Miért imádkoznak egyes vallásokban Máriához mikor Jézus a következőt mondta?
Mint mondottam, a szentekhez imádkozni mindössze azt jelenti, hogy az imájukat kérni.
Természetesen ennek csak akkor van értelme, ha a meghalt Krisztusban hívők valóban élnek. Nos az Újszövetség alapján úgy tűnik, hogy tényleg élnek, a halottak sorsában ezek szerint változás állt be az Ószövetséghez képest.
"Hat nap múlva Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és testvérét, Jánost, s fölment külön velük egy magas hegyre. Ott elváltozott előttük, arca ragyogott, mint a nap, ruhája pedig olyan fehér lett, hogy vakított, mint a fény. S íme, megjelent nekik Mózes és Illés, és beszélgettek vele." (Mt 17,1-3)
"Történt, hogy a koldus meghalt, és az angyalok Ábrahám kebelére vitték. Meghalt a gazdag ember is, és eltemették. Amikor a pokolban kínjai közt feltekintett, meglátta messziről Ábrahámot és kebelén Lázárt." (Lk 16,22-23)
"Ezt válaszolta neki: „Bizony mondom neked, ma velem leszel a paradicsomba." (Lk 23,43)
"Ám bizalom tölt el bennünket, így jobban szeretnénk megválni a testtől és hazaérkezni az Úrhoz." (2Kor 5,8.)
"Hiszen számomra az élet Krisztus, a halál pedig nyereség. Ha meg tovább kell élnem, az gyümölcsöző munkát jelent. Nem tudom tehát, mit válasszak. Mind a kettő vonz: Szeretnék elköltözni, hogy Krisztussal egyesüljek, mert ez mindennél jobb volna. De hogy értetek életben maradjak, arra nagyobb szükség van." (Fil 1,21-24.)
"Amikor feltörte az ötödik pecsétet, az oltár alatt azoknak a lelkét láttam, akiket az Isten szaváért és tanúságtételükért öltek meg. Nagy szóval kiáltották, mondván: „Urunk, te szent és igaz, meddig vársz még az ítélettel? Mikor állsz bosszút a vérünkért a föld lakóin?” Mindannyian fehér ruhát kaptak, azzal, hogy egy kis ideig legyenek még türelemmel, míg teljessé nem lesz szolgatársaik és testvéreik száma, akiket szintén megölnek, akárcsak őket." (Jel 6,9-11)
Természetesen az alvilág, a seol vagy hádész nem szűnt meg, ott vannak akik elkárhoznak vagy akik később szabadulnak ki onnan (tisztítótűz).
Még,ha a meghalt szentek fel is lettek támasztva,teremtményekhez tilos imádkozni a Biblia tanítása szerint.
„Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam."(Jn 14:6)
A Lk 23,43-ban leírtakban nem volt elválasztó pont.Azt évszázadok múltával tették oda.
Mivel Jézus a pokolba ment feltámadásáig,és Ő nem hazudott,a pontozás,csak így hiteles:
"Ezt válaszolta neki: „Bizony mondom neked ma, velem leszel a paradicsomba."
A 2Kor 5,8-al nincs gond.
Az ember halála utáni első eszmélési pillanatban Krisztussal találkozunk,az apostoli hitvallás szertinti testünk feltámadásakor.
A Jel 6,9-11-ben említett vértanúk lelke mintegy 2000 éven keresztül az oltár alatt szorongtak?....No ne viccelj!
Ez az íge,mint a Jelenések Könyvében leírtak zöme,jelképes írás.Nem lehetsz annyira tudatlan,hogy ezt ne tudd!
A purgatórium tana bibliaidegen,eretnek tanítás.
Az egyiptomi misztikából szivárgott a katolicizmusba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!