Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem teszik kötelezővé a...

Miért nem teszik kötelezővé a hittan oktatást az általános és a középiskolák tanulói számára?

Figyelt kérdés
Rengeteg előnye lenne. Nagyon jó hatással lenne a társadalomra, az ifjúságra, a jövőre.

2016. aug. 23. 13:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/145 anonim ***** válasza:
16%
Nincs szabad ,mert a szülő dönti el,hogy mi a jó...
2016. aug. 23. 13:59
 12/145 anonim ***** válasza:
92%
Azt,hogy jó hatással lenne az ifjúságra és annak jövőjére meg tudnám cáfolni,és évekig tudnánk ezen vitatkozni ! DE ! Én szeretném,hogy ha majd a gyermekem fel akar venni valamilyen vallást,akkor ő döntsön,ő tanulmányozza,ő keressen rá,ő tanuljon róla,és nem akarom,nem fogom eltűrni azt hogy valaki neki valamilyen vallást tanítson,valaki az utcán prédikáljon neki. Ha ő hinni akar valamiben,arra neki kell rátalálni,és az emberek tanítása/térítése a hitre(gondolok itt a hittanórákra is) undorító. Ha te lennél olyan ignoráns és elutasítanád a tényt hogy az evolúció valódi,és be van bizonyítva,akkor te örülnél hogyha a gyerekednek olyan dolgot kéne tanulnia kötelezően,ami szerinted / szerinte nem igaz ? Ez nem így működik.
2016. aug. 23. 14:11
 13/145 anonim ***** válasza:
100%
És mégis melyik vallást kéne oktatni?
2016. aug. 23. 15:54
 14/145 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"Nincs szabad ,mert a szülő dönti el,hogy mi a jó.."

Ahogy azt is, hogy milyen nyelvet tanuljon, melyik iskolába járjon, ki legyen a háziorvosa és milyen fogkrémmel mossa a fogát.

2016. aug. 23. 16:15
 15/145 anonim ***** válasza:
8%

És mi változna meg ha kötelező lenne?

Szeríntem nem sok minden...

Én mint keresztény nem igazán vagyok pro ezzel kapcsolatban mert az már erőltetés lenne .

Viszont annak sem örülök,hogy az evolució kötelező mert így a gyerek már kiskora óta befolyásolva van és nehezebben nyílik meg a hit felé.

Úgy lennd igazsávos,hogy ezt a két tantárgyat a szülőre bizni amíg nem éri el a nagykort,hogy saját maga tudja eldönteni azt,hogy mit akar vagy miben akar hinni.

2016. aug. 23. 16:28
 16/145 anonim ***** válasza:
100%

Az evolúciót kötelező tanítani,mivel be van bizonyítva,létező dolog.

Ha ugyan ez lenne a hittel,akkor annak is kötelezőnek kéne lennie.

2016. aug. 23. 16:33
 17/145 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont annak sem örülök,hogy az evolució kötelező"

Azért az evolúciót ne keverjük ide, az teljesen vallás és hitfüggetlen, az élővilág működésének egyik alapvető mozgatórugója.

2016. aug. 23. 16:41
 18/145 anonim ***** válasza:
91%

Szia!

Meggyőződéses gyakorló keresztényként nem tartom jó ötletnek. Ahogyan írták sokan előttem is minden iskolában van lehetőség szabadon választani felekezeti oktatást.

Azonban ez az intézkedés - amit javasolsz - sértené a lelkiismereti és vallásszabadságot, mely szerint mindenki szabadon választhat, és gyakorolhatja a lelkiismereti meggyőződését vagy vallását.

Üdv. Péter

2016. aug. 23. 16:45
 19/145 anonim ***** válasza:
7%

Tényleg be van bizonyítva az evolúció? És ez mikor történt meg mert én még nem tudok róla?

Esetleg meglett az a hiányzó lancszem?

Mutasd meg nekem is kérlek.

2016. aug. 23. 17:24
 20/145 anonim ***** válasza:
100%

Replikáció, variáció, szelekció, ha ez a három működik, akkor ott evolúcióról beszélünk.

Replikáció = az élőlények szaporodnak.

Variáció = az élőlények sosem a szülők 100%-os klónjai, a DNS másolás hibái következtében több-kevesebb mutációval jön a világra mindenki, azaz nincs két teljesen egyforma génkészlet vagy élőlény.

Szelekció = az előbb említett apró kis különbségek nagy része teljesen semleges, ám néha hátrányt, néha előnyt jelentenek egy adott egyednek, amely így nagyobb eséllyel él tovább és szaporodik többet, a következő generációkban pedig elterjed a mutáció - ami őt előnyös helyzetbe hozta - az utódai között, és a következő generációk alatt a populáció is ebbe az irányba változik.

Melyik része ne lenne bizonyított, vagy eleve nyilvánvaló?

2016. aug. 23. 17:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!