Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mekkora beleszólásuk van a...

Mekkora beleszólásuk van a Jehováknak az életünkbe?

Figyelt kérdés
A párommal 4 hónapja vagyunk együtt.Sem ő, sem pedig én nem tartozunk a valláshoz.Én a szülei beleegyezésével oda költöztem hozzájuk.A szülei Jehova tanúi.És a vallás vénei rájuk szálltak, hogy abban az esetben, ha nem házasodok össze a párommal, és nincs róla hivatalos papír,abban az esetben a szülők bűnt követnek el, és kitagadják őket. Mennyire van ehhez joguk, hogy ennyire beleszóljanak olyan emberek életébe, akiket egyáltalán nem foglalkoztat ez a vallás? Illetve milyen szervezetekhez lehet fordulni a feljelentésükhöz,felülvizsgálatukhoz??

2016. febr. 7. 14:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Rátok nézve semmilyen hatással nincsenek,mert nem a középkorban élünk.Közvetve viszont a szülőket elkezdik szívatni és ijesztgetni a szekta felől,ahogy csak tudják.Ha elég hüŁyék,akkor bedőlnek és addig csesztetnek titeket ameddig az nem lesz amit a szekta elképzel.
2016. febr. 7. 20:58
 12/20 anonim ***** válasza:
Házasodjatok össze, hogy anyósodék lelke ne kárhozzon el a Pokol tüzire!!!!
2016. febr. 8. 08:14
 13/20 anonim ***** válasza:
Ha beleegyeztek,hogy odaköltözzél akkor elég értelmesek ahoz,hogy ne tudjanak rájuk ijeszteni.
2016. febr. 8. 08:32
 14/20 anonim ***** válasza:
Kérdező: ez a kzitus nevű felhasználó tanú és nagyon jól szemlélteti a szervezet tagjainak butaságát. Többször elolvastam amit írtál és semmi sértő nincs benne. A részvénytársaság vénei pedig nagy hatással vannak párod szüleire, akik ki fognak rakni titeket a kiközösítéstől való félelmükben. Bár Jézus nem tanított ilyet, de ők feltétlen hűséggel vannak ehhez a szervezethez és a kitalált névhez. Sajnálom. Menjetek inkább albérletbe, mielőtt kidobnak, amit nekik is nehéz lesz megtenni, de kötelezik majd őket rá és ne hozzátok őket ebbe a szívtelen helyzetbe.
2016. febr. 8. 09:27
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Most olvastam el én is ennek a Zitusnak a válaszát.Itt a kérdező csak annyit ír,hogy a szülők tanuk,és a vének zaklatják őket amiért a fiatalok nem törvényes házasságban élnek.Nincs itt semmiféle "alpári"megjegyzés vagy tiszteletlenség.Hogyan lehet valaki ilyen elvakult?
2016. febr. 8. 09:50
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

"De őszintén sajnálom azt a lányt, vagy fiút, aki veled él, mert amilyen alpári hangon írsz a szüleiről azt muttja, hogy "szülőket" sem tiszteled őket. Erre a sorsra jut majd a párod is előbb, utóbb. Ha a szüleinek nem tudod megadni a tiszteletett, hol a garancia arra, hogy a gyermeküknek megadod?"

Zitus,pont te beszélsz mások tiszteletéről,amikor még annyival sem tiszteled meg a kérdezőt,hogy figyelmesen elolvasd ami a zöld mezőben van,és ne a saját fejedben lévő elmeszüleményeidet vetítsd ki rá.

Kérdező,ha titeket nem érdekel ez a vallás,nincs joguk a véneknek beleszólni a magánéletetekbe.

Talán abban lehet abban bízni,hogy a szüleik még nem olyan elvakultak,hogy ne tudnátok ezt a vének figyelmen kívül hagyásával,értelmesen megbeszélni velük.

2016. febr. 8. 09:52
 17/20 anonim ***** válasza:
45%

Neked kellene megértened, hogy párod szülei két tűz között vannak. Nem ők tudják megoldani a problémát, hanem Te.

A "vallás vénei" szorongatják a szülőket - az ő szempontjuk az, hogy felekezetük tagjainak gyermeke "csak úgy" összeköltözött valakivel a szülői házban, ami rájuk vet rossz fényt, ha hagyják. A tekintélyük csorbul. Nem Te előtted, hanem a hívek előtt. Én értem, hogy ez téged nem érdekel, de a helyzetet Te meg tudod oldani, ha akarod. Nem a Jehovákkal kellene dacolni, és a helyzetet dacosan fenntartani, hanem a problémát megszüntetni: elköltözni, összeházasodni, (legrosszabb esetben szakítani). A szülők érdekében neked kellene engedned.

2016. febr. 8. 10:54
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek a kommenteket.Egyenlőre marad a feszültség, ugyanis a párom még nem 18. És az a baj, hogy így el sem mehetünk itthonról, mert az is bűn Jenciéknél.Úgyhogy ezt a maradék kb fél évet még ki kell bírnunk sajnos :(
2016. febr. 8. 19:01
 19/20 anonim ***** válasza:

"Jenciéknél"

:DDD

Amúgy sok sikert és kitartást.

De amit még megszerettem volna jegyezni ,hogy mindent próbáljatok meg a pároddal békés úton tenni.

Még ha nehéz is lesz.

Üdv, a 2-es voltam

2016. febr. 9. 08:35
 20/20 anonim ***** válasza:

nem nektek kell elmenekülni a Teremtő által teremtett családból,

hanem Nektek a Véneket úgy mindenestől

kell örökre elzavarni.

2018. aug. 5. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!