Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Társasházban ha felújítjuk a...

Társasházban ha felújítjuk a lakást, illik vagy kell engedélyt kérni rá a szomszédoktól? Van beleszólásuk a zaj meg egyebek miatt?

Figyelt kérdés
Szeptemberben tud a párom hosszabb szabadságra menni, akkor felújítjuk a lakást, de a szomszédban pont akkor fog születni kisbaba, nem tudom mit fognak szólni... Nem közvetlen szomszéd de eléggé áthallatszik a fúrás-faragás. És egyébként sem tudom mi a szokás ilyenkor, mert ugye nagy zajjal jár.
2012. jún. 6. 10:44
 1/7 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Menj le hozzá és mond el neki,hogy mit tervezel és előre elnézést kérsz az esetleges kellemetlenségekért!

Ennyit kell tenned,semmi egyebet!

2012. jún. 6. 10:47
 2/7 anonim ***** válasza:

Esetleg ha van faliújság, akkor ott kihírdetheted, és elnézést kérhetsz eggyúttal előre is mindenkitől.

Viszont ha pont akkor születik a kisbaba, akkor valahogy csak illene még a születése előtt megoldani a felújítást szerintem. Vagy eltolni. Nagyon durva lenne szerintem egy egy-két hetes újszülött felett/mellett/alatt fúrni, kopácsolni...

2012. jún. 6. 11:02
 3/7 anonim ***** válasza:

Amikor mi felújítottunk, minden postaládába dobtunk egy cetlit, hogy elnézést, de két hétig felújítás fog zajlani, és elnézést az esetleges kellemetlenségért.

Egy lakó írt vissza, hogy ő éjjel dolgozik, és nappal aludni szeretne.. ja, akkor most éjjel csináljuk? :D szóval egy hülye mindig lesz. felújítani pedig kell... most ti, máskor meg más fog.

2012. jún. 6. 11:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem a fiam a legnagyobb zajban aludt a legjobban. A pici babákat kevésbé zavarja, mint a nagyobb gyerekeket.
2012. jún. 6. 11:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Nálunk a bejárati kapura, ill. a lépcsőházban az u.n. hirdető-táblára szoktuk 1-1 lapra kiírni, azzal, hogy az ezzel járó kellemetlenségért szíves elnézést kérünk + a lakás-számot.

De azért azt mindenki igyekszik betartani, hogy ezek a zajok reggel 8-tó d.u. max. 5-ig tartsanak, és délben is hagyni kb. 1 - 1,5 órát az ebéd után pihenőknek. A mesterek is szoktak ebédelni.

2012. jún. 6. 11:03
 6/7 anonim ***** válasza:

Biztos van házirend.Ha azt betartod ,nem szólhatnak meg!

persze ha felhívást intézel,eleve megértőbb,elnézőbb lesz mindenki.

2012. jún. 6. 11:57
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Majd kiírjuk, remélem senki nem ír vissza :)

A szomszéd kisbaba miatt nem áll módunkban elhalasztani, mert már több éve erre készülünk, hol anyagi okok miatt maradt el, hol pedig a szabadságot nem tudtuk úgy kivenni. Azt meg csak nemrég tudtuk meg hogy az illető nő terhes, nem gondolom hogy a babája miatt el kéne halasztanunk, csak kellemetlen sz egybeesés. Különben meg az a jó ha már kicsi korától kezdve ahhoz szokik hogy zajban is el tudjon aludni.

2012. jún. 6. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!