Mekkora beleszólásuk van a Jehováknak az életünkbe?
Az enyémbe hálistennek semennyire. Kerüld őket, lehetőleg jó nagy ívben, úgy a tiédbe is kevésbé fognak belepofátlankodni.
Én személy szerint szarnék rá, hogy ők (a szülei) mit tartanak bűnnek vagy mit nem. Végeredményben a lányukkal alkotok párt, nem velük. Én sem szólok bele a szülők életébe, úgy érzem, cserébe az sem túl nagy elvárás, hogy ők se szóljanak bele az enyémbe, miénkbe.
A jehováknak annyi ,mint nekünk zsidóknak.
Muhahahahaha!
https://www.youtube.com/watch?v=cWSVonRsdKk
xDD
Amúgy most viccen kívül:
Hát ,mivel hozzájuk költöztél ,a szüleinek van beleszólása ,DE CSAK a szüleinek.
Most ősszintén , kit érdekelnek a vének?
Nem vagytok jehova tanúi.
Ti így vagytok boldogak ,azaz ,hogy nem vagytok össze házasodva ,de szeretitek egymást.
És ez ezerszer jobb ,mint ha össze lennétek házasodva ,de taszítanátok egymást ,mind szexuális ,vagy bármilyen téren.
De ezt a jehova tanúi nem értik.
Üdv ,és sok sikert!
A párod szüleinek miért kellett beszámolni a gyülekezetben arról hogy ti együtt éltek az ő lakásukban?
És ha albérlők laknának náluk ugyanígy?
Azt sem lehet?
Szerintem idegeneknek semmi közük az egészhez, ha a párod szüleit ez nem zavarja.
Elmebeteg egy szekta ez!
Amúgy meg jobban járnának a kiközösítéssel és kereshetnének egy normális Szentháromság alapú keresztény vallást!!
A jehováknak nincs beleszólásuk, de a párod szüleinek igen, mivel náluk laktok. Jobban is teszitek, ha otthagyjátok őket, nehogy a végén titeket is behülyítsenek.
Egyébként szerintem emiatt nem lehet őket feljelenteni, de elég szomorú, hogy egy ilyen erőszakos, kirekesztő szekta egyáltalán működhet legálisan.
Hát mivel ti laktok náluk, és nem fordítva, bármilyen feltételhez köthetik az ottlakásotokat. És nem tartoznak beszámolni arról, hogy maguk találták ki ezeket a feltételeket, vagy mások beszélték rá őket. Joguk van azzal befolyásoltatni magukat, akikkel akarják.
Itt csak egy lehetőség van: önállósodni minél előbb.
Bár őszintén szólva nem igazán értem, hogy miért ne házasodnátok össze, ha komoly kapcsolatban vagytok, de ez a ti dolgotok.
Köztudott, hogy a JT vének elég erős ellenőrzés alatt tartják a tagokat, így bár a ti életetekbe nincs beleszólásuk, a párod szüleiébe sajnos igen, mert ez egy ilyen vallás. Nektek nem tilthatják meg, hogy együtt éljetek, nekik viszont azt igen, hogy ezt a saját lakásukban megengdjék. Ez ellen ti nem tudtok tenni semmit, ha ez nekik megfelel, el kell onnan költözni.
Feljelenteni ezért nem lehet őket, ennél sokkal durvább dolgaik is beleférnek a vallásszabadságba.
Szia
Ahogy elköltöztök, attól a pillanattól fogva semmi.
De addig, ameddig ott laktok, mindenért ami a házban, lakásban történik, ők a felelősek. A véneknek annyiban van közük a dologhoz, hogy felelősek Isten előtt, mindenért, ami beszenyezné a gyülekezetet, azt ahova "anyósék" tartoznak.
Azok a tanúk annó, megígérték Istennek, hogy a krisztusi alapelvek szerint élnek. Ha megengedik, hogy házasság nélkül éljetek ott, figyelmen kíívűl hagyják például azt a tanítást is, ami a 2Kor 6:14–18-ban van leírva.
De őszintén sajnálom azt a lányt, vagy fiút, aki veled él, mert amilyen alpári hangon írsz a szüleiről azt muttja, hogy "szülőket" sem tiszteled őket. Erre a sorsra jut majd a párod is előbb, utóbb. Ha a szüleinek nem tudod megadni a tiszteletett, hol a garancia arra, hogy a gyermeküknek megadod?
Egy idős tanárnőm azt tanácsolta amikor a férjem udvarolt nekem, hogy menjek el, és figyeljem meg, hogyan beszél fiúm a szüleivel, mert úgy fog velem is a házasság után:-) 100%-ban igaza lett:-)
"Szia
Ahogy elköltöztök, attól a pillanattól fogva semmi.
De addig, ameddig ott laktok, mindenért ami a házban, lakásban történik, ők a felelősek. A véneknek annyiban van közük a dologhoz, hogy felelősek Isten előtt, mindenért, ami beszenyezné a gyülekezetet, azt ahova "anyósék" tartoznak.
Azok a tanúk annó, megígérték Istennek, hogy a krisztusi alapelvek szerint élnek. Ha megengedik, hogy házasság nélkül éljetek ott, figyelmen kíívűl hagyják például azt a tanítást is, ami a 2Kor 6:14–18-ban van leírva.
De őszintén sajnálom azt a lányt, vagy fiút, aki veled él, mert amilyen alpári hangon írsz a szüleiről azt muttja, hogy "szülőket" sem tiszteled őket. Erre a sorsra jut majd a párod is előbb, utóbb. Ha a szüleinek nem tudod megadni a tiszteletett, hol a garancia arra, hogy a gyermeküknek megadod?
Egy idős tanárnőm azt tanácsolta amikor a férjem udvarolt nekem, hogy menjek el, és figyeljem meg, hogyan beszél fiúm a szüleivel, mert úgy fog velem is a házasság után:-) 100%-ban igaza lett:-)"
Viszont ahogy észreveszem, te nem nagyon tudsz a másikkal Krisztusi módon beszélni, néha vissza olvasod amit leírsz, ezt tanítják nektek az emberi részvénytársaságban, hogy ilyeneket írj egy másik embernek, még akkor is ha esetleg tényleg alpári volna az írása? Tessék emberek, most még csak burkoltan sem lehetettek szemtanúja egy részvénytársaságot képviselő szelíd megszólalásának, szeretnék gratulálni.
# 8
"De őszintén sajnálom azt a lányt, vagy fiút, aki veled él, mert amilyen alpári hangon írsz a szüleiről azt muttja, hogy "szülőket" sem tiszteled őket."
Annyira meglepett ez az észrevételed, hogy háromszor újra átolvastam figyelmesen, amit a kérdező írt, és én még mindig semmit nem találok benne, ami alpári lenne, vagy akár csak tiszteletlen a szülőkkel szemben.
Megkérdezhetem, hogy te mire értetted, hogy "alpári"? Köszönöm, ha válaszolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!