Kedves Jehova tanúi. Ti komolyan ilyen szívtelenek vagytok, vagy csak ennyire agy mosottak?
Sok helyen olvastam azt, hogy ti nem támogatjátok a szervátültetést meg sok orvosi beavatkozást, ami megmenthetné az ember életét is, mert az számotokra bűn. Meg a gyerekeiteket rosszul kezelitek, nem engedtek nekik semmi ünnepet, leszidjátok őket ha nem úgy cselekszenek ahogy a drága vének akarják, megy az Őrtorony. Járkáltok házról házra és bocsánat a szóért lesz****tok hogy mit mondanak, mondjátok nekik a betanult szövegeteket és visszamentek akkor is, ha nem akarják, dörömböltek az ajtóiknál meg ilyesmi. Tudjátok mi ez? Zaklatás. Saját Bibliátok van, ami ellent mond még az Istennek is.
Kihagytam még valamit a gonosz dolgaitokról? Egészítsetek ki, ha igen. De tisztelet a kivételeknek, akik tényleg keresik az Istent, és ha szeretnének hívő emberként élni, akkor rossz helyen kopogtatnak, mert ott nem találjátok meg őt, csak valami kitalált dolgot.
Szóval, még egyszer felteszem a kérdésemet: Ti komolyan ilyen szívtelenek vagytok, vagy csak ennyire agy mosottak?
Nem kérek semmilyen hosszú, Őrtornyos beszédeket, meg hosszú tanús magyarázatokat amik tele vannak igékkel, mert úgysem fogom elolvasni.
Szia
Valószínüleg nam vagy keresztény, mert a keresztények nem írnak a másik emberről ennyi hazugságot, és nem beszélnek másokról ilyen hangnemben:-) Krisztus nem ezt tanította a keresztényeknek. Olvasd el kérlek, ha akarod, és van Bibliád, mit mondot a gyümölcsfáról, amely rossz vagy jó gyümölcsöt terem, és hogyan hasonlította a követőit a gyümölcshöz.
De! Miért foglalkoztat, vagy érdekel egy olyan nép tégedet, akit "kedvesnek" szólítasz ugyan, azután azután borvalmas hazugságokkal illeted ezt a "kedves" népet.
Hidd el, felesleges velük foglalkoznod, mert ők továbbra is azt teszik, amit Jehova az Istenük, és Krisztus a Királyuk elvár tőlük, és ettől, az ilyen "kedves" írások SOHA nem fogják őket elszakítani Istenük szeretetétől, sem a belé vetett hitüket nem fogod(játok) megrendíteni.
Bocsánat, hogy kissé hosszúra sikerült, hidd el, egyetlen Őrtorony folyóiratból sem másoltam...:-)
Szia
Nos Te is beleestél abba hibába, hogy innen onnan hallott vagy olvasott dolgokat összegyúrva, támadást indíts emberek ellen.
A Tanúk komolyan veszik a bibliában leírtakat, és ez alapján élik az életüket.
szervátültetés:
A Tanúk szerint a Biblia nem szól közvetlenül a szervátültetésről. Ezért a szaruhártya, a vese vagy más szövetátültetések tekintetében a Tanúknak egyénileg kell dönteniük. Lelkiismereti kérdés.
Jehova Tanúi a világon mindenütt, magas szintű orvosi ellátást igényelnek, és ezért bizony tesznek is.
Az Tény, hogy vérátömlesztést nem fogadunk el, és erre a célra nem is adunk, de Bibliai alapja van, s egészségügyi szempontból is jobb. viszont alternatív módszereket elfogadunk, mint az EPO,
de Ringer-féle sóoldatot, és természetes vérserkentő gyógyszereket is.
A Tanúk havonta fizetnek egy létező egészségügyi pénztárnak ezért, hogy ha műtétre kerül a sor, ne kelljen milliókat kifizetni ezért az ellátásért, melyet egyre több NEM TANÚ is igénybe vesz.
A gyermekek úgy vannak nevelve, ahogyan a Teremtő Isten elvárja a szülőktől, s ez nem azt jelenti, hogy a gyermekek nem kapnak ajándékot, vagy nem vesznek részt zsúrokon, vagy meglennének fosztva mindentől.
mindössze nem kötjük Biblia ellenes ünnepekhez, ezeket az alkalmakat.
A prédikáló munkánk, hozzá tartozik az imádatunkhoz, mint másoknak a Templomba járás.
S bizony ennek is van bibliai alapja, a saját Bibliádban is elolvashatod, mert ugyan az van benne, ha más szavakkal is fejezi ki magát a Fordító.
s nem dörömbölök senkinek az ajtaján, Én személy szerint Kopogtatni, vagy csengetni szoktam, és ha a házigazdát nem érdekli, tisztelettel elköszönök, és megyek tovább a szolgálatomban
S ezt nem az Őrtorony folyóirat, vagy a Vének döntik el, hanem a Bibliában leírtak szerint Önként veszek részt ebben, nem mások követelésére.
Tisztelettel. Egy Tanú
Az első válaszoló válaszára:
Senki nem vett el senkitől semmit.
Ha valaki még is úgy dönt, mert egyedül álló és nem akarja az államra hagyni az otthonát, akkor olyan örököst nevez meg amilyet akar.
Olyat is hallottam, aki a Macskájára hagyta a millióit, meg a házát.
Nem egy nyugdíjas Testvéremnek van családja, és nem hagynak a gyülekezetre semmit, mert a gyermekek a jogos örökösök, akár hiszed akár nem.
Ez a vád is egy olyan több évtizeddel ezelőtt megtörtént eset kiszínezett változata, ahol sokan nem is tudják, mi volt ennek a háttere....
Ez is olyan, hogy valaki a Falú elején Bűffent egyet, a falú végén már azt mondják, hogy kihányta az ebédjét.
szörnyű...
"Saját Bibliátok van, ami ellent mond még az Istennek is."
Ezt alá is tudnád támasztani a Bibliából, vagy csak olyan jollyjokeres primitív vádaskodásra telik?
Előző: Vegyél egy Jehova Tanúi Bibliát (Új világ fordítás), és hasonlítsd össze egy másik fordítású Bibliával. Aztán vegyél még egyet (egy másik fordítást), és azt is hasonlítsd össze. Végül vegyél még egy fordítást.
Ha ezzel készen vagy, akkor válaszd ki azt a fordítást, ami a legjobban különbözik a többitől. Ha elég figyelmes voltál, akkor ez az Új világ fordítás lesz. Vajon miért?
" Ha elég figyelmes voltál, akkor ez az Új világ fordítás lesz. Vajon miért?"
Vajon miért? Erre nem válaszoltál.
Állítólag a jehovisták bibliafordítása a legpontosabb. Más kérdés ugye, hogy eleve mit fordítottak...megint más, hogy mit kerekítenek még köré. Egyébként nekem nincs gondom vele, több jt ismerősöm is van, valamiért engem sohasem akartak még megtéríteni :p
De idegenektől is vissza tudom utasítani úgy az őrtornyot, hogy mosolyogva köszönnek el :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!