Mit jelent Mihály arkangyal neve?
Igazából nem erre vagyok kíváncsi,csak máshogy nem tudtam kiírni ezt a kérdést. A valódi kérdésem az,hogy akik szerint "Ki olyan,mint Isten" azok ezt honnan veszik? Láttam sok kereszténytől is,akik bőszen állítják,hogy csakis a Bibliát veszik alapul,és csak azt,ami ott le van írva,de én ilyen fordítást egyik Bibliában sem láttam,akkor ez az értelmezés honnan ered? Csak azért fontos,mert ez a kitalált "Ki olyan,mint Isten" jelentés rengeteg félreértést szülhet,és szült is már. Ugyan ki lehetne már olyan,mint Isten? Egy angyal? Kétlem.
Szóval a kérdés: a "Ki olyan,mint Isten" féle fordítás Mihály nevére honnan van,ha nem a Bibliából?
Micháél (héber)
Benedekné Virág Katalin blogja szerint:
(héber) Jelentése: Istenhez hasonló.
A Mihály héber eredetű bibliai férfinév, a Mikaél magyar formája. Jelentése: Ki olyan, mint az Isten?
A Mihály héber eredetű, bibliai férfinév. A Biblia Ó- és Újszövetségi részében egyaránt az egyik arkangyalt hívják így, pontosabban Mikaélnek. A szó jelentése; aki olyan, mint Isten.
Mint minden névnek, ennek is van jelentése, valószínű, hogy a héber kiejtés szerint ez a jelentése,
"ezt honnan veszik?"
Marha egyszerű, a héber nyelvből veszik :)
Ha héberül azt kérdezed, hogy "ki olyan, mint Isten?", akkor azt azzal tudod megkérdezni, hogy "mi-kha-el?"
A Mikhael név egy az egyben a mi-kha-el kérdőmondat, nem kell ezt külön megfejteni.
Egyébként itt szó nincs arról, hogy az angyal lenne olyan, mint Isten.
Az angyal a nevével kérdezi, hogy "ki olyan, mint Isten?".
Amire egy okos ember tudja is a választ, hogy "senki sem olyan, mint Isten".
Az angyal már a nevével is arra késztet, hogy Istenről gondolkodjál. Ezért ez a neve.
Szia!
A “Mihály” egy héber név magyarosított változata.
A héber “Michá-él” név magyar jelentése:
“Ki olyan, mint Isten?”
“Aki olyan, mint az Isten.”
Ez a név egyidejűleg kérdés és állítás, és ebből adódóan egy kihívás az egész teremtett világgal szemben.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!