Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szeretnék Jehova Tanúja...

Szeretnék Jehova Tanúja lenni, hogy léphetnék be a felekezetbe?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 5. 01:11
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
0%
kedves válaszolók. vajon egy adott személy születésnapján nem mondhatom azt, mint tanú, hogy Isten éltessen? vajon szerintetek nem megyek el aznap étterembe, ha máskor is el szoktam menni, csak azért, mert születésnapom van? szerintetek a tanúk "igyekeznek nem vidámak lenni" aznap? nem ismeritek Jehovát, és a tanúit sem. aki pedig kiközösített, szintén azért kiközösített, mert nem értett meg valamit pontosan, ellenben ragaszkodig a pontatlan "ismeretéhez". én nem bántam meg, hogy Jehova tanúja lettem, felszabadítva érzem magam sátán gonosz világrendszeréből, és örülök, hogy nem kell többet részt vennem a képmutató, és pénzhajhász "ünnepeiben", mert a valódi szeretet nem olyan, mint amilyet a világ a szolgáira eröltet. bárcsak mindenkiben annyi alázat, és szeretet lenne, mint a tanúkban. nemsokára, eltünnek a gonoszok, a szelídek viszont öröklik a földet.
2010. ápr. 6. 10:06
 42/57 anonim ***** válasza:

"sátán gonosz világrendszeréből, és örülök, hogy nem kell többet részt vennem a képmutató, és pénzhajhász "ünnepeiben"

Igen ez olyan alázatos és szeretetteljes.

2010. ápr. 6. 10:10
 43/57 anonim ***** válasza:
56%

Ezt a választ te írtad.

Ez a válasz 33%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 11:03

LÁM!Én,talán az egyetlen,aki nem bántotta a kérdezőt,mert tiszteli a döntését,ÉN lettem lepontozva,mert mertem azt mondani,hogy az ő döntése,és nem ítéltem egyből el!TUDJÁTOK kinek a dolga az ítélkezés mások fölött?!NEM vagyok Jehovás,sem katólikus,sőtt,semmilyen más vallásom sincsen,hiszek Istenben,de úgy vettem észre ezen az oldalon SENKINEK semmi köze egymás ELFOGADÁSÁHOZ,megértéséhez!Főleg köztetek,akik kihangsúlyozzátok milyen fontos Isten!Szégyen!Legyen már az ő dolga,melyik szektához,vagy valláshoz akar tartozni!Mit fáj ez nektek?Saját magatokkal foglalkozzatok,és segítsétek,aki kéri!!!Ne ítélkezzetek egymás felett!Én vallás nélkül jobban tudom,mint ti????Összemarakodtok,senki sem különb a másiktól!

Bocsánat!

2010. ápr. 6. 10:21
 44/57 anonim ***** válasza:
7%
kedves 10:10 vajon kell-e szeretetet kimutatnunk sátánnal szemben, aki minden bajunk okozója? nem, hisz sátán nem a felebarátunk, mert nem ember. vajon kell e szeretnünk a világát? nem, mert ez a világ elmúlóban van. ámde aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.
2010. ápr. 6. 10:25
 45/57 A kérdező kommentje:
Akik a kérdésemre válaszoltak, azoknak köszönöm a választ.
2010. ápr. 7. 21:25
 46/57 anonim ***** válasza:
38%

Igen, nagyon jó és mértékadó válaszok is születtek, meg sok olyan is, amiket az ellenségeskedés vak és értelmetlen tüze táplál.

A kérdező pontosan el tudja dönteni, hogy mi a szándéka, és bízom benne, hogy bölcsen dönt majd!

Jó válaszokat is kapott ehhez.

Az értelmetlenségre egy példa:

""sátán gonosz világrendszeréből, és örülök, hogy nem kell többet részt vennem a képmutató, és pénzhajhász "ünnepeiben"

Igen ez olyan alázatos és szeretetteljes."

Nos, ez a megjegyzés mire volt jó?

A Tanú, aki ezt írta, őszintén és meggyőződéssel írta. Sőt, a megfogalmazása sem jellemzően alázat nélküli, szeretetlen!

Kedves kritikusunk, olvass több, idevágó bibliai szöveget, hátha találsz még ennél "szeretetlenebb" írást is. Meggyőződésem, hogy aki keres, talál!

2010. ápr. 7. 23:35
 47/57 anonim ***** válasza:
23%

Két lehetőséged van. Te keresed fel őket vagy megvárod míg ők keresnek fel téged.

Majd kinyilvánítod a szándékodat, hogy szeretnéd tanulmányozni velük a Bibliát.

Erre keresnek valakit, aki ráér és már elég magas szinten áll az ismeretben, hogy megfelelően terelgethessen és minél több kérdésedre megtudja adni a választ.

JT-k dolgozó emberek, sok esetben családdal, barátokkal, elkötelezettségekkel és nem eltartott (kitartott?) papok.

Igaz, én évek óta nem járok gyülibe, had ne magyarázkodjam miért, de teljesen elfogadom amit tanítanak.

Egyik vallás sem ragaszkodik annyira pontosan a Bibliához, mint ők.

A Biblia Isten szava, Ő ezt hagyta ránk és nem a vallásokat. Csak ebből a könyvből lehet megismerni Istent, az Ő szándékát, az Ő fiát Jézust, és sátánt az Ő és a mi ellenségünket is.

Tény, hogy egyedül nagyon nehéz kihámozni a Biblia igazságait, ezért is van sokféle értelmezés.

Tehát olyan szervezethez kell csatlakozni ahol a legpontosabban tárják fel az igazságot és ragaszkodnak is hozzá. Ez az igazsághoz való ragaszkodás nem dogma!

A tévedésekről csak annyit, hogy a Jézussal lévő tanítványok is sokszor tévedtek vagy félreértettek dolgokat. De jött a kiigazítás Jézus vagy egymás részéről, így helyére kerültek a dolgok és újra tisztán látták a lényeget. Nem a tévedéssel van a baj, hanem hogy miután fény derül a tévedésre, kiigazítják-e azt és miként.

Attól meg ne tarts, hogy lenyúlják a pénzed, mert 4 év alatt egy forintot sem kértek tőlem. Mindenki önként, saját szabad akaratából annyit ad, amennyit gondol. Ebben az is benne van, hogy nem adsz semmit.

Az alaptalan vádaskodások, meg ne rettentsenek el, mert.... alaptalanok :-)

Igaz vannak egyes emberek akik 'furán' viselkednek, és hülyeségeket csinálnak, de ők bárhová keverednének, akkor is ilyenek lennének. Mivel történetesen JT-k közé keveredtek, így őket járatják le.

Egy tipikus és éppen aktuális vád: Pedofília.

Nem is tudom ebben a témában melyik vallási szervezett dolgaitól hangos a sajtó (évtizedeken keresztül, tömegesen, eltitkolva?). Amit az ünnepi beszédében meg sem említett a Pápa (a nagy betű, nem a tisztelet jele, csak nehogy papának olvassák némelyek), mondjuk egy bocsánatkéréssel megtoldva.

Ez volt a rövid verzió, de van hosszabb is :-)

2010. ápr. 9. 06:26
 48/57 anonim ***** válasza:

Az utolsó hozzászólásból süt a más vallások gyűlölete, pláne mindig a katolikusokkal összehasonlítva. Ne haragudj, de hogy merészeled azt állítani, hogy mások nem tanulmányozzák buzgón a Bibliát! Sőt, a JT-k nem is annyira a Bibliát, hanem inkább az Őrtorony társulat kiadványait tanulmányozzák, saját bibliakiadás mellett.

Milyen érdekes, hogy a sajtót az ördög eszkönének tekintő JT-k szemében hirtelen milyen fontos, megbízható hivatkozandó tétel lett, ha ez ugródeszka lesz a katolikusokba való belerúgáshoz.

2010. ápr. 9. 08:02
 49/57 anonim ***** válasza:

23:35-nek

""sátán gonosz világrendszeréből, és örülök, hogy nem kell többet részt vennem a képmutató, és pénzhajhász "ünnepeiben"

Igen ez olyan alázatos és szeretetteljes."

Nos, ez a megjegyzés mire volt jó?

A Tanú, aki ezt írta, őszintén és meggyőződéssel írta. Sőt, a megfogalmazása sem jellemzően alázat nélküli, szeretetlen!

Kedves krititkus. A képmutató, és pénzhajhász megjegyzés, ha nem vetted volna észre a válaszoló embertársaira vonatkozik, hiszen te sem gondoltad komolyan, hogy a sátán pl megünnepli a Karácsonyt. Erre írtam a választ. Érdekes, hogy a válaszoló elvárja másoktól, hogy legyenek tekintettel más hitére és döntéseire, ugyanakkor ő erőteljesen bírálja ha valaki nem azt vallja amit ő és meg merészeli ünnepelni a karácsonyt, és esetleg képmutató és pénzhajhász módon még ajándékot is mer venni a gyermekeinek. Ne azzal foglalkozz, hogy én mennyit forgatom a Bibliát, hanem azzal, hogy tudj értelmezni egy szöveget.

2010. ápr. 9. 09:41
 50/57 anonim ***** válasza:

Valaki gyűlölettel vádolt...

Ez az ismeret nélküli előítélet tipikus példája.

Én a Biblia irányelveit követve próbálok élni, ami nem mindig sikerül, hisz bűnös ember vagyok, mivel -mint mindenki más- én is azt örököltem az ősszüleinktől.

Már csak ennek tudatában sem ítélek el senkit!

A másik. A Bibliában olvasható egy kérdés:

Ha nem szereted azt akit látsz, hogyan szerethetnéd azt, akit nem látsz? -ez egy nagyon jó kérdés!

Az én válaszom erre az, hogy igyekszem mindenkit szeretni, nem megbántani senkit és ha valaki rosszat is tesz, igyekszem elvonatkoztatni a személytől a tetteit.

Nem is beszélve arról, hogy bárki, bármikor megváltozhat.

Sokáig én is ateista voltam, de már hál'Istennek hiszek benne és hiszek Jézus Krisztus váltságáldozatában.

A jelenlegi történelmi vallások múltja, enyhén szólva is vérzivataros. Háborúk, üldözések, inkvizíció, a nép kizsákmányolása, tudatlanságban tartása (üldözték azokat, akik a saját nyelvükre akarták lefordítani a Bibliát!?), mindez több száz éven éven keresztül!?

És még nincs vége, és most csak a felszínt kapartam meg kissé...

Tudom amit tudok (nem csak gondolom, vagy úgy vélem)és én nem akarok ilyen szervezethez tartozni, de más hogy dönt ebben a kérdésben az teljesen az ő magánügye.

Én csak szemezgetek abból a kevésből amit tudok (bár ez a 'kevés' néha többnek tűnik, mint a nagy filozófusok, vallásvezetők okoskodásai).

2010. ápr. 9. 11:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!