Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mióta lett bevett szokás...

Mióta lett bevett szokás Mihály arkangyal nevében imádkozni Istenhez?

Figyelt kérdés

Sziasztok, az elmúlt napokban kutattam a témában, mert ez igazán felkeltette az érdeklődésemet, hiszen én eddig úgy tudtam, hogy az imáinkat Jézus Krisztus nevében kell feltenni, viszont, mint megtudtam állítólag Ő és Mihály arkangyal.

A Jehova Tanú válasza amellyel megerősíti az állításomat.

"O altala kerjuk hogy hallgassa meg az imankat."

Szóval ha jól értem, akkor helyesen úgy kell imádkozni, hogy mondjuk Mindenható Isten kérlek, hogy segíts.... Mihály Arkangyal nevében?

2016. aug. 21. 20:40
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:

4-es, te elmehetnél politikusnak.

Fogalmad sincs arról, amit szidsz, viszont nagy meggyőződéssel és kellő demagógiával teszed. :))

2016. aug. 21. 22:28
 12/40 anonim ***** válasza:

61-es: De bizony be kéne bizonyítani az állításod! Te nem tényeket írtál, te hasraütésszerűen mondtál pár hülyeséget. Ha bebizonyítod nekem, hogy egy katolikus pap soha nem nyitja ki a Bibliát itt helyben megtagadom a hitem. De most komolyan, nem látod milyen hülyeségeket beszélsz?

Miért hazudod azt, hogy olvastad a Bibliát, mikor nyilvánvalóan fogalmad sincs róla? Arról nem is beszélve, hogy eddigiek alapján egy utolsó prosztó vagy, nem nézem ki belőled, hogy képes legyél értelmezni egy olyan könyvet, mint a Biblia, (És akkor tessék, még mindig többel indokoltam az állításom, mint te:)

2016. aug. 21. 22:31
 13/40 anonim ***** válasza:
0%

Ahol én voltam katolikus misén ott a pap nem vett elő bibliát, imakönyvből nyomta a szöveget. Lehet, hogy csak azon az adott misén nem használta..elképzelhető. Papok miséi között is van eltérés nem? De nem ez a lényeg.

Az tény barátom, hogy a hívők nagy része NEM olvassa a bibliát. Akik pedig beleolvasgattak, azok sem olvasták még ki az egészet. Amit a vallásokról írtam, azok pedig tények.

Vannak pedofil katolikus papok? Vannak, híradóban is volt róla szó, többször is.

A római katolikus egyház rendelkezik az egyik legnagyobb vagyonnal a világ vallásai között? Igen, ez is tény. Olvass el pár történelemkönyvet.

Bálványimádók? Igen... mindenhol szobrok vannak! Ha nem lennének azok, akkor nem kellenek oda szobrok sem, még "díszből" sem!

2016. aug. 21. 22:45
 14/40 anonim ***** válasza:

Linkeld már légyszíves annak a közvéleménykutatásnak az eredményét, ami kimondja, hogy a templomba járó emberek 90%-a szokásból jár csak templomba.

"Mit mondott a ti Jézuskátok? Hagyjátok el a földi javaitokat. Na akkor, ha már szent az az írás, akkor lehet a Vatikánból az összes aranyozott cuccot leszedni, szobrokkal, gyertyatartókkal és mindennel együtt. A Vatikán vagyonát pedig lehet szétosztani. A pápa testőrségét is fel lehet oszlatni.

"Ha megütnek tartsd oda a másik orcádat is" "

Nagy fenét olvastad te a Bibliát...:D

Jézus mikor lépett fel a jeruzsálemi templom ellen? A másik orcádat meg tartsd oda, de a józan ész határain belül...a szövegeket értelmezni is kell öcsi, azzal nem sokra mész, ha ismersz 1-2 verset, amiknek a jelentéséről fogalmad sincs.

"Ahol én voltam katolikus misén ott a pap nem vett elő bibliát, imakönyvből nyomta a szöveget. Lehet, hogy csak azon az adott misén nem használta..elképzelhető. Papok miséi között is van eltérés nem? De nem ez a lényeg. "

Egy katolikus misén a pap vagy felolvasó felolvas részleteket a Bibliából, kötelezően, de ha ilyen szinten nem vagy jártas a témában helyedben inkább mélyeket hallgatnék.

"Az tény barátom, hogy a hívők nagy része NEM olvassa a bibliát. Akik pedig beleolvasgattak, azok sem olvasták még ki az egészet. Amit a vallásokról írtam, azok pedig tények."

Az biztos, hogy nagyon kevesen olvasták ki az egész Bibliát. Hol itt a probléma?

De ha te csak tényeket írsz továbbra is várom mindenre a bizonyítékok. Eddig szánalmas a felhozatal.

"Vannak pedofil katolikus papok? Vannak, híradóban is volt róla szó, többször is."

Ne már, komolyan? Hát ez hihetetlen...(te vagy troll vagy, vagy nagyon ostoba, hajlok rá, hogy sajnos az utóbbi:D)

"A római katolikus egyház rendelkezik az egyik legnagyobb vagyonnal a világ vallásai között? Igen, ez is tény. Olvass el pár történelemkönyvet."

1301-ben halt ki az Árpád-ház? Igen, ez is tény. Olvass el pár történelemkönyvet.

"Bálványimádók? Igen... mindenhol szobrok vannak! Ha nem lennének azok, akkor nem kellenek oda szobrok sem, még "díszből" sem!"

Bálványimádásról akkor lenne szó, ha Isten képmását imádná az ember, de itt nem erről van szó. Ezek díszek, ahogy te is írtad.

Legközelebb most már hozz elő valami érdemi kritikát is, mert ez kezd egyre unalmasan lenni, mintha egy ovisnak magyaráznám a relativitáselméletet...

2016. aug. 21. 22:59
 15/40 anonim ***** válasza:
15%

A hívõk nagyon nagy része egyáltalán nem ismeri vagy olvasta a Bibliát, hiszen ha olvasta volna:

1. Röhögve dobná el, hogy mi ez a marhaság

2. Undorral dobná el, hogy hogyan lehet egy ilyen köpönyegforgató, tömegmészáros, féltékeny, agresszív, rasszista istent imádni

Az egész egy mesekönyv, ami arra "tanít", hogy higgy feltétlenül. Jóságos és igazságosnak van bemutatva az Isten. Aki a szeretet erejével erőszakmentesen próbál segíteni az embereken. A probléma mindössze csak annyi, hogy tele van tömeg mészárlással az egész. Pl: Sodoma, vízözön, egyiptomi csapások...stb. Na ilyenkor hol voltak a jóságos és erőszakmentes békés problémamegoldások? Hát igen... ennyit ér neki a szeretett teremtményei. Gyakorlatilag Allah-nál is rosszabb.

A Bibliának köszönhetően megtanuljátok, hogy gondolkodni és a józan eszeteket használni, nem erény. Helyette ostobaságokat hisztek el.

Ja meg a másik.. a kedvencem... ugye szerintetek Isten a saját képmására teremtette az embert. XD Vagy is akkor Isten honnan származik? :) Az emberek találták ki..XD

Ami pedig az abszolút baromság, az angyalok. Ugye bár az egyház, tudja az angyalok rangjait, hierarchiáját és fajtáit is. Kerubok, szeráfok, arkangyalok, őrangyalok...stb. Még azt is tudják, hogy melyik, hogyan néz ki. Kérdem én, melyik laborban végeztek biológiai és morfológiai vizsgálatot? Valamint honnan tudják a hierarchiát? Voltak fent a papok egy gyűlésen, látták a főnököt?? Arról nem is beszélve, hogy a nevüket is tudják? De hogyhogy európai nevük van ezeknek az angyalkáknak? XD Mihály, Gábriel... Az iszlám is elismer 4 arkangyalt..érdekes azoknak arab nevük van. :) Ebből látszik, hogy mennyire valódi és kicsit sem kitalált dolgok ezek. :)

2016. aug. 21. 23:10
 16/40 anonim ***** válasza:
Mivel nem válaszoltál a kérdéseimre, csak megint gyűlölködtél párezer karakterben mindennemű indoklás nélkül most én se fogok reagálni. Ha megtanulsz normálisan érvelni akkor folytathatjuk a vitát. Addig is viszlát.
2016. aug. 21. 23:18
 17/40 anonim ***** válasza:
45%

"Ellenben - annak ellenére, hogy ateista vagyok - elolvastam töviről-hegyire a Bibliát, sok mélyen vallásos hívővel (és pappal) ellentétben. Az egész nem több egy kitalált "tanmesénél", ráadásul tele van ellentmondásokkal kőkeményen."

->Te nem ateista vagy, hanem antiteista.

Azt pedig, lehet, hogy olvastad a Bibliát - bár a hozzáállásodból ítélve azt erősen kétlem, hogy ez "töviről-hegyire" történt volna - az biztos, hogy szinte semmit sem értettél meg belőle.

A mélyen vallásos emberek tőled többször elolvasták a Bibliát, sőt egyesek mindennap olvassák. Ami pedig a papokat illeti, ők eredeti nyelven is olvassák azt, veled ellentétben, aki egy fordítást olvastál (Károli?).

Az pedig valóban igaz, hogy vannak a Bibliában vannak "tanmesék" de ezeken senki sem botránkozik meg, mert a zsidó tanítómestereknek szokása volt egy lelki tanítást, egy novellán keresztül átadni. Még Jézus is alkalmazta ezt a módszert. A fundamentalista szekták és az ateista elvárások ellenére ugyanis a Biblia nem történelemkönyv, hanem kinyilatkoztatás. Az ellentmondások bizonyos esetekben látszólagosak, máskor valóságosak, de ez szintén nem zavar senkit, mert egyrészt a Bibliának nem a szavai a sugalmazottak, hanem a szerzők voltak sugalmazott állapotban, akik az akkori helyzetük és tudásuk szerint adták tovább az isteni sugallatot. Ezért van az, hogy a Márk evangélium görögje kifejezetten gyenge, míg Lukács esetében azt láthatjuk, hogy nagyon jó göröggel ír, stílusa a klasszikus történetírókat idézi.

Másrészt pedig ennek azért nincs jelentősége, mert a kereszténység eredetileg nem egy könyv vallás volt (ezt csak a fundamentalista szekták, és az ateisták akarják rásütni). Az eredeti keresztény hit alapja az apostoli hagyományon alapult, a Biblia pedig nem külön hivatkozási alap volt, hanem annak része. Az apostoli hagyomány középpontjában pedig Jézus Krisztus állt, éppen ezért a keresztények is Őt hirdették nem pedig a "Bibliát" [mai értelemben vett Biblia a 4. századig ugyanis nincs.

Üdv. Dante

2016. aug. 21. 23:25
 18/40 Andizsuzsi ***** válasza:

"Gyakorlatilag Allah-nál is rosszabb."

Ez a mondat a nap fénypontja. Azért azzal tisztában vagy ugye, hogy az iszlám ábrahámi vallás?

2016. aug. 21. 23:29
 19/40 anonim ***** válasza:
71%

A Kérdező kérdésére válaszolva:

A történelmi kereszténység soha nem imádkozott Mihály arkangyal nevében, mert ő egy angyal, nem pedig Isten. Jézus Krisztus nem azonos Mihállyal.

Mihály a zsidó hagyományból ismert 7 főangyal egyike, a Biblián kívüli irodalomban is szerepel.

Dante

2016. aug. 21. 23:33
 20/40 anonim ***** válasza:

Te észre sem veszed, de nagyon vicces vagy, ahogy itt dühösen pattogsz, és próbálod bebizonyítani, hogy Isten nem létezik. Regina Spektor-nek ban és nagyon jó száma, abból egy másfél sor mintha neked íródott volna. Hallgass bele nyugodtan, már csak a zenei érték miatt is megéri, aztán lehet magadra ismersz majd valahol.:)

A Biblia leírja, hogy Mihály arkangyal létezik, tehát létezik. Ilyen egyszerű. Majd 2000 év alatt még mindig nem sikerült hiteltelenné tenni a Bibliát, szerintem ez elég jó bizonyíték a hitelességére. És ha már bizonyítékok, eddig konkrétumot szinte semmit nem hoztál fel, úgyhogy ezügyben mélyen hallgatnék.

A pedofilos indokod szánalmas, azért nem reagáltam rá. De ha már itt tartunk. Vannak pedodil ateisták? Vannak, híradóban is volt róla szó, többször is.

Még most se látod mekkora hülyeségeket beszélsz, mikor azt hiszed, hogy nagyon mondtál?

2016. aug. 21. 23:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!