Miért imádkoznak egyes vallásokban Máriához mikor Jézus a következőt mondta?
Egy apokrif imádság Jézustól:
"Mi Atyánk,ki a Mennyekben vagy,Kérlek hallgasd meg Mihályt,meg a többi angyalokat,mit üzenek neked!Veled nem merek szóbaállni,mert elbitangoltam a Földre.Ha nem hívlak,ne keress!Fiad,az egyetlen."
"Semmi rossz nincs abban, ha megkérem a szomszédot, aki nagyon jóban van apuval, hogy járjon közben az érdekemben nála a példádat folytatva"
Szerintem is butaság Máriához imádkozni-->semmi értelme.
Az idézett példa vonatkozásában az apuka megmondta a gyerekének, hogy hozzá jöjjön, ha valami kell, ne menjen a szomszédhoz.
Jézus által közvetlenül mehetünk az Atyához, a kegyelem trónjához, minek imádkoznék Máriához vagy a Biblia által meg sem nevezett "szentekhez". Hívő-->Jézus-->Isten. Nincs közbevetve Mária. De ezt mind tudjuk
Róma
5,1 Megigazulván azért hit által, békességünk van Istennel, a mi Urunk Jézus Krisztus által,
5,2 A ki által van a menetelünk is hitben ahhoz a kegyelemhez, [Ján. 14,6. Eféz. 2,18.] a melyben állunk; és dicsekedünk az Isten dicsőségének reménységében.
János
14,6 Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.
Efézus
2,18 Mert Ő általa van menetelünk mindkettőnknek egy Lélekben az Atyához.
Máriához leginkább a közbenjárása miatt szoktam fohászkodni. Nekem ez kifejezetten használni szokott a hétköznapi nehézségek elviselése során.
Azt viszont én is erős túlzásnak tartom, hogy számtalan féle módon ábrázolja a Római Katolikus Egyház.
Felsorolni sem tudom kapásból hányféle jelzőt "aggattak már rá" - de ha utána néznék, talán akkor sem lenne teljes a kép...
10.De az apu mit mondhat.
Ha a szomszédban jobban hisz mint én bennem,akkor intézze vele.
Az Atya örül ha más isteneket kérsz amikor Ő a segítő?Akkor miért is segéljen? Ő azt mondta hogy a dicsőséget nem ossza meg mással.
Miért lenne hamis tanítás?
Számtalan helyen van a Szentírásban, hogy az apostolok kérik a híveket imádkozzanak különféle dolgokért.
Ha az apostolok így tettek, akkor ez nyílvánvalóan helyes és követendő példa.
Az, hogy Isten Anyját vagy a többi üdvözült szentet kérjük ugyan erre, miben más?
Hol mondták az apostolok, hogy bármilyen szenthez imádkozzunk? Miért hamis tanítás? Mert a Biblia szerint minden olyan ima, ami nem az Atyához megy Jézus nevében, az idegen istenek imádásának számít. Amivel melyik parancsolat ellen is vétesz? Első? Jól rémlik? Igen!
Nyissátok ki a szemeiteket kérlek, és a Bibliára támaszkodjatok, ne a felekezeti tanításokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!