Mióta lett bevett szokás Mihály arkangyal nevében imádkozni Istenhez?
Sziasztok, az elmúlt napokban kutattam a témában, mert ez igazán felkeltette az érdeklődésemet, hiszen én eddig úgy tudtam, hogy az imáinkat Jézus Krisztus nevében kell feltenni, viszont, mint megtudtam állítólag Ő és Mihály arkangyal.
A Jehova Tanú válasza amellyel megerősíti az állításomat.
"O altala kerjuk hogy hallgassa meg az imankat."
Szóval ha jól értem, akkor helyesen úgy kell imádkozni, hogy mondjuk Mindenható Isten kérlek, hogy segíts.... Mihály Arkangyal nevében?
"És a legnagyobb vicc az, amikor misén a katolikus papok hurcolják magukkal a Bibliát, de soha sem nyitják ki. "
Te sem voltál még katolikus misén.
És akármit kértek majd az én nevemben, megcselekszem azt, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban."
Mi ezt valljuk.
Nincs benne ellentmondás :)
Viszont ez úgy szokott történni, hogy egy ateista bemásol egy blogról egy állítólagos ellentmondást. Ezt egy hívő elmagyarázza, hogy miért nem ez, mire mindegyik másoló nekiesik a hívőknek, hogy nem kell kimagyarázni, ez ellentmondás és kész, mert ő azt mondja. :)))
"Nektek hívőknek kellene bebizonyítani azt, hogy Isten létezik-e egyáltalán vagy nem! "
Nekünk semmit sem kell bizonyítanunk. Attól, hogy te nem hiszed, én tudom. Az én hitemet a te hitetlenséged semmilyen formában sem befolyásolja.
Most nem azért a húszért, de amit a 61%-os ateista kolléga írt a két említett vallásról, az tényleg igaz, úgy ahogy van. Mondom én, aki valamelyest vallásos is.
Amúgy a másik dolog, ha már vallástörténet és valláskritika. Olyan nincs, hogy Jézus Krisztus. Csak simán Jézus. A Krisztus nevet, a középkori egyház papjai biggyesztették oda. Egyébként pedig nem kell sem Jézus, sem Mihály arkangyal nevében imádkozni.
Ugyan is a "Miatyánk"-ban sincsenek megemlítve. A Biblia sehol sem írja, hogy Arkangyalok nevében kell helyesen imádkozni. Ez megint csak valami elfajzott liturgiában lévő szokás, hogy el tudjanak különülni valamiben a többi vallástól, hogy egyedinek mondják magukat.
Jézus azt mondta, hogy az ő nevében kérjünk az Atyától. Benne van a Bibliában.
Mivel a jehovista és az adventista tanítás szerint Jézus, a Krisztus egyenlő Mihály arkangyallal, ezért adja magát a dolog, hogy akkor szerintük szabad Mihály nevében is kérni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!