Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért imádkoznak egyes valláso...

Miért imádkoznak egyes vallásokban Máriához mikor Jézus a következőt mondta?

Figyelt kérdés
János 14:6."Jèzus ezt mondta nekik:Èn vagyok az ut,az igazság es az èlet,senki sem jut az Atyához,csakis ènáltalam" 14."Ha valamit kèrtek az èn nevemben,megfogom tenni".

2016. máj. 15. 17:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/86 anonim ***** válasza:
8%

Egy apokrif imádság Jézustól:

"Mi Atyánk,ki a Mennyekben vagy,Kérlek hallgasd meg Mihályt,meg a többi angyalokat,mit üzenek neked!Veled nem merek szóbaállni,mert elbitangoltam a Földre.Ha nem hívlak,ne keress!Fiad,az egyetlen."

2016. aug. 19. 21:11
 12/86 anonim ***** válasza:
42%
Oké, tehát akkor élő embert sem lenne szabad megkérni, hogy imádkozzon a mi imacéljainkért.
2017. febr. 6. 13:31
 13/86 anonim ***** válasza:
57%

"Semmi rossz nincs abban, ha megkérem a szomszédot, aki nagyon jóban van apuval, hogy járjon közben az érdekemben nála a példádat folytatva"

Szerintem is butaság Máriához imádkozni-->semmi értelme.

Az idézett példa vonatkozásában az apuka megmondta a gyerekének, hogy hozzá jöjjön, ha valami kell, ne menjen a szomszédhoz.

Jézus által közvetlenül mehetünk az Atyához, a kegyelem trónjához, minek imádkoznék Máriához vagy a Biblia által meg sem nevezett "szentekhez". Hívő-->Jézus-->Isten. Nincs közbevetve Mária. De ezt mind tudjuk

Róma

5,1 Megigazulván azért hit által, békességünk van Istennel, a mi Urunk Jézus Krisztus által,

5,2 A ki által van a menetelünk is hitben ahhoz a kegyelemhez, [Ján. 14,6. Eféz. 2,18.] a melyben állunk; és dicsekedünk az Isten dicsőségének reménységében.

János

14,6 Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.

Efézus

2,18 Mert Ő általa van menetelünk mindkettőnknek egy Lélekben az Atyához.

2017. febr. 6. 14:34
 14/86 anonim ***** válasza:
59%

Máriához leginkább a közbenjárása miatt szoktam fohászkodni. Nekem ez kifejezetten használni szokott a hétköznapi nehézségek elviselése során.

Azt viszont én is erős túlzásnak tartom, hogy számtalan féle módon ábrázolja a Római Katolikus Egyház.

Felsorolni sem tudom kapásból hányféle jelzőt "aggattak már rá" - de ha utána néznék, talán akkor sem lenne teljes a kép...

2017. febr. 6. 16:17
 15/86 A kérdező kommentje:

10.De az apu mit mondhat.

Ha a szomszédban jobban hisz mint én bennem,akkor intézze vele.

Az Atya örül ha más isteneket kérsz amikor Ő a segítő?Akkor miért is segéljen? Ő azt mondta hogy a dicsőséget nem ossza meg mással.

2017. febr. 8. 11:21
 16/86 anonim ***** válasza:
63%
A lényeget már elmondták az előttem szólók. De mégis miért kell ilyen katolikus ellenes provokatív kérdést feltenni? Ha nem tetszik a katolikus tanítás akkor ne azt kövesd.. pont. Az egység lenne a cél és a katolikusok már megtették, lásd II. Vatikáni zsinat. Ennyi erővel katolikusként beszólhatnék hogy te meg félreértelmezed a Szentírást mert csak annak van joga értelmezni aki írta és ez rögzült a Szent Hagyomànyban. De nem kötekszem mert nem olyan vagyok és inkább azt mondom csináld azt amit jónak látsz és ha jónak látod hogy kötekszel más felekezet tanításával akkor csináld azt.
2017. febr. 15. 17:05
 17/86 anonim ***** válasza:
0%
Mert tévtanításban vannak. Sajnos. Nagyon sok felekezetben vannak tévtanítások, aminek, ha így megy tovább, sajnos már csak maga Jézus tud véget vetni. Szomorú!
2017. febr. 16. 13:42
 18/86 A kérdező kommentje:
16.Hamiss tanítással egységben?
2017. febr. 17. 14:57
 19/86 anonim ***** válasza:
91%

Miért lenne hamis tanítás?

Számtalan helyen van a Szentírásban, hogy az apostolok kérik a híveket imádkozzanak különféle dolgokért.

Ha az apostolok így tettek, akkor ez nyílvánvalóan helyes és követendő példa.

Az, hogy Isten Anyját vagy a többi üdvözült szentet kérjük ugyan erre, miben más?

2017. febr. 17. 17:15
 20/86 anonim ***** válasza:
16%

Hol mondták az apostolok, hogy bármilyen szenthez imádkozzunk? Miért hamis tanítás? Mert a Biblia szerint minden olyan ima, ami nem az Atyához megy Jézus nevében, az idegen istenek imádásának számít. Amivel melyik parancsolat ellen is vétesz? Első? Jól rémlik? Igen!

Nyissátok ki a szemeiteket kérlek, és a Bibliára támaszkodjatok, ne a felekezeti tanításokra.

2017. febr. 24. 17:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!