Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezt miért csinálják jehova tanúi?

Ezt miért csinálják jehova tanúi?

Figyelt kérdés

Ha megemlíti valaki, hogy a jehova szó a 15. század elején keletkezett (ami tény), akkor ők egyből bemásolnak egy csomó idézetet, amiben szerepel a jehova szó, ugyanakkor az összes, kivétel nélkül a 15. század eleje után keletkezett. Majd mikor erre felhívja valaki a figyelmüket, akkor már nem válaszolnak. Ezt MIÉRT csinálják? Ennyire nincsenek tisztában azzal, hogy pl. 1699 később van, mint, mint a 15. század eleje, vagy azzal, hogy Ady Endre is jóval a keletkezés dátuma utána született? Még egyszer sem magyarázták ezt meg, pedig volt kérdés kiírva, hogy mutassanak olyan művet, amiben szerepel a jehova szó ÉS a 15. század ELŐTT íródott, de akkor is csak azokat másolták, amik UTÁNA jöttek létre.

Legutóbb olyan szöveget másoltak be, amiben TALÁN a Jahve név áll, de ők akkor és ott folyamatosan jehováztak, mintha nem is egy szöveget olvasnánk.

Ezt miért csinálják?

2016. febr. 11. 06:22
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
26%

Tévedés, Isten nevét már Ádám is tudta, és használta.

S ahogy már írtuk, a Jehova kifejezés, az ami Magyar nyelvben elfogadható. Jézust sem így ejtették ebbe még sem kötsz bele. Te miért csinálod?

2016. febr. 11. 06:44
 2/56 anonim ***** válasza:
0%

Miért kötsz bele olyasmibe ami az életedet nem befolyásolja, vaj ha az Iszlám vallás lesz az uralkodó vallás, nem fogsz szót csépelni,,,

meg sem mersz majd szólalni,

2016. febr. 11. 06:46
 3/56 A kérdező kommentje:
Mivel Ádám jóval a szó keletkezése előtt élt, ezért nem ismerte. Szép, mert a Bibliátok írja ezt a szót, attól még a 15. század elején keletkezett. Tudsz mutatni ennél korábbi forrást az állandó idegesítő félrebeszélés helyett?
2016. febr. 11. 07:17
 4/56 A kérdező kommentje:
Szép helyett attól mert. De így is érthető.
2016. febr. 11. 07:17
 5/56 anonim ***** válasza:
52%
Azért mert maguknak kreáltak egy saját bibliát amit senki nem ismer el mert tele van javitásokkal,amugy világméretű hamis vallás,nem is nevezném őket keresztényeknek,de sok ember áldozatul esik nekik.
2016. febr. 11. 09:36
 6/56 anonim ***** válasza:
84%

" Miért kötsz bele olyasmibe ami az életedet nem befolyásolja, vaj ha az Iszlám vallás lesz az uralkodó vallás, nem fogsz szót csépelni,,,

meg sem mersz majd szólalni,"

Szia, az agresszív viselkedésed már sokunknak szemet szúrt, vannak akik szítják a tüzet, de sajnos az írásaidból te pontosan ugyan ezt teszed, csöndben elmehetnél innen, és alázatosan szolgálhatnád az Urat, de sajnos már nem egyszer olvastam, hogy az iszlám vallással takarózol, és, hogy majd nekik be mer e bárki is szólni, ez a leggerinctelenebb dolog amit valaha is hallottam valakitől, napról napra a szelídséget amit oly sokat hangoztatjátok teljesen levetkőzitek és ehhez hasonló dolgokat írtok, tudod rengetegszer nem kell szidalmazni az embert népszerű káromló szavakkal, az inzultálás, és a provokálásért egyes országokban ölnek, sajnos te kedves 28%-os és a Tanúk nagy része provokál, felsőbbrendűséget tükröz, és haragot gerjeszt, kérlek térjél észhez, engem nem érdekel hány éve szolgálsz az őrtoronynak, de ha ide jössz akkor beszélj normálisan az emberekkel, mert amit csinálsz az nagyon nem Isten hívőhöz illő magatartás, a következő alkalommal felfogom keresni az elöljáródat.

2016. febr. 11. 11:13
 7/56 anonim ***** válasza:
0%

1

Nem vagyok agresszív, sosem voltam az,

Amit mondtam, az nem takarózás, hanem észrevétel arra, hogy csak a békében élőket merik sokan provokálni,

2, hogy neked ezt közvetíti a válaszom, azt sajnálom, hogy félre érted,

3, "felkeresem az elöljáródat"

Tedd azt, ha jónak látod, bár nekem egy elöljáróm van, s az most is látja, hallja a tetteimet.

2016. febr. 11. 14:24
 8/56 anonim ***** válasza:
19%
2016. febr. 11. 14:33
 9/56 anonim ***** válasza:
9%
2016. febr. 11. 14:34
 10/56 anonim ***** válasza:
9%
2016. febr. 11. 15:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!