Miért tévednek az Adventisták?
Bocsánat,hogy így rákérdezek.
Nem provokálni akarok.
Én találkoztam egy lelkésszel és amit sikerült megértem azok alapján logikusan érvelt, hogy pl miben téved a Vatikán.
Na de mitől téves az Adventista értelmezés mások szerint?
Miért lenne szekta?
Kedves Kiss Éva Judit!
Az Úr Jézus Krisztus azt mondta a főpapi imájában, hogy "Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól." (Jn. 17:5)
Gondolom te is dolgozol valahol, ahol része vagy egy munkatársi közösségnek. Nekem volt sajnos rossz tapasztalatom olyan kolleginával, aki Tanúként nem csak ezt vallotta amit te leírtál, de szó szerint meg is valósította. Semmilyen közös programon nem vett részt, pedig senki nem kényszerített volna rá semmit, sőt kiváló alkalom lett volna a bizonyságtevésre. Hát ő ezeket az alkalmakat elszalasztotta, helyette idegen emberekhez járogatott mert könnyebb volt ismeretlenekkel jópofizni, mint olyanoknak bizonyságot tenni, akikkel napi 8-9 órát együtt van és látják a cselekedeteit, gondolkodásmódját.
Bocsánat, hogy ilyen nyíltan leírom, de sajnos ezt tapasztaltam.
Kedves Péter!
Nem gond az őszinteség, és a szókimondás. Annak meg kimondottan örülök, hogy személyes tapasztalatot írtál. Így arra is lehetőségem van, hogy a személyes tapasztalatommal válaszoljak a példádra.
Nem régen vagyok Jehova tanúja, előtte igen csak e világ élvezeteiben éltem. A cigi nem volt a kedvencem, de sok társaság, ahova jártam, a korábbi munkahelyemen is dohányoztak. Akkor még semmilyen tilalom nem volt (kijelölt hely), így rászoktam. Igaz, a harákolás, cigifüggőség néha bosszantott, és kifejezetten az a sok pénz amit kidobtam rá. Többször leszoktam ;-)
Most, mint aki (kezdi meg-)ismeri a Bibliát: "Mivelhogy azért ilyen ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat minden testi és lelki tisztátalanságtól, Isten félelmében vivén véghez a mi megszentelésünket." 2Kor 7:1; Ró 6:16; véglegesen leszoktam erről a rabszolgaságról.
Hogy jön ez ide? Volt rá példa, hogy még találkoztam a "régi" barátokkal, munkatársakkal, és nem, vagy nagyon nehezen tudtam megállni, hogy ne gyújtsak rá. Semmiféleképpen nem akartam véteni Isten ellen, megbotránkozást okozni ha kitudódik a gyülekezetben, vagy visszaszokni. Tudtam, hogy ennek egy módja lehet: KERÜLÖM AZ ILYEN TÁRSASÁGOT. Azóta nincs kísértés, és nekem ez így jobb. Igen, megszakadtak ezek a kapcsolatok.
Nos a példádra visszatérve, nem tudom, hogy az a testvérnő, aki nem akart részt venni a kollegák összejövetelein milyen indokkal nem ment el az alklamakra, de egy biztos, hogy a kommunikácoó köztetek nem lett feltüntetve, így én sem írhatok vele kapcsolatban olyan kifogásokat, amire hivatkozhatnék.
Egy biztos: egyáltalán nem egyszerű idegeneket felkeresni! Nem egyszerű emberekkel úgy beszélgetést kezdeményezni, hogy tudjuk a Biblia üzenetét, nem nagyon szeretik, vagy vallásosnak ismerik el magukat, de a Bibliát semennyire nem ismerik, nem is tartják Istentől ihletett írásnak. Egyszerűen irodalmi műnek vallják, amit aki akarja az olvassa el.Nagyon nem egyszerű elviselni, hogy sokan nagyon flegmán, ingerülten, durván bánnak velünk, azt sem értik, ha a csengőjük az ajtó előtt van, akkor az azt a célt szolgálja, hogy megnyomja az, aki valamit adni szeretne.
Sose hallottam még senkitől, hogy elgondolkoztam azon, hogy mit akarhatnak ezek ennyire?
Tudjuk, hiszen Jézus megmondta:János 15: 18 "Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem elébb gyűlölt ti nálatoknál.;20/b Ha engem üldöztek, titeket is üldöznek majd; ha az én beszédemet megtartották, a tiéteket is megtartják majd.;21 De mindezt az én nevemért cselekszik veletek, mivelhogy nem ismerik azt, aki küldött engem."
Összefoglalva: nem akarunk részestársak lenni ennek a világnak a bűnében senkivel. Itt élünk, de amennyire lehet megtartjuk magunkat tisztának, és a kevés szabadidőben inkább az evangéliumot hirdetjük, mert annak hosszútávon van értelme, és életet mentünk vele.
Az idézet, hogy "őrizd meg őket a gonosztól" nem azt jelenti, hogy nem lesznek olyan próbák amit ki kell állni, amiket Sátán tesz elénk, a legsunyibb módon. Nem ismerjük senkinek a saját lelkiismeretét, de azt tudjuk, hogy a lelkiismereti kérdésekbe nem szólhatunk bele. Ha valaki úgy érzi nem megy munkehelyi buliba, akkor semmilyen kísértésnek nem teszi ki magát, ami a világból ered: pia, cigi, alkalmi szex, káromkodás stb. Szerintem ha így döntött a kolegád annak nyomós oka lehetett.
A bizonyságtétel:
nem biztos, hogy őket más helyzetben nem érte el. Talán nem a munkahelyi összejövetelek a legalkalmasabbak a teokratikus beszélgetésekre ;-)
Üdv
É
Látom jól elbeszélgetnek egyesek,de vajon mennyire része ez a kérdésnek?
Jobban örülnék ha mondjuk a katolikusok leírnák miben tévednek és valaki megpróbálná megvédni.
Kedves Kérdező!
Megtörtént. Dante katolikus, leírta, én válaszoltam is rá.
Mit szeretnél még? :-)
Üdv. Péter
Kedves Kérdező!
Engem kihagytak a felsorolásból :-( Pedig elég részletesen leírtam, hogy HÁROMSÁG tanítása miért egy NAGYON NAGY TÉVEDÉSe az Adventista egyháznak. Ez csak egy példa volt, de több is van írva. :-(
Az egymás közötti levelezésből pedig, sokat lehet megtudni az egyházak téves tanításairól. Gyümölcséről ismerjük a fát.
Lehet elkerülte a figyelmedet?
"Jobban örülnék ha mondjuk a katolikusok leírnák miben tévednek és valaki megpróbálná megvédni."
@Kérdező
Fel lehetne hozni még bizonyos dolgokat, de nem hiszem, hogy van értelme. Lehetne arra hivatkozni katolikus részről, hogy az adventisták elutasítják Róma tekintélyét, noha szerintem az (Mt 16,18) pontosan erre utal a péteri primátussal, az ókeresztény dokumentumokkal együtt.
Az adventisták azonban ismerik ezt az érvet, és tudnának rá reagálni, amire viszont én is tudnék írni valamit, hogy az ellenérv szerintem miért nem helyes. Így kialakulhatna egy több kommentes vita, és akkor még másról - pl a deuterokanonikus könyvekről - nem is beszéltünk.
A legegyszerűbb az, hogy ha az adventista tanítások mellett megismered a katolikust is, hasonlítsd össze a kettőt, ha akarod, és alakítsd ki a saját véleményed.
Kezdheted mondjuk ezekkel a honlapokkal:
[link] (katolikus oldal)
[link] (adventista oldal)
Dante
Nyilván jó, ha az ember utánajár a dolgoknak: Ap.csel. 17:11 "Ezek pedig nemesb lelkűek valának a Thessalonikabelieknél, úgymint kik bevevék az ígét teljes készséggel, naponként tudakozva az írásokat, ha úgy vannak-é ezek."
Azonban olyan vallásnak a tanításait, akik égették a Bibliát, az embert, akik megáldják a mai napig a háborúba menő hívő katonákat, akik pártolják a homoszexualitást, akik pénzért adnak mindent, én biztosan nem tenném, mert ingyen kaptátok, ingyen adjátok (Máté 10:8)
"9 Micsoda?! Nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem fogják örökölni Isten királyságát? Ne vezessenek félre titeket. Sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem természetellenes célokra tartott férfiak, sem férfiakkal háló férfiak, 10 sem tolvajok, sem kapzsik, sem részegesek, sem szidalmazók, sem zsarolók nem fogják örökölni Isten királyságát" (ÚV)
"9 Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők," (Károli)
Olyanok tanait sem venném magamhoz mélyebben, akik isteni háromságot tanítanak, hiszen az a miszticizmus, hogy egyek a szeretetben, meg Jézus a földre inkarnálódott Isten, vagy a z, hogy a teremtő erő, a szent szellem egy öntudattal rendelkező valami, csak félrevezetik az embert a pontos ismerettől.
EGY ISTEN VAN? VOLT ÉS LESZ. Minden többi az ember által alkotott.
Az egy Isten pedig kinyilatkoztatta a nevét, ha tetszik a használata akár nem: 83. Zsoltár 19.verse
Aki nem találja meg a BIBLIÁBAN, az gondolkozzon el azon, ha neves magyar lírikusaink: Zrinyi Miklós, Verseghy Ferenc, Csokonai Vitéz Mihály, Tompa János, Aranya János, Ady Endre József Attila (a teljesség igénye nélküli felsorolás) ezt a nevet használták írásaikban, akkor hogyan is kerülhetett oda az Úr szó?
Ha egyszer közel szeretném magam érezni Istenhez, és ő meg is kérte, hogy hogyan szólítsuk, akkor tiszteletlenség, ha egy címmel illetem, ráadásul logikátlan is.
Úgy, hogy ha utána akarsz járni, akkor NE A KATOLIKUSNÁL KEZD, mert a reformáció sem véletlenül volt. Amúgy olvasd el ezt a verset, ha van kedved:
Jelenések 18:10 "És ezt mondván: Jaj! jaj! a nagy város, amely öltözött gyolcsba és bíborba és skarlátba, és megékesíttetett aranynyal, drágakövekkel és gyöngyökkel; hogy elpusztult egy órában annyi gazdagság!" (gyolcs: fehér lenvászon)
Nem hasonlít ezen öltözék ........ Szárnyaljon a gondolatod, keress és kutass. Kitartás, ha imádkozol Istenhez azért, hogy megtaláld az utat Őhozzá, akkor már csak el kell fogadnod a felkínált ingyenes lehetőséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!