Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem teszik kötelezővé a...

Miért nem teszik kötelezővé a hittan oktatást az általános és a középiskolák tanulói számára?

Figyelt kérdés
Rengeteg előnye lenne. Nagyon jó hatással lenne a társadalomra, az ifjúságra, a jövőre.

2016. aug. 23. 13:16
 101/145 Alain Delon ***** válasza:
100%
96-ra: Tényleg komolyan gondoltad, hogy azokat az úttörő akármiket végig fogom olvasni? Mit fogalkozzak én azokkal?
2016. aug. 27. 20:58
 102/145 Alain Delon ***** válasza:
100%
És még: "Mi aggódunk érettetek." Kik azok a "mi" és kikért? Ezt az "érettetek" pózolást nekem nyugodtan elhagyhatod.
2016. aug. 27. 21:01
 103/145 Alain Delon ***** válasza:
100%
Ennek a "közös jövő" dolognak egyik legnagyobb akadálya a vallás. Folyamatos konfliktusokat gerjeszt az emberek között. Pl. az ilyen erőszakoskodással, hogy minden iskolában hittant tanítsanak.
2016. aug. 27. 21:24
 104/145 anonim ***** válasza:
100%
Ha már ennyire félrement a téma, mond már meg nekem kedves kérdező, hogy hol volt az istened a legutóbbi Olaszországi földrengéseknél? Tudom, hogy az istened útjai kifürkészhetetlenek, de ez azért több a soknál, nem?
2016. aug. 27. 22:04
 105/145 A kérdező kommentje:

" Ha már ennyire félrement a téma, mond már meg nekem kedves kérdező, hogy hol volt az istened a legutóbbi Olaszországi földrengéseknél? Tudom, hogy az istened útjai kifürkészhetetlenek, de ez azért több a soknál, nem?"

Nem.

2016. aug. 28. 00:12
 106/145 A kérdező kommentje:

"Ennek a "közös jövő" dolognak egyik legnagyobb akadálya a vallás. Folyamatos konfliktusokat gerjeszt az emberek között. Pl. az ilyen erőszakoskodással, hogy minden iskolában hittant tanítsanak."

Mi erényes, erkölcsös emberekkel akarunk élni. Ha neked és közeli barátaidnak ez netán nem megy, akkor mi nem akarunk közös jövőt másokkal.

2016. aug. 28. 00:15
 107/145 A kérdező kommentje:

Egyébként visszatérve az oktatásra. Szerinten nagyon oda kell figyelni arra, hogy oktatásunk minnél nemzetközpontúbb legyen. Nem szabad engedni, hogy idegen iskolák, tanintézmények, egyetemek tévtanításai beszivárogjanak az oktatáson keresztül erkölcsös nemzettudatunkba. Itt gondolok például a szabadosságot és mindenféle identitásbeli váltással egyetértő és azt terjesztő, propagáló modernnek és felvilágosultnak nevezett nyugati eszmeáramlatokra, melyek valójában azért lettek kitalálva, hogy az egészséges nemzeteket csoportokat romlasszák és bomlasszák vele.

Nem szabad idegen pszichológiai tanokat működni hagyni hazánkban. Azokat likvidálni kell. Nemzeti pszichológiára, nemzeti erkölcsre, nemzeti ébredésre van szükségünk. Ami kívülről jön, az altatószer. Kábítószer.

A jövőt nem építhetjük júdáspénzből kedves testvéreim.

A jövőt nem építhetjük Júdásokkal.

2016. aug. 28. 00:27
 108/145 anonim ***** válasza:
Kérdező,szóval magyarországból egy európai Észak-Kóreát csinálnál? Logikus,meg is magyarázza,hogy miért van annyi vallásos ember Észak-Kóreában!
2016. aug. 28. 00:29
 109/145 A kérdező kommentje:

" Ha már ennyire félrement a téma, mond már meg nekem kedves kérdező, hogy hol volt az istened a legutóbbi Olaszországi földrengéseknél? Tudom, hogy az istened útjai kifürkészhetetlenek, de ez azért több a soknál, nem?"

Ez a jelenség, vagyis a földrengés, csupán előkép. Jel, figyelmeztetés is, de valójában a jövő visszatükröződése. Miért? Hát azért, mert sokan nem kaptak másolatot a kőtáblákról. Mert nem adták oda nekik, vagy mert azok nem akarták azt és annak tartalmát elfogadni...

Mi a helyzet egy földrengés áldazataival kapcsolatban? Semmi több, mint az, hogy áldozatuk figyelmeztetés.

Az áldozatok vállalták sorsukat azért, hogy felnyissák egynémelyek szemét, hogy azok lássanak.

Valójában nem a földrengés figyelmeztetett, hanem az áldozatok önfeláldozása.

A földrengést pedig a figyelmeztetendők hozták létre, hogy jobb útra térjenek. Mert a bennük lévő jó, amit még nem szorítottak ki lelkükből, ezt kiharcolta számukra.

Nevezheted kollektív tudatnak, de nem az. Nevezném inkább a Gondviselésnek.

Ne gondold, hogy az áldozatok elvesztek. Ne is aggódj értük. Inkább törődj a saját dolgoddal.

" Néktek pedig még a fejetek hajszálai is mind számon vannak." (tartva), mondja az Úr igéje. Ha ezt érteni fogod, akkor majd rájössz, hogy nem sok értelme volt kirohanásodnak.

Kedves barátom, javaslom neked ezt az utat:

"Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak."

2016. aug. 28. 01:49
 110/145 anonim ***** válasza:
100%
És azt hiszem bátran kijelenthetjük,hogy megvan a válasz az eredeti kérdésedre! Azért nem teszik kötelezővé a hittan oktatását,hogy kevesebb olyan buta ember lakja be magyarországot,mint te!
2016. aug. 28. 01:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!