Miért imádkoznak egyes vallásokban Máriához mikor Jézus a következőt mondta?
Lk 23,43-ról
Megnéztem, a protestáns fordítások is egyeznek a katolikus fordítással, esetleg annyi, hogy hol menny hol paradicsom szerepel.
Nem tudom honnan szedted amit írtál, de nyelvtanilag is értelmetlen. A "mondom neked" részhez ilyen formában időhatározót tenni helytelen. Ha kiveszed a vesszőt amit beleszőttél rafináltan a "ma" után, és minden központozás nélkül olvasod vagy odaadod bárkinek, aki nem ismeri, hogy olvassa el, teljesen egyértelmű lesz az eredmény.
Másrészről a pokol, kárhozat a bűnösök helye (olvashatod, az ördögnek és angyalainak készült), így Jézus halála után nem kerülhetett oda. Az "alá szállt a poklokra" kifejezés teljesen mást takar, amit a korai keresztények nagyon jól tudtak még. Sajnos 2000 év távlatából néhányan szeretnék kifordítani az eredeti jelentést.
A test feltámadását nem kell megvárni a holtaknak, az csak az idők végén következik be. Helyette a Biblia már halál utáni üdvösségről (vagy kárhozatról) ír több helyen is; "Jó véget ér, aki tiszteli az Urat, halálának napján irigykedve nézik." ApCsel-ben is olvashatod: "amelyet Júdás hűtlenül elhagyott, hogy az őt megillető helyre jusson" itt is befejezett időben beszél Júdásról. Vagy a fent taglalt lator esete. Míg Illés testestül ragadtatott el, Mózes meghalt és teste még nem támadt fel, ha jól emlékszem, színeváltozáskor pedig Jézus társaságában láthatod.
Az értelmesnek,értelmes a mondat,de segítek:
"Ezt válaszolta neki: „Bizony mondom neked ma,(Jézus halála napján mondta ezt,mint végakaratát) velem leszel a paradicsomba."
41.Hsz!
Az apostoli hitvallás egyértelmű!Ne magyarázz bele semmi hamis tanítást!
Jézus alászállt a poklokra,és harmadnap feltámadt,mivel a pokol,a halál,és nem más!
41.Hsz!
Az Úrban meghalókat valóban irígyelhetik az élők,hisz a feltámadás napján üdvösség,és örökélet várja őket,míg Júdást-valószínűleg-örökre megsemmisülés a bűnnel,halállal,és az elbukott angyalokkal együtt,a tűz tavában(kárhozat).
Nem mondtam, hogy testetlen szellemek, hanem üdvözült lelkek. Emlékeim szerint sehol sem írja a Biblia, hogy Mózes teste feltámadt, így miért gondolod te ezt? Katolikusokat vádoljátok, hogy olyat magyaráznak bele, ami nincs leírva, most Mózessel te is ezt teszed.
Továbbra is értelmetlen amit a "ma" szóval írsz. Ha éppen beszél a latorral a kereszten, akkor mikor mondaná neki a dolgokat, ha nem éppen akkor, éppen aznap? Ha minden központozás nélkül olvasod és minden betoldás nélkül (amit zárójelbe írtál, mert olyan nincs az Írásban), akkor teljesen egyértelmű, hogy mit jelent. Egyébként ugyan úgy szerepel mind a katolikus, mind a protestáns Bibliákban. Tényleg nem tudom neked honnan jött a vessző átrakása.
Végakarat vagy egyszerű tény közlése? Szerintem utóbbi, nem pedig egy végrendelet szerű rendelkezés. Másrészt, még sok-sok mindent mondott Jézus a kereszten, azon helyekről miért hiányzik akkor a "ma"?
A másik idézetemnél csak ott csúsztál félre, hogy elsiklottál az időpont felett. Mikor nézik irígykedve? A "halálának napján". Ha a jók és bűnösök egyaránt ugyan arra a sorsa jutnak -halál-, ahogy állítod, akkor ebben semmi irígylésre méltó nem lenne. De itt arról van szó, hogy már a haláluk napján nagy jóban lesz része azoknak akik hisznek Jézusban. A halálban pedig semmi jó nincs, csak az örök életben és az üdvösségben.
Zsolt.115.1-8.
A fenti biblia versekből kilehet hámozni,hogy kihez imádkozzunk.
Zsolt.115:4
Zsolt.135:16
Ézsau.44:9
46.Hsz!
Az értelmes érti,s az értelem nélkülinek felesleges magyarázni.
46.Hsz!
Jézus nem hazudott,és aznap-nagypénteken-sem Ő,sem a jobb lator nem ment a paradicsomba,viszont a "ma"szóval nyomatékosította ígéretét.
Jézus persze, hogy nem. De ma írom neked, hogy az igen, aki kitalálta ezt a hülyeséget, amit próbálsz belemagyarázni. Nem tudom, lehet jehovás vagy, de mint ahogy nem ma írtam neked, szinte az összes keresztény irányzat helyesen és jól értelmezi ezt a szöveget, minthogy a katolikus mellett az ökumenikus protestáns Bibliában is az általam nem ma leírt szöveg szerepel.
Valamint ma írom azt is neked, hogy igyekezz 1 hozzászólásban válaszolni 1 hozzászólásomra, ne 2-5 poszton keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!