Miért imádkoznak egyes vallásokban Máriához mikor Jézus a következőt mondta?
Kedves #62, #63.
NEM BIZONY!
Hanem így ír erröl a Biblia.
I.Kor.15:51-54. Fil.3:20-21.
62,63. János.17:5."Most tehet,Atyám,dicsőíts meg magad mellett azzal a dicsőséggel,amely meg volt nekem melleted ,mielőtt a világ lett"
Tudva,hogy Jézus léte a világ elejétől fogva nem fizikai testben volt,igy a feltámadása után sem.
Mert Jézus a fentiekben az eredeti állapotát kérte.
Hogy lehetne elképzelni,hogy test és vér legyen az égben(fizikai test).
Fizikai testnek,fizikai táplálékra van szüksége.
A fizikai test bilincs volna neki(korlát),fizikai képtelenség,minden logikát kizár.De nem ez a lényeg,a lényeg az,hogy a biblia nem támogatja,a fizikai testet az égben.
SP.Elnézést de azt mondod Jézus isten.Akkor mégis,hogy lehetne,hogy alacsonyabb testbe lenne az angyaloknál?
Én a Mindenható Királyságának a Királyának mondom,de még sem fogadom el a fizikai testben való felemelkedését az égbe,mert nincs bibliai bizonyíték és ezért fizikai képtelenség is.
"Ő azzal az erővel, amellyel mindent hatalma alá vethet, átalakítja gyarló testünket, és hasonlóvá teszi megdicsőült testéhez." (Fil 3,21)
Ahogy Krisztus teste feltámadt és megdicsőült, úgy változott át és dicsőült meg Máriáé is. A katolikus dogma egyáltalán nem állítja, hogy Mária teste ugyanolyan maradt, hanem természetesen dicsőségesen átalakult.
A Jézus feltámadásról gondolom azért hallottál, úgy támadt fel, hogy a sír ezáltal üressé vált.
"Nézzétek meg a kezem és a lábam! Én vagyok. Tapogassatok meg és lássatok! A szellemnek nincs húsa és csontja, de mint látjátok, nekem van." (Lk 24,39)
Látszik, hogy ez a két felekezet egy tőről fakad, mert ugyan úgy nem hisznek a Bibliának, csak saját maguknak.
Jézus testében ment a mennybe, ezt tanítványai is látták. Illést testével ragadta el Isten, írva van. De Énók esete is ilyen volt:
"Énók az Istennel járt, és egyszer csak eltűnt, mert magához vette őt Isten."
De másokról is ír a Biblia:
"Tudok egy emberről Krisztusban, aki tizennégy évvel ezelőtt - testben-e, nem tudom, testetlenül-e, nem tudom, csak az Isten tudja - elragadtatott a harmadik égig. És tudom, hogy ez az ember - testben-e vagy testetlenül, nem tudom, csak az Isten tudja - elragadtatott a mennybe, és titokzatos szavakat hallott, amelyeket embernek nem szabad kimondania."
Ha Pál nem tudta, hogy testével, vagy csak lelkével ragadtatott el az illető, akkor ti honnan tudjátok? Engedjétek meg hogy a Szentírásnak szavának higgyünk a jehovista-adventista teológia helyett.
Krisztus halálakor szintén sokan feltámadta, TESTBEN:
"sírok nyíltak meg, és sok elhunyt szentnek feltámadt a teste. Feltámadása után előjöttek a sírokból, bementek a szent városba, és többeknek megjelentek."
Sőt, Máriáról is ír a Szentírás:
"Az égen nagy jel tűnt fel: egy asszony, öltözete a Nap, lába alatt a Hold, fején tizenkét csillagból korona."
67.
. Nem akarok bele okskodni Jézus ebben a dologban lévő helyzetében.
Azért konkrét alátámasztás nélkül,kifejezem álláspontomat.Ugyanis Jézus is megtudta tenni azt amit a Nefilimek, testet öltöttek és utánna letették.
Nem akarom Jézust hasonlítgatni a bünös angyalokhoz,de éppen ezért,Jézus a bukkot angyalok fölött van,sőt még a szent angyalok is alárendeljei.Akkor mégis miért nem tudta volna a fizikai testét letenni?
Én ugy hiszem Ő is letette a fizikai testét és az égbe ment,és a Jánonál irt főpapi imája szerint elfoglalta azt a helyét "amivel birt a világ létele előtt".Sőt a megváltás után nagyobb állásba helyeztetett.
68.Hsz!
Honnan veszed,hogy az idézett látomásban Szűzmária szerepel?
"Az égen nagy jel tűnt fel: egy asszony, öltözete a Nap, lába alatt a Hold, fején tizenkét csillagból korona."
Ez nyilvánvalóan János apostol szimbólikus képei közül az egyik.
A bibliai szimbólumokban a "Nap"Istent,az Atyát,a "Hold" Jézust,a "12 csillag"Jákob 12 fiát-törzsét-jelképezi,s ez utóbbi Isten fiai teljességét abban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!