Az adventisták miért mondják az összes többi egyházra, hogy hazug és félrevezeti az embereket?
Szia!
Gratulálok. Én több mint 25 éve járok adventista gyülekezetekbe - minden héten - és soha nem hallottam ilyet. Megnyugtatlak ez nem normális, és nem általános.
A Hetednapi Adventista Egyház nagyon jó kapcsolatot ápol a többi keresztény felekezettel, kiválóan képzett lelkészeink részt vesznek a Magyar Bibliatársulat Bibliafordító munkájában:
Érdemes meghallgatni az utóbbi linkről Horváth Orsolya – Adventista bibliaolvasási gyakorlatok (17:15) című előadását.
A RUF 2014 többek között az adventista lelkészeknek is köszönhető: [link]
A Hetednapi Adventista Egyház nem áll elő olyan igénnyel miszerint "Ez lenne a kiválasztott és egyetlen egyház"!
Üdv. Péter
Mégis melyik egyház nem mondja ezt a többi egyházra? :) Van amelyik nyíltan és egyenesen kijelenti, van amelyik csak burkoltan sugallja, de gyakorlatilag mindegyik azt hangoztatja, hogy minden más egyház, felekezet, vallás tévúton jár, csak én tudom / nálam találod meg a tutit.
De ez alapvető is ha belegondolsz, hiszen ha valamelyik elismerné, hogy a másik tudja a tutit, azzal nemhogy nem tudna híveket szerezni, de nagyon gyorsan nagyon sok hívőt veszítene, szóval ez amolyan alap a vallások körében.
Szia!
Magyarországon több mint száz gyülekezet van 3 hivatalos felekezetben, melyből egy államilag elismert. Korábban én egy jelenleg nem elismert felekezet gyülekezeteit látogattam rendszeresen Zugligetben és később Gödöllőn, jelenleg az elismert egyház újpesti gyülekezetébe járok, ez a gyülekezet három helyszínen tart istentiszteleteket egy időben, az anyagyülekezet Káposztásmegyeren van, a másik kettő pedig Újpest központban és Kistarcsán.
Remélem így érthető.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!