaltam,hogy mit szabad,mit nem. Nyilván nem azt mondom hogy 10 évesen már a Mein Kampf-ot olvastam XD De jobb volt így,mert ma már sokszor 10 éves gyerekeket,sőt fiatalabbakat kivisznek politikai tüntetésekre,ami nem helyes. Főleg amikor még nem is tudja a gyerek az hogy mi az a politika,a szüleinek nincs joga őt befolyásolni és átadni a gyereknek az ,,erkölcsöt és a tudásukat''. Mert ez az ,,erkölcs'' gyakran ilyen formában nyilvánul meg ! Ezért nem tud a legtöbb mai fiatal viselkedni például. Ez tény,és nem az én véleményem. Lehet,hogy a te szüleid mások voltak,de sajnos nem minden szülő ilyen. ÉS! Van amiben nagyon félreértettük egymást ! Nyilván olyan dolgokat mint az etikett,és hogy nem szabad a konnektorba nyúlni elmagyarázták a szüleim nekem is XD Én most itt a gondolkodásbeli szabadságról beszélek. Ami sajnos a mai világban nem létezik,vagy csak nagyon ritkán !
2016. aug. 23. 23:23
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!