Az adventisták milyen ok miatt nem ünneplik a születésnapokat?
Szia, én az adventista egyház tagja vagyok.
Az adventista egyháznak nincs tiltó rendelete a születésnap, karácsony stb... ünnepek ellen. Mindenkinek a magának kell eldöntenie, hogy megünnepli-e ezeket a napokat, vagy sem, a lelkiismeretükre van bízva.
Én fel szoktam köszönteni a testvéreket, és ők is engem, ha születésnapja van valamelyikünknek. Nincs ebben semmi különös.
"De akkor miért magyarázta azt egy testvéred, hogy a születésnap tiltott dolog? Vagy ez nem egységes tanítás?"
-->Biztos nem kevered össze a Jehova Tanúival az adventistákat?
Ha tényleg adventista volt, akivel beszéltél, akkor egy elég szélsőséges ember lehetett, én ilyennel nem is találkoztam még. Ne halgass rá, nem tudtam, honnan szedte ezeket az elméleteket. Az adventista egyház nem tiltja a születésnap megünneplését, nincs erről hivatalos állásfoglalás, ahogy a karácsonyról sem. Azt is aki akarja megünnepli, aki meg nem akarja, az nem.
Sziasztok!
Az adventisták egy igen színes társaság, itt nagyon sokféle emberrel találkozhatsz. Van aki eszik húst, van aki nem, van aki csinosan öltözködik, van aki nem, van aki ünnepli a születésnapokat és van aki nem.
Egy dolog közös: van 28 hitelv, amit mindenki elfogad. Ezen túlmenően pedig mindenki a saját meggyőződése szerint cselekszik. Persze vannak itt is szélsőségesen gondolkodók, de hol nincsenek? :-)
Üdv. Péter
Én katolikusként sokat tanulok az adventistáktól, mert a Pax tv-n fantasztikusan jó bibliatanulmányaik vannak. Olyan mély összefüggéseket tárnak fel, hogy nem győzök csodálkozni.
Amit viszont nem értek: ők ugye a Bibliára hivatkozva tesznek (vagy nem tesznek) mindent. Ezt azért igen, mert a Bibliában írva van, ezt pedig azért nem, mert nincs írva a Bibliában. Akkor nem értem, hogy az alkoholfogyasztást miért ítélik el olyan szinten, hogy még az úrvacsorában is szőlőlevet használnak bor helyett. Szerintem az alkohol Isten ajándéka, amivel okosan és mértékletesen kell bánni. Hiszen a Bibliában is benne van, hogy a kánai menyegzőn Jézus BORRÁ változtatta a vizet, nem pedig málnaszörppé, tehát Jézus sem ítélte el a borivást. Vagy ott az utolsó vacsora, ahol szintén a BORT változtatta át az Ő Vérévé, akkor nem értem, hogy ha a Bibliában fehéren-feketén bor van írva, miért nem ezt követik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!