Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Evolúcióban higgyek vagy...

Evolúcióban higgyek vagy teremtésben? El lehet-e dönteni egyáltalán ezt a kérdést, és ha igen, akkor hogyan?

Figyelt kérdés
Leginkább a módszer érdekel, ahogyan meg lehet közelíteni a kérdés eldöntését, és nem az a hozzáállás, hogy Isten biztosan nincs, ill. magától nem jöhetett létre. A kiindulópont 50-50%, innen szeretnék elindulni a megoldás felé...

2016. ápr. 7. 20:35
 111/134 anonim ***** válasza:
90%

"Ismerem ennek a Prof. Dr. Tóth Tibor-nak a munkásságát."

Hálistennek nekem eddig kimaradt, de ennyi elég is volt tőle :D

A kérdezővel viszont szerintem végeztünk, ez már tényleg szégyen amikor a butaság ilyen szintű arroganciával párosul. Hiába tökéletesek a linkjeid is, ha meg se próbál gondolkodni. Szerintem végig se olvasta egyetlen kommentedet se...

2016. ápr. 11. 14:21
 112/134 Cerevisiae ***** válasza:
71%

Kérdező:

"Mivelhogy az evolúció nem ellentétes Istennel."

A TE ISTENEDDEL ellenkező!!! - elvakult barátom.

2016. ápr. 11. 14:21
 113/134 Cerevisiae ***** válasza:
88%

"Szerintem végig se olvasta egyetlen kommentedet se..."

Persze! Ez nyilvánvaló...

Igazad van, ezután nem erőlködök.

Ha elkezd bemásolgatni kreacioniosta ökörségeket, akkor én meg egy halom evolúciós cikket fogok ide bemásolni. Flood harc...

Tuti én nyerek, mert a kreacionizmus összes irománya eltörpül az evolúciót taglaló több százezer cikk mellett...

Amúgy nem lehet panaszt tenni itt a fórumon valakiknél, az agyatlan bemásolgatást megakadályozandó?

Az tuti, hogy floodolás bunkó dolog, és van ellene itt is szabályzat, csak érvényt hogy lehet annak szerezni? Van moderátor, vagy ilyesmi?

2016. ápr. 11. 14:28
 114/134 anonim ***** válasza:

113. Ahol értekelni tudod a kérdést a kezekkel, ott van egy olyan piros tábla, fehér vonallal. Ott tudod jelenteni a válaszokat vagy a kérdést moderátoroknak, vannak különböző kategóriák is.

(De szerintem az ilyesmit nem törlik.)

2016. ápr. 11. 14:38
 115/134 Cerevisiae ***** válasza:
82%

#114-re

Jééé! Én azt behajtani tilos-ként értelmeztem, így soha életbe rá nem tenyereltem... :D

Köszi az infót!

Amúgy rosszindulatú flood-olással szemben tényleg nem nagyon van panaszkategória…

Talán ez? : „Ez a válasz provokatív, a válaszadó csak veszekedni akar” - no, mindegy.

2016. ápr. 11. 14:53
 116/134 anonim ***** válasza:
Sok mindent nem lehet tenni, a cizellált módon előadott ökörség sajnos nem moderátori hatáskör. Volt már pár elvakult, Dunning-Kruger szindrómás kreacionistával dolgom, az egyik ügyében még emailt is írtam a moderátoroknak mert nagyon durván tolta a kretént, de nem tudtak segíteni.
2016. ápr. 11. 15:08
 117/134 A kérdező kommentje:

Nem vallottál színt, Barátom!

Ezt írtad:

Gabriel.Tailor nevű felhasználó válasza: 

Az pedig egyenesen undorító, hogy a Bibliából is képes vagy úgy idézni a kontextusból kiragadva, hogy ezzel megpróbálod meghamisítani annak a jelentését...  

Máté 19:3-6 - Ekkor odamentek hozzá a farizeusok és kísértve őt ezt kérdezték: Szabad-e az embernek az ő feleségét bármi okért elbocsátani?  

Ő pedig így felelt: Nem olvastátok, hogy a Teremtő kezdettől fogva férfiúvá és asszonnyá teremtette őket.  

És ezt mondta: Ezért a férfi elhagyja atyját és anyját és ragaszkodik az ő feleségéhez és a kettő egy testté lesz.  

Azért többé nem két test ők, hanem egy. Amit tehát az Isten egybeszerkesztett, ember ne válassza el."  

Egy csodálatos ige a házastársi hűségről, férfi és nő összetartozásáról, te pedig olyan hazugságokra akarod felhasználni amikhez semmi köze? Komolyan, én szégyellem magam hogy léteznek ilyen aljas emberek mint te, akik ilyen hozzáállással kereszténynek merik vallani maguk... 

Számomra már ott elástad magad, hogy megpróbáltad a Szentírás tartalmát elferdíteni csak hogy az téged igazoljon, 

Ezt írtam: 

A kérdező kommentje: 

"az evolúció se nem ellentétes Istennel"  

"Ő pedig válaszolt, ezt mondta nekik: nem olvastátok, hogy a Teremtő kezdettől fogva férfit és nőt alkotott?" (Mt 19,4)  

Na már most, azzal, hogy Jézus kiemelte a házasfelek egybetartozását, azt is megemlítette, hogy Isten kezdettől fogva férfiúvá és asszonnyá teremtette a férfit és a nőt. Tehát rögtön embert teremtett és nem evolúció útján fejlődött ki Ádám, az első ember egy közös ősből, ami félig ember, félig állat volt, vagy teljesen az. 

Egy csodálatos ige a házastársi hűségről, férfi és nő összetartozásáról, te pedig olyan hazugságokra akarod felhasználni amikhez semmi köze? Bizony hogy van köze, mert a kezdettől fogva való férfi és nővé teremtés nem hagy teret évmilliós evoluciós fejlődésnek. Márpedig az evolúció szerint az ember az állatvilágból fejlődött ki és vált emberré évmilliók alatt. Nem kezdettől fog volt férfi és nő! 

Komolyan, én szégyellem magam hogy léteznek ilyen aljas emberek mint te, akik ilyen hozzáállással kereszténynek merik vallani maguk... 

Ezt most magadra értetted, akik istentagadó, teremtéstagadó hozzáállással baptista kereszténynek merik vallani magukat? Őszinteséged a megbánás jele...

vvvvvvvvvvvvvvvv

Íme, itt az alkalom, ha baptista vagy /amit erősen kétlek/, akkor itt a lehetőség, tegyél bizonyságot a hitedről! Az Isten rögtön férfit és nőt teremtett, vagy az állatvilágból hozta elő Ádámot és Évát hosszú évmilliós evoluciós fejlődésen keresztül?

A baptisták bizonyságot szoktak tenni, ha erre lehetőségük van. /Egyébként azért is kétlem, hogy baptista vagy, mert evolúciót védő/támogató/mellette kiálló tanulmány nincsen fent magyarul az interneten. Én hármat is idéztem, a linkeket megadva, ezek valóban baptistgák és tagadják az evolúciót!!!/

2016. ápr. 11. 15:33
 118/134 anonim ***** válasza:
100%

” A másik modell az evolúció elméletén alapszik, és legelterjedtebb változata szerint a Világegyetem egésze és benne az élet, egészen az emberrel bezárólag, az anyag önszerveződése és a véletlenek összjátékaként alakult ki sok-sok milliárd éven át tartó fejlődés következményeként. ”

Ha a kérdező ilyeneket másol be, az azt jelzi,hogy alapvetően sem érti az evolúció elméletet. Komolyan,hogy lehet olyat állítani, miszerint az evolúció elmélet magyarázza a Világegyetem keletkezését (vagy köze lenne hozzá)?

Vajon van értelme folytatni egy vitát, ha az egyik fél nem is ismeri a vita tárgyát? Az pedig hagyján, hogy a kérdező számára nyilván nem ”50-50% a kiindulópont".

2016. ápr. 11. 20:57
 119/134 anonim ***** válasza:
0%

Gabriel.Tailor

Sajnos, hogy csak baptista vagy és nem hívő!

2016. ápr. 11. 23:00
 120/134 anonim ***** válasza:
93%
Jól van kérdező, tudjuk már hogy ostoba valláskárosult vagy, nem kell tovább égetned magadat.
2016. ápr. 12. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!