Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szeretnék Jehova Tanúja...

Szeretnék Jehova Tanúja lenni, hogy léphetnék be a felekezetbe?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 5. 01:11
1 2 3 4 5 6
 11/57 Hortobagyi ***** válasza:
58%

Sok mindent rá lehet kenni a Jehova tanúira. Nem tartozom közéjük, de van amit nagyon tisztelek bennük. Követhetnék a történelmi egyházak is akár, és mindenfajta társadalmi szervezetek előtt példa lehet.

Az egymásról való gondoskodást.

Az egymásra való figyelést.

Személyre menő alapossággal!!!!

Közöttük nincs hajléktalan, mert házat építenek.

Közöttük nincsen éhező mert az éhezőnek enni adnak.

Közöttük nincsen munkanélküli mert szereznek munkát.

Közöttük nincsen öngyilkos mert lelkitámaszai egymásnak.

Jól érzik egymás társaságában magukat, mert barátok is egyben. Nem magányosak mert a társtalannak társat keresnek. Szóval nagyon is segítik egymást.

Ezt el kellene lesni tőlük, hogy csinálják?

2010. ápr. 5. 09:08
 12/57 anonim ***** válasza:
35%

Kedves 61%-os!

Sajna ez csak egy álca, sajna te is bedőlték nekik. Ezt egy JT írta, aki már átát a szitán:

""No meg a sok hazugság,amit koszonetként eléd tárnak,mint szellemi eledelt, azt gondolva rolad,hogy gyengeelméju vagy,ezért úgyis beveszed." Nem a gyengeelméjűségről van szó, hanem a fáradtságról. Ahogy elnézem a gyülekezetet, már lényegében senki sem lepődik meg semmin. Ha holnaptól a HBR azt kezdené mondogatni, hogy a Háromság nem is annyira sátáni, akkor is mindenki szó nélkül bevenné. Az emberek (nemcsak JT-i, hanem úgy általában) már agyilag ennyire le vannak tompítva. Van, akiket a monoton gyülekezeti "műsorok" tompítottak le, van akiket a TV meg a Győzike show. Tulajdonképpen már senki sem kutatja az írásokat, mert rájött, hogy fölösleges. Jobb butának lenni, mint okosnak, mert akkor az embernek nem lesz senkivel konfliktusa. Én is csak egy ilyen megalkuvó JT vagyok. Mert az vagyok, persze formailag. De most az április 15.-ei magyarázat után röhögőgörcsöt kaptam. Ez már rényleg vicces. De továbbra sem fogom hangosan mondogatni, hogy hülyeség. Minek? Hogy kidobjanak? Mert már minden ismerősöm bent van. Ez az egy, ami visszatart - mert ha ez nem lenne, akkor komolyan mondom, hogy egy kongresszuson, nyilvánosan több tízezer ember előtt pofoznám fel azt a szélhámost, aki bruklinból jön az észt osztani. Ez aztán látványosság volna! Felengednének a pódiumra, mert azt hinnék, hogy valami szerepem van, aztán meg piff paff. Az emberek meg bámulnának, mint a moziban. SZerintem hirtelen fel sem fognák, mert agyilag annyira félre vannak, hogy nyugodtan elmenekülhetnék. De nem baj. Az álmodozás az élet megrontója. Ha más is jó pofát tud vágni hozzá, akkor én sem vagyok kisebb színész.

Az Ortorony társulat legfobb bunei koze sorolom:

1. Az eltitkolást

rengeteg olyan kínos és kényelmetlen ugyet eltitkolnak a tagok elol, melyek ha a napvilágra kerulnének, kiderulhetne hogy a „hu és értelmes rabszolga“ esetenként egy fasisztoid és kíméletlen diktátor. Elveszik tolem azt a jogot, hogy magam dontsem el: az ellenuk felhozott vádak helytállnak-e vagy sem. Esélyt sem adnak arra, hogy onálloan, saját kiiskolázott lelkiismeretmre támaszkodva ki tudjam szurni a sátáni támadásokat, és az adott ugybol tanulva-okulva, hitem megerosodjon és novekedjek ismeretben, hitben és szeretetben. Ehelyett elzárnak tolem minden információcsatornát, azzal érvelve, hogy inkább ne is foglalkozzak a hitehagyotak sátáni rágalmaival, mert azt az én hitem nem élné túl. Micsoda arrogáns sértés! Ahhoz, hogy el tudjam ítélni az általánosított gyujtonevbe tomorített hitehagyottakat, eloszor meg kell oket hallgatnom, és mindenkivel meg kell osztanom a tapasztaltakat, hogy nekik is esélyt adjak a dontésre. Ehhez minden egyes szabad embernek joga van! Még ha a Társulat ellen felhozott vádak valóban hamisak is! De ezt én dontsem el! De valóban hamisak-e a vádak? Ha ettol nam tartana a Társulat, akkor szabadon engedné áramoltatni az információkat, hiszen ez Jehova munkája, halandó ember nem tudja azt lerontani. Akkor pedig mitol fél? Hogy valaki elkezdene onnaloan gondolkodni? Éppen ezért csak egyetlen információcsatornát hagynak nyitva - az erosen megcenzurázott Ortorony áradatot, mellyel az emberek elméjét napi szinten maszírozzák, így esélyem sincs máson gondolkodni. Ez az elme, lelkiismeret és a szív legocsmányabb Orwelli manipulációja. Azokat az adottságokat akarják az ellenorzesuk alatt tartani, amivel Jehova ajándékozot meg, és kegyesen megengedte nekem, hogy szabadon éljek ezekkel! Amikor annó megkerestek a jó hírrel, arra osztonoztek, hogy nyissam meg az elmémet más irányoknak, gondolatoknak, olvasmányoknak. Ma ez már nem érvényes!? Ma már nem lehet szabadon kutatnom? Az egész egyháztorténelmuk ezen alapszik! Az állandó kutatáson, kiigazításon, konvergáláson! Ezért csatlakoztam én is. Az egykori bibliakutatók pont akkor vállnak dogmatikus diktátorokká, amikor olyan kozel kerultek az igazsághoz? Mi tortént? A kutatás magával hozza a tévedés jogát, miért akarnak akkor tévedhetetlen bálványok lenni? Igen, ez bálványimádás!!! Becsaptak engem, téged, oket! Konyorgom miért baj az, hogy kiderulhetne, apuci nem az a jólfésult, jómodorú, mindenttudó és tévedhetetlen bácsi, aki etet téged. Ez csak akkor lehet probléma, ha apucit istenként imádjuk. Ezért mi magunk nem akarjuk engedni, hogy bármi is kideruljon róla. Mert a felismerés megsemmisito hatással lenne ránk. Így magunk is bunreszesekké válunk.

És mindezt csak azért érezhetem így, mert eltitkolták elolem a budosebb szennyest. Micsoda végzetes hiba!

2. A szeretetlenséget

Ha igaz Krisztus állítása, miszerint „arról ismernek meg benneteket, hogy az én tanítványaim vagytok, hogy a szeretet lesz kozottetek“, akkor a Tanúk nem Krisztus tanítványai. Az, amit ok szeretetnek neveznek, egy ures, lélektelen, papírszagú színjáték. Vezényszóra szeretik egymást, de csak akkor, ha te is a helyes irányban vagy, és azt mondod, amit kell, ami a megszámozott bekezdésben szerepel. Egy tanú egész élete egy nagy, megszerkesztett, megszámozott bekezdéshalom, itt-ott megtarkítva egy-két bekeretezett résszel. Nincs egyéb alternatíva. Ha bármit is megkérdojelezel, azonnal public enemy leszel. Én egy ilyen diktatórikus rendorállamban nevelkedtem, és ennek ellenére sikerult engem újra becsapni. Mélyen megrendultem. Mindazonáltal szuntelenul deklamálják kifelé, hogy micsoda határtalan testvéri szeretet, tolerancia és keresztényi béke uralkodik kozottuk. Mit gondoltok, ha ezek a sorok a kezukbe kerulnének, a szellem gyumolcsei kozul melyiket gyakorolnák rajtam? Úgy kirúgnának, hogy a lábam sem érné a foldet. Egy tikos, rogtonítélo bíroi bizottság, anelkul, hogy nyilvános meghallgatáson meg tudnám védeni magam, azonnali exkomunikációra ítélne, és megtiltaná mindenkinek, hogy a kozelembe keruljon, és gyakorolja a krisztusi szeretet-parancsot.

3. A megkérdojelezhetetlenséget

Mi tortént veluk? A kérdéseknek koszonhetik azt, hogy számtalan bibliai igazságot tettek nyilvánvalóvá emberek millióinak számára. Mára elfogytak a kérdések? Miért tilos manapság megkérdojelezni egyes tantételt? Mert ok az érett és felkent tanítók, én meg a tudatlan sopredék, aki megfelelo segítség nélkul elvesznék? Ez fasizmus. Hová lettek azok a bibliakutató csoportok, melyek azzal a céllal jottek oszze, hogy egymás kijelentéseit megkérdojelezve, állandó kérdéseket feltéve kozelebb és kozelebb keruljenek az igazsághoz? Mára már teljesen letisztult a tanítás? Ki fogja ezt nekem garantálni? Egy papi testulet? Ok igazíthatják a tanokat, én pedig nem? Ok megkaphatják az új fényt, én pedig nem? Egy tanítás az egyik pillanatban egy megingathatatlan dogma - mely ellen ha vétesz, elkárhozol – a másik pillanatban jon a fény és a tanítás más irányt vesz, esetleg olyan irányt, amit te már régen sugalltál, és mert a gondolataidat megosztottad hittársaiddal, eretnekként végezted. A torténelem nem szunik meg onmagát ismételni? Mikor dobjuk sutba az Ortornyokat, és kezdjuk el tanulmányozni a Bibliát? Mindennemu segítség nélkul – nem nottunk fel már eléggé szellemileg? Ez egy hihetetlen paradoxon! Az a szervezet, melynek léte a kérdéseken alapszik, tiltja a megkérdojelezést. Az a szervezet, melyet a lelkiismereti szabadság élharcosaként ismerik világszerte, a legjobban tiltja az onnalo lelkiismeret gyakorlását. Az a szervezet, amely a legkovetkezetesebben felszólal a bálványimádás ellen onmagából csinálja a legnyagyobb bálványt, és szeretetteljesen megparancsolja a kovetoinek istenként imádni ezt. Ekkora csalódást!

Végezetul szeretném elmondani, hogy orokké hálás leszek a Társulatnak azért a tudásmennyiségért, melyet toluk kaptam, és melynek segítségével kozel kerulhettem Jehovához, megérthettem a bibliai tanokat, a krisztusi áldozatot, és számtalan értékes és életmento információt, melyeket megtanítottak velem. Pontosan ezért állok értetlenul az elott a tény elott, hogy éppen ez a szervezet volt az, aki tisztességtelenul becsapott és félrevezetett engem, eltitkolva elottem viselt dolgait, és próbál úgy kezelni, mint egy orok dedóst, tehetetlen bárányt, ures káposztafejet, aki képtelen a Nagy testvér figyelo szeme nélkul boldogulni. Meg vagyok gyozodve arról, hogy ezek a gondolatok elobb vagy utobb a megefelelo pasztori kezekbe jutnak, és így újra egyel fog gyarapodni a hitehagyottak groteszk listája, mivel nem áll szándékomban ezeket a sorokat visszavonni."

2010. ápr. 5. 09:10
 13/57 Hortobagyi ***** válasza:
26%

Szépen fogalmazol 56%-os.

Gondolom ez csak telehassal lehet:)

Tetszik nem tetszik gondoskodnak rólad:)

2010. ápr. 5. 09:20
 14/57 anonim ***** válasza:
79%
nem olvastam végig a kommenteket.Én az voltam. 10 évig tartoztam közéjük,és papíron még mindig oda tartozok.Nekem vannak jó és kevésbé jó tapasztalataim.soha életemben nem találkoztam még ennyi jóindulatú,kedves segítőkész emberrel,és ez tény,nem álca.Persze ők sem tökéletesek,miért is várják el tőlük,senki nem az.magam döntöttem úgy hogy nem szeretnék már oda tartozni,és nem kényszerítettek,nem akartak visszatartani sem.De jelenlegi gondolkodásom szerint ez nem is fog változni.Ha bármi kérdésed van szívesen válaszolok.mindkét oldalról tudok elfogultság nélkül válaszolni.Nem kell tőlük félni.bárcsak minden fiatal olyan lenne mint az ő fiataljaik.de van rossz is.de azt majd ha valakit érdekel.
2010. ápr. 5. 09:22
 15/57 anonim ***** válasza:
87%

09:08-es, szerinted közöttük nincsenek munkanélküliek, nyomorgók? Az egyik barátnőm anyukája Jehova Tanúja. Ötvenegynehány éves, egyedülálló nő, van 7 gyereke. A válása után lett JT-s, előtte szimplán katolikus volt, eléggé vallásos, ezért is van ennyi gyerek. Rohadtul nincs munkája. Nem kell sehová, mert már nem fiatal, és nincs munkatapasztalata sem, mert sok sok éven otthon volt a kicsikkel. Egyáltalán nem kap munkát sehol, pedig végzettsége szerint tanár, de nem hogy tanári munkát nem kap, hanem semmilyet.

Arról nem is beszélve, hogy ebből kifolyólag eléggé szegények is. Barátnőm sokszor mesélte, hogy annak örülnek, ha vacsorára egy-egy szelet vajaskenyér jut mindenkinek, meg néha buszjegyet nem tudnak venni, meg hasonlók. Szóval ez a nagy egymás segítése duma is csak álca meg a máz, nem kell mindent elhinni.

2010. ápr. 5. 09:36
 16/57 anonim ***** válasza:
9%

Az Őrtorony bálványszervezet valóba süllyedő Titanichoz hasonlít,és mást nem lehet belőle menteni,már csak a félrevezetett emberek lelkeit. Ezt tesszük itt napról napra és hónapról hónapra, figyelmeztetve az őrtorony bálványszervezet megtévesztett,becsapott tagjait,hogy minnél hamarabb hagyják el ezt a sűlyedő bárkaszervezetet és ne várják meg,amig magával ragadja őket a mélységbe a mélység angyala Abaddon ,a pokol angyala birodalmába.

Ennek a szervezetnek az ideje már leketyegett. Az 1914-es nemzedék újvilágba való bejuttattatásának a terve kudarcot vallott. Hacsak nem az eljövendő fenevad "új világrendjére" az,ahová az ŐT "bárkaszervezet" be akarta juttatni a megtévesztett tagokat.

Vajon mit várhatunk ettől a szervezettől,ennyi hazudozás és mások irányába való érzéktelenség után. Dollármilliárdokat halmoztak fel elhitetve a tagokkal,hogy fel kell adniuk mindent a szervezet ügyének előmozdítására.

Vajon el jön e majd a helikopter azokért a testvérnőkért Spanyolországba,aki elhitte Vezető Testületnek,hogy a Spanyol fiókhivatal létesítményeihez nem ál rendelkezésre ezért a felhívásnak eleget téve gyorsan összehordták ékszereiket,hogy azt pénzre váltva finanszírozzák az építkezést,amelynek egyedüli tulajdonosai az ŐT szervezet irányítói lettek.

Vajon el jön e a helikopter azokért a házaspárokért,akik feláldozták utolsó megtakarított pénzüket,hogy egy általuk ellenőrizhetetlen szervezet irányítóinak a vagyonát gyarapítsák vele. Vagy azért a fiatalemberért ,aki egy gitárra összespórolt pénzét adta az építkezés fedezésére.

Vagy el jön-e majd a helikopter azért a sok ezer ingyen dolgozó munkásért,akik munkájukkal gyarapították az ŐT bálványszervezet vagyonát.

Vajon el jön- e a helikopter,azért az emberért,aki Ecvadorban 34 hektár területet ajándékozott az ŐT bálványszervezetnek,hogy azon felépítsék a fiókkoplexumot.

Vajon el jön- e a helikopter a Qvensland távoli részén élő tanukért,akik négy nyerges vontatóra való első osztályú faanyagot dolgoztak fel az Őrtorony-építtés színhelyére, Sydneybe.

Vajon el jön-e a helikopter a Taunus hegység nyugati szélén fekvő fiókhivatal építéséhez dollármilliókkal hozzájáruló jehova tanui tízezreiért.

Nagyon jól tudjuk mindannyian,hogy ez a szervezet nem a rászorulók megsegítése vagy az életveszélyben lévők kimentése céljára lett létrehozva.

Hogyan is várhatnád el ettől a szervezettől,hogy majd helikopterrel fogja menteni az embereket,hisz még a Királyságteremtől 50 m-rre lakó mozgássérült 80 éves Zsófi néniért sem voltak képesek eljönni,hogy gondot viseljenek róla. Annyit mondtak neki,hogy menjen állami otthonba.

Most egy katolikus öregek othonában gondozzák szegényt. Pedig a gyülekezet Királyságterméhez készült egy lakosztály is annak idején.ott áll üresen,csak az utazó felvigyázó lakja be egy évben egyszer,amikor ellátogat a gyülekezetbe.

A mozgássérult idos ozvegyasszonynak Zsofi testvérnonek is azt mondották a vének: "Testvérno,idot azt tudunk neked szentelni,de pénzt azt nem."

Igy adták értésére,hogy fizesse meg a benzint,amiért elviszik az osszejovetelre. Igy a vénnek,aki elvitte ingyen volt a saját maga és családja elszálítása is az osszejovetelre. Emlékszem,hogy a zsofinéni sírva panaszkodott,amikor ezt mondották neki.

Most egy katolikus otthonbol egy kivulállo,nem jehova tanuja távoli rokona hordja az osszejovetelre. Neki nem kell fizetnie.

Nevetségessé teszitek magatokat ezzel a Sátánhoz való lojalitás csak egy tréning az őrtorony szervezet vezetőinek a részéről sszöveggel.

Szerinted,aki Krisztust akarja követni az a Sátán szervezetében tréningel.

A szélhámos "hű és bölcset" pedig nem kellesz Istennek kipöckölni. Elmennek majd maguktól is,persze mint fő részvényesei a Társaságnak, elosztva egymás közt a vagyont.

Russell megmondották kerek perec,hogy Krisztus rájuk bízta a vagyont,mint sáfárokra.Azt tesznek vele ,amit akarnak. Még csak reklamálni sem lehet,hisz előre megmondották:

" Már régen ezelőtt kijelentettük,hogyha a pézalap megszűnik,ezzel arányosan megszűnik a Társulat tevékenysége is."/A Jehova Tanui könyv 350. old./

Nem kell ezeknek a Társulat. Fütyülnek majd ők a társulatra. Olvashattad. A Társulat létének a függvénye a pénz.

2010. ápr. 5. 09:54
 17/57 anonim ***** válasza:
82%

Isten ments!

Figyelj, ha problémáid vannak, inkább menj pszichológushoz !

2010. ápr. 5. 09:57
 18/57 anonim ***** válasza:
24%

Nagyon elkanyarodtatok a kérdéstől, bár mikor megnyitottam, tudtam, hogy az lesz belőle, hogy az emberek elkezdik fikázni a tanúkat, a kérdező meg le van ejtve magasból.

Kérdező, ha nincs ismerősöd a gyülekezetből, akitől segítséget kérhetnél, akkor nyugodtan keress meg egy Királyság Termet, és érdeklődj ott, biztos vagyok benne, hogy nem fognak elzavarni! :)

Én nem vagyok tanú, de ismerek néhányat közülük, és nagyon rendes, becsületes emberek. Persze nem általánosítok, de nem értem, minek kell lenézni egy gyülekezetet, aminek ilyen értékes emberek is tagjai. Nem értem, miért kell fikázni őket. Hallottam már olyat, hogy valakihez rendszeresen becsöngetnek téríteni, nem tudom, ez mennyire igaz, hozzánk egyszer csöngettek be, megmondtam udvariasan, hogy köszönjük, de mi más vallásúak vagyunk, és többet nem jöttek. Lehet, máshol nem így van, nem tudom. Az én ismerősöm, aki Jehova tanúja, nem akart még engem soha megtéríteni, legfeljebb beszélgetni a hitről (én katolikus vagyok), szívesen megosztjuk egymással a gondolatainkat, érdekes dolog KULTURÁLTAN (amit itt sokan nem tudnak) vitatkozni a nézeteinkről, amiknek ugyanaz a könyv az alapja, a Biblia, mégis ennyire különböznek. Senki nem tudhatja, melyik vallásnak van "igaza", mindenki azt választja, ami tetszik neki. Nem tudom, miért kell lenézni azokat, akik nem ugyanúgy gondolkodnak, mint a többség. Ha nem tetszik ez a vallás, nem kell felvenni, és kész.

2010. ápr. 5. 09:58
 19/57 anonim ***** válasza:
4%

Jehova TAnúi vallásszervezete röviden összefoglalva azt állítja magáról, hogy:

-ő az egyetlen igaz vallás

-egy teokratikus szervezet

-amelynek engedelmeskedni kell

-mert nélküle nem lehet érteni a bibliát

-és mert helyreállította a bibliát

nem tudom, hogy igazán érdekelnek -e a válaszok, mert ha igen, akkor az alapoktól tudok neked idézni. AZ alap annyira fontos, hiszen ha nem ismerjük a múlt tényeit, vagy nem akarjuk azokat számításba venni, akkor tévesen fogjuk megítélni a jelenünket, és a jövőnket. Nagyon fontos tudnunk, hogy mire épült a várunk. JÉzus is azt mondta, hogy az okos ember jó alapot készít, hogy se eső, se semmi ne fogjon rajta. :o)

Tisztában vagyok azzal is, hogy a társulat állításait elvből sem szabad megkérdőjeleznie egy tanúnak, hanem abban hinnie kell. Én nem tartozom a társulahoz, ezért az én állításaimat, vagy másét bármikor megkérdőjelezheted, és keresheted rá a választ. :o) De ne a tanú kiadványon keresztül.

......

-ő az egyetlen igaz vallás

Kezdjük azzal, hogy Jehova Tanúi közössége aról beszél, hogy az ő szervezetükhöz kell csatlakoznia annak, aki megmentésben szeretne részesülni. (Igazán nem is értem, hogy erről miért kell beszélnünk, szerintem te tudod a legjobban, hogy ezt tanítja a szervezet.)

......

Az Őrtorony, 1889 Július (Idézi Jehova Tanúi....159-160 old)

MI vagyunk Jehova képviselői a földön ellenségeink jelenlétében és sok félrevezetett gyermeke előtt igazolnunk kell nevének tiszteletét

......

The Wachtower, april 1, 1919

Vajon nem az őrtorony és Biblia traktátus társulat az EGYES EGYEDÜLI CSATORNA, AMELYET AZ ÚR ARRA HASZNÁLT, HOGY AZ Ő IGAZSÁGÁT FOLYAMATOSAN SZÉTOSSZA az aratási időszak kezdete óta?

......

Az Őrtorony, 1938 június, 15 (idézi: Jehova Tanúi.....219 old)

MI, ISTEN NÉPÉNEK AZ Ő NEVÉÉRT KIVÁLASZTOTT TÁRSASÁGA, most és itt elismerjük, hogy Isten kormányzata tiszta teokrácia, hogy JÉZUS KRISZTUS A TEMPLOMNÁL VAN, ÉS TELJES MÉRTÉKBEN IRÁNYÍTJA JEHOVA LÁTHATÓ SZERVEZETÉT, VALAMINT LÁTHATATLAN SZERVEZETÉT, HOGY A TÁRSULAT AZ ÚR FÖLDI, LÁTHATÓ KÉPVISELŐJE....

......

tHE wACHTOWER, jULY, 1973

Azt is vedd figyelembe, hogy az EGÉSZ FÖLDÖN EGYEDÜL JEHOVA SZERVEZETÉT VEZETI ISTEN SZENT SZELLEME VAGY TEVÉKENY EREJE, EGYEDÜL EZ A SZERVEZET MŰKÖDIK JEHOVA CÉLJAINAK MEGFELELŐEN ÉS AZ Ő DICSŐSÉGÉRE. EGYEDÜL SZÁMÁRA NEM LEPECSÉTELT KÖNYV A BIBLIA.....stb

......

Örökké élhetsz paradicsomban a földön, 1985 (190 Old)

Logikus, hogy CSAK EGY IGAZ VALLÁS VAN. Ez megfelel annak a ténynek, hogy az igaz Isten nem a zűrzavarnak, hanem a békességnek Istenne.A biblia szerint valójában csak egy hit van. Kik hát azok, akik ma AZ IGAZ IMÁDÓK testületét alkotják? HABOZÁS NÉLKÜL KIJELENTJÜK, HOGY JEHOVA TANÚI.

......

Az Őrtorony, 1987, január 1(31 Old)

CSAK JEHOVA TANÚI KÖZÖTT, A SZELLEMI PARADICSOMBAN TALÁLHATJUK MEG AZ ÖNFELÁLDOZÓ SZERETETET......CSAK JEHOVA NÉPE SZABADULT MEG TELJESEN A BABILONI BABONÁKTÓL. CSAKIS NEKIK VAN OLYAN SZERVEZETÜK, AMELY TELJESEN AHHOZ IGAZODIK, ......

ISTEN SZAVA KÉTSÉGKIVÜL JEHOVA TANÚIT JELÖLI MEG MINT EGYETLEN SZERVEZETT NÉPET, AMELYEN AZ Ő ÁLDÁSA NYUGSZIK!

......

tHE wACHTOWER, MAY 1, 1957

A világ tele van bibliával, ami Isten parancsolatait tartalmazza. MIÉRT NEM TUDJÁK MÉGSEM AZ EMBEREK, HOGY MERRE MENJENEK? mERT NINCS MEG NÉLUK AZ A TANÍTÁS VAGY AZ ANYÁNAK A TÖRVÉNYE, AMI A VILÁGOSSÁG. Jehova az egész emberiség számára gondodkodott Szent Szaváról, és az minden olyan információt tartalmazz, amelyre szüksége van az embernek, ha az éltre vezető utat akarja tanulni. ISTEN AZONBAN NEM AZÉRT KÉSZÍTETTE EL A SZAVÁT, HOGY FÜGGETLENÜÜL BEZSÉLJÜNK RÓLA, VAGY HOGY ÖNMAGÁBAN IS ÉLETET ADÓ VILÁGOSSÁGKÉNT FÉNYLJÉK. Az Ő Szava mondja: "Világosság támad fel az igazra (zsolt. 97:11) ISTEN AZ Ő SZERVEZETÉN KERESZTÜL GONDOSKODIK ERŐL A VILÁGOSSÁGRÓL, amelyről a példabeszédekben is szól, és ami a tanítás, vagy az anya törvénye.HA AZ IGAZSÁG FÉNYÉBEN AKARUNK JÁRNI, NEM CSAK JEHOVA ISTENT KELL FELISMERNÜNK, MINT ATYÁNKAT, HANEM AZ Ő SZERVEZETÉT IS, MINT ANYÁNKAT.

......

Az Őrtorony, 1967,6/20 (3.old)

A Biblia tehát nem szervezeti könyv, és vaójában nem egyéneké, hanem a keresztény gyülekezeté, mint szervezeté, még akkor is, ha egyesek látszólag őszintén AZT HISZIK, HOGY MEGTUDJÁK MAGYARÁZNI A BIBLIÁT. ÉPPEN EZÉÁRT A BIBLIÁT NEM LEHET HELYESEN MEGÉRTENI JEHOVA LÁTHATÓ SZERVEZETÉNEK A FIGYELEMBE VÉTELE NÉLKÜL.

......

Összefoglalva néhány szóban: A Társulat tehát Russell nyomában járva az egész világ számára nélkülözhetetlennek tartja önmagát:

-tagadja, hogy a biblia önmagában is világosságot nyújtana

-a Bibliát kiveszi az emberek kezéből, vagy legalábbis a saját irodalmát halmozza a Bibliájuk fölé, hogy az legyen a szemük előtt

- a nem tanúk őszinte hitét látszólagosnak ítéli, és képes olyat kijelenteni, hogy nélküle nem tudják az emberek, hogy merre menjenek.

Érdemes megfigyelni a Társulat érvelési módszereit. Azt állítja, hogy nélküle nem értheted a Bibliát, de ezt ABBÓL A BIBLIÁBÓL AKARJA IGAZOLNI, AMELYET TE ELEVE NEM ÍTÉLHETSZ MEG HELYESEN, hiszen ha mást látsz benne, mint a társulat, akkor csak tévedhetsz. TEHÁT OLYAN ALAPON KELL A BIZONYÍTÉKOKAT ELFOGADNOD, AMELYET TE MAGAD NEM TUDSZ ELLENŐRIZNI, VAGY MEGÍTÉLNI......(én ekkor nagyon utána járnék a dolgoknak, hogy nem -e a bolondját járatják velem.)

Érdemes még azon is elgondolkodnia egy lojális tanúnak, hogy vajon miért nem olvashatják, vagy nyomtatják újra Russell, Ratheford könyveit.....talán azért, mert olyanokat tanítottak, ami ma már nem állna meg a tanú igazság mérlegén? Isten, aki rátalál Russellre, mint fénylő csóvára, aki majd közvetíti az Ő Szavát....és annak a fénycsóvának a szava ma már fabatkát sem ér?

Tehát azt mondod, hogy nem ihletett. Jó. AKkor milyen alapon kér magának, mit kér: követel ekkora tekintélyt a társulat?

Ha tévedhet, ahogy valóban be is ismeri, akkor miért nem szabad megkérdőjelezni? Ha tévedhet, mitől igazabb, mint általa hamis vallásnak titulált más vallás?

És nem is jól írtam, bocsánat! Nem tapogatózás a sötétben, mert abban az igazságot is tudjuk tapogatni, csak egyszer ezt az oldalát, másszor azt. AMit a társulat csinál, az a saját szavaival a következő:

Az Őrtorony, 1982, aug. 1(15 old)

Jehova szolgáinak ösvényét beragyogó világosság a kezdet-kezdetétől mostanáig állandóan növekedett.....EGYESEKNEK TALÁN MÉGIS ÚGY TŰNIK, MINTHA EZ AZ ÖSVÉNY NEM LENNE MINDIG NYÍLEGYENES. JEHOVA LÁTHATÓ SZERVEZETE IDŐNKÉNT OLYAN MAGYARÁZATOKAT KÖZÖL, AMELYEK MINTHA HELYESBÍTENÉNEK KORÁBBI NÉZETEKET. De ez valójában nem így van. Talán ahhoz lehetne hasonlítani, amit hajózási körökben így hívnak: LAVÍROZÁS. A vitorla megfelelő kezelésével a hajósok a hajót jobbról-balra, előre hátra irányítják, de mindenképpen a cél irányába haladnak még ellenszél esetében is.

Értelmes, Istenhez hű ember lévén, mint aki a bibliát is ismeri, úgy tekintek rád, és kérdezem: szerinted is ilyen az az Isten, akit te ismersz??

2Timotheus 2:15

"igyekezz, hogy Isten előtt becsületesen megállj, mint olyan munkás, aki szégyent nem vall, aki helyesen hasogítja az igazságnak beszédét."

Ez önmagában elmondja, milyen Atyánk van, de azért leírom: a helyesen hasogatni kifejezés eredetije orthotomeó aztjelenti: egyenes irányban átvágni egy területen, kerülő utak nélkül neki vágni egy útnak, át vitt értelemben: helyesen tenni, vagy előadni valamit. És még egy, de ezt inkább idézd be te:

flipi 3:16

2010. ápr. 5. 10:01
 20/57 anonim ***** válasza:
9%

Az Őrtorony Társulat egy hamis próféta:

"Ha pedig egy próféta elbizakodottan olyan igét mond az én nevemben, amelyet nem parancsoltam neki, vagy ha más istenek nevében szól, az a próféta haljon meg! De gondolhatnád magadban: Miről ismerjük meg, hogy nem az Úr mondott egy igét? Ha egy próféta az Úr nevében mond egy igét, de az nem történik meg, nem teljesedik be: azt az igét nem az Úr mondotta, hanem a próféta mondta elbizakodottságában; ne félj tőle! "

(5Móz 18:20-22)

Jehova Tanúi "hű és bölcs szolga osztálya" nem bizonyult sem hűnek, sem bölcsnek a Bibliai próféciák értelmezésében. (A Következőkben néhány jövendölés, melyet Jehova Tanúi "hű és bölcs szolga osztálya" tett az évek során: Az 1799-es év határozottan jelzi a vég idejének kezdetét [Creation, pp. 294,298], Krisztus 1000 éves királysága 1873-ban kezdődött [The Time is at Hand, foreword p. 2], Szentírási bizonyítéka van, hogy a második jelenléte az Úr Jézus Krisztusnak isz. 1874-ben kezdődött [Prophecy, p. 65], Az Úr második eljövetele 1874-ben kezdődött [Creation, pp. 289,298, Prophecy, p. 76], Ama nagy nap csatájának kezdete 1874 októberében lesz [WT 1/15/1892, p. 1355], Isten királysága el fogja kezdeni hatalmának gyakorlását 1878-ban [The Time is at Hand p. 101], A formális beitatása Krisztus királyi hivatalának 1878 áprilisára datálható [The Day of Vengeance, p. 621], Krisztus láthatatlanul jelen van 1884 október óta 1884 [The Day of Vengeance, p. 621], A Mindenható Isten háborújának ama nagy napja 1886-ban kezdetét veszi [WT 1/1886, vol. VII, pp. 816,817], A Mindenható Isten nagy napjának háborúja már elkezdődött [The Time is at Hand (1908), p. 101], A zűrzavar nyomása valamikor 1910 és 1912 közt fog eljönni [The New Creation, p. 579], Az I. világháború elvezet Armageddon csatájához [WT 4/1/15, p. 102], 1914 végére a természetes Izrael vaksága kezd elvétetni tőlük [The Time is at Hand, p. 77], Az egyház utolsó tagja is megdicsőül valamikor 1914 vége előtt [The Time is at Hand, p. 77], A kereszténység teljesen el lesz pusztítva 1914 októberében [WT 1/15/1892, p. 1355], Az 1914-es év lesz a legtávolabbi hatás a tökéletlen ember uralkodásában [The Time is at Hand, pp. 76,77], A nagy nap háborújának lezárásának napja határozottan megjelölt a Szentírásban mint 1914 október [WT 1/15/1892, p. 1355], Armageddon valószínűleg megkezdődik 1915 tavaszán [WT 9/1/14], A Mindenható Isten Nagy Napjának csatája elkezdődik 1916-ban [WT 9/1/16, pp. 265,266], Az 1918-as évben Isten általánosan el fogja pusztítani az egyháztagok millióit, Bárki megmenekülése Russell Pásztor munkáihoz jöve lesz, megtanulni a jelentését a kereszténység bukásának [The Finished Mystery, p. 485], Az 1925-ös dátum még inkább határozottan jelölt az írásokban, mint 1914 és 1925 előtt a nagy válság bekövetkezik és valószínűleg véget ér [WT 9/1/22], 1925-ben a királyság földi része fel lesz állítva [Millions Now Living will Never Die, p. 89], Ábrahám, Izsák, Jákob és a hithű régi próféták feltámadnak és teljesen helyre leszek állítva tökéletes emberségre 1925 őszén [Millions Now Living will Never Die, pp. 88-90], Ezért mi várjuk nem sokkal 1925 utánra, hogy meglátjuk Ábel, Énok, Noé,Abraham, Izsák, Jákob, Melkisédek, Jób, Mózes, Sámuel, Dávid, Ésaiás, Jeremiás, Ezékiel, DÁniel, Alámerítő János és más a Hébereknek írt levél tizenegyedik fejezetében említett személyek feltámadását. [The Way to Paradise, p. 224], ... a hátralévő hónapok Armageddon előtt [WT 9/15/41, p. 288], Ezek a hithű régi férfiak várhatóan feltámadnak a halálból nem sok nap múlva [The New World (1942), p. 104, A teremtés hatezer éve véget fog érni 1975-ben. Lehet Isten szándéka, hogy Krisztus uralma párhuzamosan fusson a hetedik millenniumával az ember létezésének [Life Everlasting in the Freedom of the Sons of God, pp. 29,30, WT 8/15/68, pp. 497-501]).

2010. ápr. 5. 10:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!