Miért van itt annyi ateista a vallásos oldalon? Mi az, ami ide "hajtja" őket?
Ezt írta az egyik válaszoló:
"Jellemző. Nyolcból öt válaszoló nem vallásos, itt, a vallási kategóriában. :D"
De akkor felmerül a kérdés:
Kedves @20-as!
Először is a kérdezőtől szeretnék elnézést kérni hogy "vitát indítok" de próbálok minél kultúráltabban és érhetőbben válaszolni.
Te nekem egyáltalán nem bizonyitékot adtál, azt remélem te is látod, csak kifejtetted szerinted mi a reálisabb. Amit viszont hozol érvként, az számomra nem ujdonság, ezerszer hallottam ezeket az érveket, sorba is megyek rajtuk:
,,Ezzel csak azt szeretném mondani,hogy én túl egyszerűnek tartom,hogy 100 év után nem marad más belőlem mint komposzt,nem tudom elfogadni azt,hogy nincs tovább! "
- Ez nem érv, hanem a személyes preferenciád, amit te jónak akarsz látni. A vallások direkt arra vannak kihegyezve, hogy azt mondják amit hallani akarsz, van egy Isten akinek a legfontosabb dolga a személyes kapcsolat veled, és ha jól viselkedsz akkor örök életed van. Én meg azt mondom hogy az a reálisabb hogy amikor a kőkorban voltunk és nem értettünk semmit, akkor így nyugtattuk a sajátjainkat, meséket találtunk ki és kultúrát alakítottunk, amitől boldogak és nem elkeseredettek voltak az emberek. Kenyeret és cirkuszt. Gondolom ismered a mondást. Az hogy mit nem hiszel el és mi van, más külön dolog. Senki se tudja persze történik a halál után, de kérlek, írd le miért valószínűbb hogy egy felfoghatatlan nagy univerzumban egy poros bolygónak egy része lett kiválasztva hogy Yahweban higgyen és hogy a mennybe kerüljön, mint hogy meghalsz, azt annyi mert biológiai lény vagy mint minden más állat.
,,Tények! Mikor tény egy tény?
Akkor amikor ki van zárva minden más lehetőség,akkor amikor nem marad egyetlen megválaszolatlan kérdés sem. Na akkor már beszélhetünk tényekről! "
-Ez a tipikus, "Talán tudod mindenre a választ? Nem?! Akkor hogy mersz szinte biztosra véleményt alkotni?" kérdés. Nos, tegyük fel hogy van egy ábra, azon belül egy kör ami a világ összes tudását tartalmazza. Én ebben a körben egy pont vagyok, egy szerencsétlen semmittudó pont szerinted, és hogy tudhatnék egy mindentudó Istent nem reálisnak tartani egy nyeszlett pontként. Milyen kár, hogy Istennek van egy könyve, amiben egész sok dolog le van írva, és információként van a kezemben róla. Ehhez hozzátartozik, hogy ilyen nyeszlett porként se mondhatjuk egy négyzetre hogy kör, se fordítva. Vannak olyan dolgok amiket tudunk, és amiből ennyi tudással is ki lehet hozni azt amit állítunk.
,,Te milyen embernek írnád le magad?"
-Egy olyan embernek aki a saját életét élvezi nem pedig a halál utánira készül. Aki a saját életében látja meg a szépet, és a jót, az univerzum csodáit, nem pedig egy másikot tart tökéletesnek.
,,Nos ha te egy elörelátó embernek tartod magad aki biztonságba akarja tudni a jóvőjét akkor gondolkozz el azon,hogy mit veszítesz tagadásoddal ha bebizonyosodik,hogy Isten létezik. "
-Áhh, Pascal fogadása. Minden keresztény az orrom alá dörgöli. Mi van ha nincs igazam? Hát, mi van ha neked nincs igazad? Mi van ha a repülő spagettiszörny létezik? Vagy egyszerűen rosszul értelmezed a Bibliát, és egy másik felekezet mondja a tutit? Én mindig abban hiszek ami reális, ha csak "félelemből" követném Istent ahogy te mondod, még négyezredjére csökkenének az esélyeim. Ha jól tudsz angolul akkor itt egy videó ami elég jól leírja erre a kérdésre a helyzetet.
17-es(12)
Nagyon köszönöm őszinte válaszodat. Milyen jó lenne ha több ilyen gondolkodású ember jönne ide az oldalra. Nem lenne a sok mocskolódás, és másokra (vélemény) erőszakolás!!
Biztosan élvezetes veled beszélgetni bármilyen témáról :-) Köszönöm :-)
Még mindig a 17-es válaszolónak:
Azért azt kérlek vedd figyelembe, hogy a van Isten nincsen Isten között 50-50% az arány.
Mert ez így becsületes. Jelenleg nálad (úgy tűnik) a nincsen Isten 100%-on áll!
Ez igy van, vagy nem jól látom?
Nem azt állítottam hogy nincs Isten, csak aki nekem írt azt állította hogy ezek bizonyítékok, én csak reálisabb választ adtam, erről szólt a dolog, kicsit úgy éreztem kioktatni próbál.
Vannak sokkal jobb érvek alapból keresztény oldalról is :)
Az itt válaszolgató istentelenek kivétel nélkül látens istenfélők.
Ezt jelzi állandó jelenlétük mellett,állandó bizonyítási kényszerük önmaguk fele,hogy az istentelenség"bizonyítékait"ők tudják,pedig csak hiszik,hisz nem ők folytatták le a kísérleteket.
Ha nekik kézzelfogható bizonyítékait mutatjuk fel Isten tevékeny jelenlétének,pánikszerű reakcióval válaszolnak.(dühroham,minősítgetések,sértegetések)
Ezek,az elbizonytalanodás vitathatatlan jelei.
Ne űzzük el őket!
Hadd dolgozzon bennük is Isten Lelke!
25#
Nem provokációból mondom,teljes mértékben komoly a kérdésem !
Mutass nekem egy egyértelmű bizonyítékot Isten létezésére !
Igen,teljes mértékben!
Ha egy nap valaki mutat nekem egy egyértelmű,kézzelfogható bizonyítékot amibe még belekötni sem lehet,akkor igen,valószínűleg megbánom a bűneimet és keresztényként/vallásosként fogom leélni az életemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!