Miért tévednek az Adventisták?
Bocsánat,hogy így rákérdezek.
Nem provokálni akarok.
Én találkoztam egy lelkésszel és amit sikerült megértem azok alapján logikusan érvelt, hogy pl miben téved a Vatikán.
Na de mitől téves az Adventista értelmezés mások szerint?
Miért lenne szekta?
Dante
A katolikusok mennyi tradíciót és dogmát vettek fel menet közben? Az jó irányba mutat?
Csak mert nem ismerem azt az oldalt se,de bevallom vannak fenntartásaim.
Ha azt a linket megnyitod, és végig gondolod, akkor az alapvető probléma ott kezdődik, hogy hisznek a háromságban:
"Egy az Isten, az Atya, a Fiú és a Szentlélek, a három örökkévaló személy egysége. Isten halhatatlan, mindenható, mindent tudó, mindenek fölött való és mindig jelenlevő. "
A szent István kiadó, 1981-es kiadásának a 905.oldalás János evangéliumának 5 fejez 7-8. verséhez a csillaggal jelölve ezt írta: A 7 és 8. versek közé vannak beszúrva a szentháromságra vonatkozó szavak: a Mennyben, az Atya az Ige és a Szentlélek, és ez a három egy. És hárman vannak akik bizonyságot tesznek a földön. Ez egyetlen görög szövegben sincs benne, még a korábbi szent Jeromos féle fordításokban sem"
Ahhoz, hogy ezt a hármasságot megértsd, mindenféle magyarázatra van szükség: Egyek a szeretetben. MIndenki érti, hogy a fiú nem lehet az apa. Azonban, ahogy a magyar is mondja, egy fiú kiköpött apja, azaz kinézetre is akár, viselkedésre, sőt gondolkodásra is lehetnek nagyon hasonlók. Jézus és Isten tekintetében, hiszen Ők tökéletesek,szentek, ez miért ne lehetne ugyanolyan? Aki látott engem, látta az atyát is (mondta Jézus)
Nagyon nagy anyag ennek a bizonyítása, és ha egyszer megértette az ember, akkor értetlenül áll mások állításán, mert a Biblia egészének az isteni uralom eljövetele a célja, amlyet Isten a fia elküldésével tette meg.
Ha "Isten, az örökkévaló Atya a Teremtő, a Forrás, a Megtartó és Úr minden teremtmény fölött. " Akkor a fiáról hogyan mondhatja el, hogy "Isten, örökkévaló Fiú, Jézus Krisztusban öltött testet."
Na tegyük ide most a harmadikat is, amiről aezt írja a link: "Isten, örökkévaló Lélek, együttműködött az Atyával és a Fiúval a teremtésben, a testet-öltésben és a megváltásban.
Hány Isten van összesen? HÁROM????????
Már ezzel a tanítással lelepleződött az egyház, pont akkor, amikor beletoldott a Bibliába emberi elképzeléseket is. Ez nem szabad fordítói malőr, hanem szándékos félrevezetés, hazugság. Ennek pedig az atyja Sátán.
Nem véletlen, hogy volt keresztesháború, ember és Biblia-égetés, purgatórium, búcsú cédula, katonák megáldása nemzeti háborúk esetén, stb.
Most kicsit abba hagyom, mert tennem kell mást is. Ha vannak kérdéseid, akkor tedd fel. Feltehetőleg priviben válaszolok, mert akik itt hozzászólnak, azok többségében háromsághívők, és úgyis lehurrognak annak ellenére, hogy a Bibliával (Károli) támasztom alá az érveléseimet.
@Kérdező
Részben az egész [történelmi] kereszténység is egy nagy tradíció...
Mivel én töltöttem el szombatot az adventistákkal, hallgattam tanításukat, ismerek közülük sokat, ezért nyugodtan mondhatom, van összehasonlítási alapom.
Viszont nem érdekel. Isten Lelke mindenkié. Ha nekik ez jó, akkor kit érdekel? Ha tudni akarnák az igaza, akkor megkérdeznék Istent, de ők ragaszkodnak egy ál-prófétanő hamis tanításaihoz.
Nem izgat. Nem szoktam velük találkozni se ételosztásnál, se a szegények között, elvannak ők azzal, hogy másokra sarat dobálnak azzal, hogy a vasárnap egy pogány istent ünnepelnek és a többi, csak mert ezt tanítják nekik. Ha ez jó, akkor jó helyen vannak.
Péter is hányszor másolta be ezt a hazugságot és már mondtam ezt adventista lelkipásztornak is, hogy ez hazugság, közölte, hogy az a hazugság, amit én állítok, miszerint a vasárnap mi Krisztus feltámadását ünnepeljük minden héten és ezt tették már az Apostolok is. Ezek után szerinted érdekli őket, hogy miben tévednek? Úgysem fognak neked hinni.
16,
Csak,hogy egy kicsit kötekedjek,mi van ha az adventista Péter értelemezi jól és te tévedsz?
Jézus kérte,hogy minden héten ünnepeljék meg a feltámadását?
Persze attól még lehet,de vallási szempontból nem biztos,hogy kell.
És ha nem azért jött,hogy eltörölje a törvényeket akkor a szombat is érvényben van.
Vagy felülírta a szombatot?
Más parancsolatot is felülírt?
Nem értem,hogy lehet ennyire másként értelmezni azt az egy könyvet.
15-nek
SAJNÁLLAK! BETEG AZ AZ ELME, AMELYIK nem látja a sátáni irányítást a világban. Nyilván az egyházat is megfertőzte a szemléletmód, mint minden mást. A 200 év igaz, de nem is mai elképzeléseken, hanem a több ezer éves bibliai összefüggésre hivatkozik. Mivel feltehetőleg -inkognitóban vagy- te is Isten ellensége vagy, mert a tanításainkat hatugságnak tartod, ne írj többet részemre. lehet, h névtelen, gerinctelen ember írása jobb ha olvasatlan marad.
Kedves Kiss Éva Judit!
Az Úr Jézus Krisztus azt mondta a főpapi imájában, hogy "Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól." (Jn. 17:5)
Gondolom te is dolgozol valahol, ahol része vagy egy munkatársi közösségnek. Nekem volt sajnos rossz tapasztalatom olyan kolleginával, aki Tanúként nem csak ezt vallotta amit te leírtál, de szó szerint meg is valósította. Semmilyen közös programon nem vett részt, pedig senki nem kényszerített volna rá semmit, sőt kiváló alkalom lett volna a bizonyságtevésre. Hát ő ezeket az alkalmakat elszalasztotta, helyette idegen emberekhez járogatott mert könnyebb volt ismeretlenekkel jópofizni, mint olyanoknak bizonyságot tenni, akikkel napi 8-9 órát együtt van és látják a cselekedeteit, gondolkodásmódját.
Bocsánat, hogy ilyen nyíltan leírom, de sajnos ezt tapasztaltam.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!