Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az adventisták miért mondják...

Az adventisták miért mondják az összes többi egyházra, hogy hazug és félrevezeti az embereket?

Figyelt kérdés
Ez hangzott el egy adventista Bibliatanulmányozás alatt és mindenki hevesen bólogatott, utána az Istentiszteleten pedig ugyancsak a többi egyház szapulása ment és a szombat nap felmagasztalása. Náluk ez a normális? Igaz, én többet be nem teszem oda a lábam, mert ami ott folyt, az nem Jézusról szólt, hanem Ellen White tanításairól, a Bibliát is az ő művein keresztül kellett tanulmányozni. Ez lenne a kiválasztott és egyetlen egyház???
2016. febr. 17. 10:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Ha megfigyeled,minden egyház így viselkedik.Esetleg annyi a különbség,hogy van,amelyik visszafogottabban teszi.Ezzel tartják fent a hatalmukat a vezetők,mert akiből nem tudnak rögtön az elején Bólogató Jánost csinálni,az észreveszi,hogy valami nem stimmel,kérdéseket tesz fel,önállóan gondolkozik.Ezek az emberek irritálják őket,mert irányítani pedig Bólogató Jánosokat lehet.
2016. febr. 17. 11:17
 2/20 A kérdező kommentje:
Ahová most járok, ott még nem hangzott el ilyen, Krisztus van a középpontban.
2016. febr. 17. 11:30
 3/20 anonim ***** válasza:
*irányítani csak Bólogató Jánosokat lehet.
2016. febr. 17. 11:30
 4/20 anonim ***** válasza:
Az melyik,ha megkérdezhetem?
2016. febr. 17. 11:31
 5/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Gratulálok. Én több mint 25 éve járok adventista gyülekezetekbe - minden héten - és soha nem hallottam ilyet. Megnyugtatlak ez nem normális, és nem általános.

A Hetednapi Adventista Egyház nagyon jó kapcsolatot ápol a többi keresztény felekezettel, kiválóan képzett lelkészeink részt vesznek a Magyar Bibliatársulat Bibliafordító munkájában:

[link]

[link]

Érdemes meghallgatni az utóbbi linkről Horváth Orsolya – Adventista bibliaolvasási gyakorlatok (17:15) című előadását.

A RUF 2014 többek között az adventista lelkészeknek is köszönhető: [link]

[link]

A Hetednapi Adventista Egyház nem áll elő olyan igénnyel miszerint "Ez lenne a kiválasztott és egyetlen egyház"!

Üdv. Péter

2016. febr. 17. 11:56
 6/20 anonim ***** válasza:

Mégis melyik egyház nem mondja ezt a többi egyházra? :) Van amelyik nyíltan és egyenesen kijelenti, van amelyik csak burkoltan sugallja, de gyakorlatilag mindegyik azt hangoztatja, hogy minden más egyház, felekezet, vallás tévúton jár, csak én tudom / nálam találod meg a tutit.

De ez alapvető is ha belegondolsz, hiszen ha valamelyik elismerné, hogy a másik tudja a tutit, azzal nemhogy nem tudna híveket szerezni, de nagyon gyorsan nagyon sok hívőt veszítene, szóval ez amolyan alap a vallások körében.

2016. febr. 17. 12:09
 7/20 A kérdező kommentje:
Nem tudtam Péter, hogy képes vagy részt venni egyszerre több helyszínen lévő Istentiszteleten. Hány helyszínen is van szombatonként alkalom?
2016. febr. 17. 12:48
 8/20 anonim ***** válasza:
Az én egyik legjobb barátom advensita, régen a legjobb barátom volt de eléggé beszipantották sajnos ezek is bundáznak.
2016. febr. 17. 15:06
 9/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Magyarországon több mint száz gyülekezet van 3 hivatalos felekezetben, melyből egy államilag elismert. Korábban én egy jelenleg nem elismert felekezet gyülekezeteit látogattam rendszeresen Zugligetben és később Gödöllőn, jelenleg az elismert egyház újpesti gyülekezetébe járok, ez a gyülekezet három helyszínen tart istentiszteleteket egy időben, az anyagyülekezet Káposztásmegyeren van, a másik kettő pedig Újpest központban és Kistarcsán.

Remélem így érthető.

Üdv. Péter

2016. febr. 17. 15:10
 10/20 A kérdező kommentje:
Mi érthető? Azt állítottad, hogy te a 25 év alatt egyszer sem hallottál ilyesmit, meghazudtolva engem és erre válaszoltam, hogy ügyes lehetsz, hogy mindegyik Istentiszteleten egyszerre ott tudsz lenni és mindent meghallgatni!
2016. febr. 17. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!