Miért van itt annyi ateista a vallásos oldalon? Mi az, ami ide "hajtja" őket?
Ezt írta az egyik válaszoló:
"Jellemző. Nyolcból öt válaszoló nem vallásos, itt, a vallási kategóriában. :D"
De akkor felmerül a kérdés:
10-es
egyetértek veled, de ezt akár irhattad volna keresztényekről is. Ott is eléggé vegyes...
Valóban eléggé szomorú az, amikor kiírnak egy kérdést, és minden válaszoló beton keményen a saját igazát tartja, bizonygatja....pedig az, csak az ő igazsága, nem Istené...
és ez igaz az ateistákra is. Sok nagyon kedves ember van mindkét táborban.
Azért írtam ki a kérdést, mert én személy szerint mivel vallásos vagyok, soha nem mennék ateista oldalra - nos ezért érdekelt az, ha valaki nem hisz Istenben, miért érdekli az, amit az Istenben hívő emberek beszélgetnek róla...:-)
Még mindig érdekel a véleményük.
Kedves kérdező! A hetesnek adott válaszodva reagálva:
"A Tudomány egy dolgot tud 100%-ban, megcáfolni a baromságot" Van olyan hogy objektív hazugság. Mellesleg abban egyet értek veled hogy ha ateista ha nem valaki, az ideológia nem ment meg a hülyeségtől, én is gyökérnek nézem aki direkt trollkodni jön ide.
Én ateistaként úgy szeretek valahova választ írni hogy leírom a keresztények szerinti választ, aztán leírom hogy szerintem mi a valószínűbb. Másnak is így kéne csinálnia.
Én csak a Kultúra és közösség kategóriát nézem.
Az Erő legyen veled.
Kedves 12-es
én megértem az álláspontodat, és elfogadom a véleményedet bármit is írsz a vallásról - ezt mindenki megteheti szabadon
De kérlek az ok, az indíték, mégis mi, amiért érdekel tégedet a vallásos emberek álláspontja?
Mert azt nem hiszem el, hogy "csak" megcáfolni őket - az ok, amiért itt vagy :-) Kérlek írnál erről?
14-es(7-es)
Egyet értek veled. Azt amit leírtál, ahogyan levezetted, igazad van, nem lehet elhinni:-)
12-es vagyok.
Azért érdekel a vallásosok véleménye, mert szerintem az nem módi, hogy azt se tudod milyen érvei vannak a másiknak, és vakon hiszel valamiben. Írtad hogy te se jársz ateista oldalkra, szerintem ez nagy hiba, nem azért mert kioktatásra lenne szükséged, dehogyis, tisztelem a véleményed. Csak ahhoz hogy objektívan tudj valamire rálátni, véleményt alkotni, szükséges összevetni a két szembeálló fél érveit, és aszerint dönteni. Rengeteg angol vitát nézek, nevesebbnél nevesebb emberekkel, pont ezért. Megerősítem magamnak azt amit (direkt így fogalmazok) sokkal valószínűbbnek tartok, de meghallgatom a másik érveit, illetve elolvasom, hogy úgy tudjak nekik válaszolni, hogy értem ők mit akarnak. A legrosszabb amikor egy vitában mindkét fél elbeszél a másik mellett, mert azt sem érti mit akar mondani a vitafele. Na meg szerintem az az egyik legjobb dolog az ateizmusban hogy mindig azt nézed mire van több esély, mi reális, ezért egy szempillantás alatt tudok véleményt változtatni, és elfogadni ha nincs igazam. És ezért fontos az objektvizmus számomra, ha a keresztények tudnának egy igazán jó bizonyitékot adni arra hogy miért kéne hinnem Istenben, akkor tádá, keresztény lennék. Csak nem tudnak. :D
14-es (hetes) vagyok!
Felettem lévővel teljesen egyetértek. A keresztények/egyéb vallásos emberek azt gondolják,hogy egy ateista napja így néz ki : Felkel,iskolában panaszkodik a vallásról és tanulja az evolúciót,hazamegy,imádkozik a sátánhoz,feláldozza a gyerekeit majd megeszi a húsukat és megissza a vérüket,majd egész éjjel a fekete istenekhez imádkozik.
Azért mondanak a vallásos emberek olyan abszurd dolgokat az ateistákról,mint pl. ,,Mind kommunisták!''. Vagy hogy ,,Utálják Istent''! A legszomorúbb az,hogy a legtöbb vallásos nem is tudja mit jelent ateistának lenni,és így előítéleteket gyártanak. Ha tízből kilenc vallásost megkérdezel,hogy mi az az ateizmus,azt fogják mondani hogy az ördög vallása! Nincs elképzelésük sem,hogy mi az az ateizmus. Sokszor írják,hogy az ateisták (ugye nem egy vallás még mindig) ilyenek,meg olyanok,mert ezt mondják nekik meg azt mondják nekik. Ezt kéne megérteniük a vallásosoknak,hogy van olyan ateista aki buta és ignoráns,van olyan aki okos és türelmes,van olyan aki kész vitatkozni és meghallgatja a másikat ! DE ! Egyiknek sem mondja senki,semmilyen könyv,SEMMI az világon hogy milyen legyen. Több vallásnál viszont megmondják az embernek (nem szeretnék álltalánosítani,de a nagyrészük így is cselekszik),hogy mit csináljon,mi szerint éljen,miben bízzon,reménykedjen,higgyen,milyen törvények szerint éljen,és hogy milyen morál szerint éljen.(igen ez utóbbi elég hülyén hangzik tudom,nem tudtam jobban megfogalmazni !) . Ez viszont igaz az ateistákra is,sokszor tényleg idejönnek,mellébeszélnek,nem is tudják hogy mibe szólnak bele,és még a Bibliát sem olvasták el. Ilyen kevés tudással a másik iránt nem lehet értelmesen vitázni dolgokról. Fenntartom a véleményemet,hogy mindenről vitázni kell,ami létezik a világon,mert értelmes vitázás nélkül nem jutnánk előrébb. Viszont ezt a vallásos emberek és az ateisták és képesek elfelejteni. Szóval,tudom hogy hosszú de visszatérve a témára ! Abszolút ajánlom,hogy járj fel fórumokra,ahol ateisták beszélgetnek,ismerd meg az álláspontjaikat,hogy ők mit gondolnak a vallásról (gondolok most itt a normális ateista emberekre,sajnos nehéz olyakat találni,de nem lehetetlen!) Ha a vallásos emberek elvárják tőlünk hogy úgy jöjjünk ide,hogy tudjuk hogy miről beszélünk és ne hordjunk össze füvet-fát,akkor kicsit a vallásos embereknek meg kéne ismerni magát az ateizmust,csinálni egy kis keresést,olvasást a témában,híres tudósokról olvasni akik ateisták voltak,elolvasni,MEGÉRTENI az álláspontjukat,véleményüket,és utána válaszolni az ateistáknak ! Annak,hogy vitatkozunk olyan dolgokról amelyekkel szemben ignoránsak/közömbösek/tudatlanok vagyunk,nincs értelme.
Kérdező, elég sajnálatos, ha nem érted meg a kérdésedre szánt válaszok tartalmát.
És kérdező! A hazugság nem relatív fogalom, és főleg nem attól függ, ki minek értelmezi. Ez (amire gondolsz) a megértési képesség. Az valóban erősen relatív.
#17 :) te ezt kéred;
" .. ha a keresztények tudnának egy igazán jó bizonyitékot adni arra hogy miért kéne hinnem Istenben, akkor tádá, keresztény lennék. Csak nem tudnak. :D"
Én erre neked tudok adni egy választ,de vajon elég objektív vagy,hogy ezt el is tudd fogadni?:)
Mond csak meg nekem,hogy mennyi egy embei élet,60 év,talàn 80 év,vagy legyen 100 év? És utánna,utánna mi van,ennyire egyszerű lenne ez?
Azt tartod magadról,hogy egy racionális ember vagy ,akkor gondolkozz!
Hagyd el azt a "csiga házat" amiben benne vagy,szabadulj meg tőle,vesd el ami rothadó és találd meg azt ami örök.
Az életben semmi sem egyszerű de az ember az évezredek során mindig megtalálta a keresett választ.
Az első 2×2 sem volt könnyű de a válasz megszületett és az ember tovább lépett.
Ezzel csak azt szeretném mondani,hogy én túl egyszerűnek tartom,hogy 100 év után nem marad más belőlem mint komposzt,nem tudom elfogadni azt,hogy nincs tovább!
Tények! Mikor tény egy tény?
Akkor amikor ki van zárva minden más lehetőség,akkor amikor nem marad egyetlen megválaszolatlan kérdés sem. Na akkor már beszélhetünk tényekről!
Te milyen embernek írnád le magad?
Egy felelős és előre látó embernek,vagy egy felelőtlen nemtörődöm embernek?
Mert ha azt mondod,hogy az előbbi tipusú emberhez hasónlítasz akkor el kellene gondolkodnod azon,hogy mi az ami a jővőben is biztonságot nyújt a számodra!
Egy önmagáért felelős ember ezt teszi,egy felelőtlen ember csak egyszerűen él a mának és nemigazán érdekli a jövője.
Nos ha te egy elörelátó embernek tartod magad aki biztonságba akarja tudni a jóvőjét akkor gondolkozz el azon,hogy mit veszítesz tagadásoddal ha bebizonyosodik,hogy Isten létezik.
Elnézést a hibákért meg talán a fogalmazásért de telóról írok és így nem igazán tudom követni a gondolatot amit le írok,de remélem,hogy a lényeget megértetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!