Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért fáj a vallásos emberekne...

Miért fáj a vallásos embereknek az, hogy Ateista vagyok?

Figyelt kérdés

Számomra mindig is furcsa volt, hogy emberek milliói, akár milliárdjai hisznek egy olyan személyben/lényben, nevezzük bárhogy, aki nem létezik.

Ha én képes vagyok elfogadni, hogy Ők hisznek valakiben aki nem létezik, akkor ugyan ez fordítva már miért nem nagyon működik ?

2016. márc. 24. 13:40
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
36%

Nekem úgy tűnik, hogy most is te rugózol ezen a témán, nem a vallásosok.

Ez itt a vallási rovat, ahol vallásokról szoktunk beszélgetni, nem a te ateizmusodról ;)

2016. márc. 24. 13:44
 2/37 anonim ***** válasza:
55%

Azért, mert neked tudásod van.

Ezért aztán nincsen szükséged naponta megerősítésre.

Nekik viszont csak hitük van - ami csak úgy működhet, ha minél többen ugyanabban hisznek mellettük. Egy más hitű vagy hitetlen rendkívül zavaró itt. Felveti, hogy hátha esetleg nincs igazuk?

2016. márc. 24. 13:46
 3/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, zöld kezecske megy mindenkinek.

Kedves első.

Nem rugózom én semmin.

Kérdésemet egy a délelőtt folyamán történt esemény ihlette meg, amikor is egy jól öltözött úriember egy köztéren megállított, és próbált meggyőzni arról, hogy miért is lesz jó majd nekem Isten mennyországában akkor én abszolút finoman közöltem, hogy nem hiszek se Istenben se már földöntúli helyben,akkor elég heves lett a reakciója.

Egyszerűen csak ennyi.

2016. márc. 24. 13:52
 4/37 anonim ***** válasza:
Menj vissza a térre, és kérdezd meg.
2016. márc. 24. 14:02
 5/37 anonim ***** válasza:
0%

hát megállított egy térítő? és rögtön a vallásos emberek zusammen lehurrogva?

ejnye-bejnye. Nekem nem fáj pl., jelesül le vagy tojva.

A 2 mondat zseniális kijelentésére: A hit nem arra való, hogy pl. higgyél a cipődben, ami rajtad van, tehát létezik.

2016. márc. 24. 14:10
 6/37 A kérdező kommentje:

Nem akarok vitatkozni senkivel.

Mindenki abban hisz vagy abban nem amiben akar.

2016. márc. 24. 14:19
 7/37 anonim ***** válasza:
Ezzel egyetértek. A térítők elől pedig udvariasan és határozottan térj ki.
2016. márc. 24. 14:20
 8/37 anonim ***** válasza:
14%

Miért fáj az ateistáknak, hogy vallásos vagyok?

:)

2016. márc. 24. 14:54
 9/37 A kérdező kommentje:

Nem fáj nekünk, személy szerint engem nem érdekel, hogy ki miben hisz.

Ennél többet én sem kérek

2016. márc. 24. 14:59
 10/37 anonim ***** válasza:
46%

Hogy kinek mi fáj, az nézőpont kérdése. Mondok egy ellenkező példát: Én vallásos vagyok, és ateistáktól rengetegszer bántották már emiatt. Sőt, nem beszélgetni próbálnak hanem leidiótázással kezdik a "beszélgetést", meg igazából csak csesztetni akarnak (bocsánat a kifejezésért). Szüleimet az előző rendszerben még rendszeresen verték is a tanárai, mert jártak templomba, és nem volt szabad jobb jegyet kapniuk mint a párttitkár csemetéje...

Ateisták és agnosztikusok 99%-a viszont annyit tud Istenről, hogy van valami amit nem látunk, és akkor higgyünk benne vagy sem? Ilyenkor nyilván "nem igazán" vagy "talán, ki tudja" a válasz. Aztán meg meglepően sok ember azt hiszi hogy az a keresztyénség, hogy a felhők között ül egy szakállas bácsi, a föld alatt pedig a vörös ördög vasvillával keveri az üstöt, vagy valami hasonló. Ennek nyilván semmi köze semmihez, csak művészek találták ki ezeket.

Mindenesetre ha valakit érdekel, nagyon szívesen elmesélem neki hogy mi az amiben én hiszek, hogy mi is az a keresztyénség, és ki is az az Isten. Természetesen senkire nem erőszakoltam még rá ilyen beszélgetést...

2016. márc. 24. 15:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!