Miért nem teszik kötelezővé a hittan oktatást az általános és a középiskolák tanulói számára?
" Most őszinte szertenék lenni. Meghallgatnálak,de erről nem tudok veled vitatkozni,mivel heteroszexuális vagyok,és úgy gondolom,hogy én nem vitatkozhatok veled az ő nevükben. Viszont azzal hogy homofób vagy,és még büszke is vagy rá,azzal már igen. Képzeld el,hogyha most azt mondanám hogy tegnap megerőszakoltam egy 10 éves kislányt,és úgy gondolom hogy ez ok mert én ezt elhiszem,ez a hitem. Nem gondolnád rólam hogy egy undorító ember vagyok ? Nem rosszból mondom,de a mai társadalom elítéli a homofóbiát. A legtöbb keresztény elítéli a homofóbiát. Sőt,a legtöbb vallásos ember elítéli a homofóbiát. És itt vagy te !"
Nézd, az, hogy valaki megerőszakol egy kislányt, az valóban elítélendő, annak ellenére, hogy ő úgy hitte, hogy jól teszi.
Kérlek, hogy vedd figyelembe, hogy nem ugyanarról a hitről van szó spirituális értelemben. A hittel vissza lehet élni. De vannak helyes hittételek, hittanítások, erkölcsi tanok, melyek követendőek. Szóval a sarat ne keverd össze az arannyal, pláne ne a végsarat.
"Nincs jogod megmondani más embernek,hogy kit szeressen,férfit vagy nőt! Semmilyen jogod nincs a világon hogy ezt megtedd,még akkor sem hogyha a hited mögé bújsz !"
Ki mondta, hogy én bárkinek meg akarok bármit is mondani?
Nem fogom tenni! Nem ez a dolgom! De azért utalhatok dolgokra, amelyeket helytelennek tartok.
Nem tudom, hogy miért hozakodott elő az egyik kommentelő a homofóbiával, hiszen annak nincs köze a kérdéshez. Talán mostanában valami mély lelki sérelem érte, valaki megbántotta. Sajnálom. Kívánom, hogy gyógyuljon be mielőbb lelki sebe.
Szerintem hagyjuk ezt a homofób dumálást. Ne keverjük ide. Sokakat bánthat a dolog, ezért legyünk reájuk mély tekintettel.
"Egy homofób ember ad erkölcsi tanácsokat másoknak ? Ok azt hiszem itt be is fejeztem ! Remélem sokan olvassák majd ezt !"
Senki nem akart neked erkölcsi tanácsokat adni.
De megfigyelted-e azt a jelenséget, hogy ha bizonyos csoportoknak jogot, védelmet, elfogadást biztosítanak, akkor azt előbb-utóbb felhasználják ez elfogadók és megértők ellen?
Szerintem homofóbia nem létezik. Amit egyesek homofóbiának neveznek az nem az, hanem ragaszkodás a heteroszexuális léthez.
De viszont heterofóbia az létezik.
Én megértek mindenkit, senkivel szemben sem táplálok homofób érzelmeket, hiszen az nem is létezik. Egyszerűen szenvedő lénynek tartom. És sajnálom azokat akik azt képzelik, hogy homofóbok utálják őket.
"És mi a helyzet a transzneműekkel?"
Azt gondolom, hogy megértéssel kell feléjük viseltetni, illetve, ha szükséges, akkor védelmet is kell nekik nyújtani, ha esetlegesen valakik bántják őket.
De. Határozottan fel kell hívni a figyelmüket arra, hogy ők is a társadalom részei, ezért annak megfelelően ők is építsék azt. Hiszen polgártársak.
"Én nem érzem magam sértve. De attól hogy csak ,,utalgatsz'' dolgokra attól még nem oké. Undorító dolognak tartom. Igen,nem tartozik a kérdéshez,még is te kezdted el. És ha már erkölcs..."
Mi az erkölcs?
Kedves Alain Delon, ezt idézted vissza:
"De megfigyelted-e azt a jelenséget, hogy ha bizonyos csoportoknak jogot, védelmet, elfogadást biztosítanak, akkor azt előbb-utóbb felhasználják ez elfogadók és megértők ellen?"
És ezzel a mondatoddal válaszoltad meg:
"Ja. Ez igaz a vallásra is. Mindre."
Nos. A jogokkal élni kell, ha szükség van arra, nem pedig vissza élni vele.
Miből gondolod, hogy megállapításom általános érevényű? Nem lehet mindenre alkalmazni! Ahol sziklaszilárd elvrendszer van, ott maga az erkölcsi alap zárja ki a visszaélés lehetőségét.
Fontos amit írtál, de kérlek tartózkodj a felületességtől.
A vallás út. Nem pedig ingovány. Akinek van füle hallja, akinek van szeme látja, akinek pedig egyik sem, az éljen úgy hogy később hallhasson és láthasson. Ezért van az erkölcs!
"Mellesleg,azt állítod,hogy a homoszexuálisokat nem Isten teremtette ilyennek! Akkor nem Isten teremtette őket ? Ha pedig igen,akkor megteremtette a homoszexuális embereket csak azért hogy egész életükben küzdjenek ellenük,és utána ő kínozhassa őket a pokolban ? Ez a kegyelmes megbocsáltó Isten ?"
Drága barátom. Mindnyájan az Úr teremtettjei vagyunk. De
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!