Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért fáj a vallásos emberekne...

Miért fáj a vallásos embereknek az, hogy Ateista vagyok?

Figyelt kérdés

Számomra mindig is furcsa volt, hogy emberek milliói, akár milliárdjai hisznek egy olyan személyben/lényben, nevezzük bárhogy, aki nem létezik.

Ha én képes vagyok elfogadni, hogy Ők hisznek valakiben aki nem létezik, akkor ugyan ez fordítva már miért nem nagyon működik ?

2016. márc. 24. 13:40
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:

# 9

Nekem sem fáj, hogy ateista vagy.

:D

2016. márc. 24. 15:19
 12/37 anonim ***** válasza:
87%

Semmilyen normális embernek nem fáj az, ha valaki nem olyan világnézetű, mint ő.

Csak a buta emberek azok, akik nem bírják elviselni, ha valaki mást gondol. Ez a mentális probléma pedig jelen van bizonyos vallásos és bizonyos ateista embereknél is.

Ezeket azonban kerülni kell.

2016. márc. 24. 15:43
 13/37 A kérdező kommentje:

Soha nem bántottam senkit még csak szóban sem amiért olyanban hisz amiről én úgy vélem nem létezik.

Vitatkozni meg pláne nem állok le senkivel, hiszen ez egy olyan kérdés ahol egyik fél sem tud olyat mondani vagy mutatni ami a másikat meggyőzné.

2016. márc. 24. 15:54
 14/37 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem azért fáj egy hívőnek egy nem-hívő ateizmusa vagy hitetlensége, mert egy hívő tudja, hogy hova fog kerülni az, akinek nincs kapcsolata Istennel, egy ateista pedig e tekintetben "tudatlan", és nem érzékeli a rá leselkedő örök veszélyt. De az a jobbik eset, ha egy hívőnek fáj az ateista ateizmusa, mert akkor talán tényleg hívő, de ha passzív és nem érdekli az ateista szellemi sorsa, akkor az csak arra utal, hogy valójában szíve mélyén nem is hívő!

Ezzel nem akartam megvédeni a térítő úriember heves reakcióját (mert véleményem szerint érzékenynek kell lenni mások nyitottságára vagy nem-nyitottságára hit terén), csak a krisztusi lelkületet próbáltam szavakba önteni, ami törődik a másik ember lelkével. :)

2016. márc. 24. 15:58
 15/37 anonim ***** válasza:
76%

Itt sokan írják, hogy mennyire nem fáj nekik, ha a másik ateista - de azért az ateista válaszok durván le vannak pontozva.

Úgy látszik, hogy sok embernek mégiscsak fáj.

Na: EZ a gond. EZEK az emberek nem hagyják békén az ateistákat. Ők azok, akik értelmesen nem tudnak itt semmit mondani - de a véleményüket azért kifejezik valamilyen módon. Az életben is, sajnos.

A hívők nincsenek lepontozva. Az ateisták valahogy elfogadóbbak... vagy józanabbak.

2016. márc. 24. 16:04
 16/37 anonim ***** válasza:
35%

15-ös!

Feltehetően az ilyen megjegyzések miatt:

"Azért, mert neked tudásod van.

...

Nekik viszont csak hitük van ..."

Na meg a vallás témát gondolom főleg vallásosok böngészik...

2016. márc. 24. 16:12
 17/37 A kérdező kommentje:

Az nem igaz, hogy egy ateista nem tudja hova fog kerülni halála után.

Az egyik tábor abban hisz, hogy a lelke majd a Mennybe megy.

Ezzel szemben nekünk, vagy legalábbis nekem teljesen más elképzelésem van.

Kicsit erős lesz, nem szeretnék ezzel senkit megsérteni, de az én személetem szerint nem létezik olyan, hogy lélek.

Minden amit léleknek hisztek az nem más mint a tudatotok, a személyiségetek az én nézetem alapján.

Az ember halála után pedig nincs semmit, nincs tudat, nincsenek gondolatok, nincs semmi.

2016. márc. 24. 16:21
 18/37 anonim ***** válasza:
76%

#16, de pont ez volt a kérdés!

Egy ateistának tudása van. Erről értelmes emberek között nincs vita.

Persze ez a tudás nem mindenre vonatkozik - de ezt az ateista elviseli. Elfogadja, hogy nem tud mindent.

A hívőnek pedig tényleg CSAK a hite van! Ott aztán semmiféle tudás nincsen - csak egy: hogy rajta kívül még mennyien hisznek. Ezzel próbálja hitelesíteni a hitét, hogy lám, mennyien hiszik ugyanazt.

És tényleg piszkosul zavaró az, aki nem csak, hogy mást hisz - de ezt még hangoztatja is. Netán feltesz még kínos kérdéseket is, amire a hívő nem tud jól válaszolni.

A hívő azért lett hívő, hogy a vallása MINDENRE válaszoljon neki! Ha ez bárhol csorbát szenved - ott nagy gond van!

Míg az ateista tudása biztos, és tényleg nem szorul rá arra, hogy naponta újabb bátorítást kapjon.

2016. márc. 24. 16:24
 19/37 anonim ***** válasza:
48%

"Kicsit erős lesz, nem szeretnék ezzel senkit megsérteni, de az én személetem szerint nem létezik olyan, hogy lélek. "

Tényleg ne vedd térítgetésnek, de a pszichológia is hülyeség és alaptalan szerinted? Az ugyanis egy olyan tudományág, ami a lélekkel foglalkozik.

18-as.

Rendben, értem amit mondani akarsz. Viszont nem úgy működik a hit, ahogy te gondolod hogy működik. :)

2016. márc. 24. 16:27
 20/37 A kérdező kommentje:

Természetesen nem tartom alaptalannak, butaságnak meg főleg nem.

Ettől függetlenül a lélekről leírt gondolatomat továbbra is tartom.

2016. márc. 24. 16:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!