Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi bajuk van ezeknek a jehovák...

Fradnay kérdése:

Mi bajuk van ezeknek a jehováknak?

Figyelt kérdés

Szörnyű tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.

Néhány éve megismerkedtem egy csodás nővel. Elkezdtünk járni, majd együtt éltünk és pár hónapja eljegyeztem. Minden nagyon jó, de aztán bemutatott a családjának. Az apja kőkemény jehova tanúja, amellett dúsgazdag színesfém kereskedő. A nagyapja is keményen jehova tanúja ahogy a nagyanyja is. Az apja elvált. Párom édesanyja nem tartozik a felekezetbe, de az apjának a második felesége igen.

Szóval eljött a bemutatás ideje. Az apja nagyon rendesnek tűnt. Ám idővel kiderült, hogy egy érdekember.

A sokadik találkozásnál felajánlotta, hogy tanítana engem az "igazságra", bevezetne a jehova tanúi vallásba. Én belementem mert érdekelt. Együtt olvastunk bibliát meg beszélgettünk és minden jól ment.

Páromnak van egy húga. Régebben hivatásos prostituált volt és alkoholista is. Most az apja irodájában dolgozik, mint üzletkötő és szerzi a zsíros megerendeléseket az apjának. Az öreg meg örül, mint majom a farkának és rendkívüli módon elkezdett kivételezni.

Párom tanárnő. Nehezen, de megélünk a lakásunkban. Apja nem segít nekünk sosem semmit. Még csak rá sem kérdez mi van velünk, folyton azzal jön, hogy nem tudjuk eléggé beosztani a pénzt.

A másik lányának viszont kifizeti az albérletet, folyton dícséri, míg páromat megállás nélkül szapulja. Eközben a másik lányát ajándékokkal és pénzzel halmozza el. Kis híján a seggét is kinyalja. Nem értem miért amikor párom a rendes a szorgalmas a jólelkű, míg a húga egy számító kis ribanc.

Párom apai nagyszülei pont ugyanilyenek? Folyton dícsérik a drága, utolérhetetlen, szent hugicát, minket meg kis híján leszarnak.

Párom húga is tanulmányozza a jehova tanúi vallást, de mindig azt mondja amit a többiek hallani akarnak. Nekünk megvan a szerény véleményünk, minket utálnak.

Mi bajuk van ezeknek? Azt hittem a jehova tanúi mások. Erre pont olyanok, mint a szemét pápisták. Egykutya mind.

2012. máj. 22. 11:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ha egy kecskét meg akarsz fejni, le kell hajolni hozzá! Remélem érted, mit akarok ezzel mondani?
2012. máj. 22. 11:24
 2/15 anonim ***** válasza:
76%

Szia!

Azért, mert valaki hívő embernek valja magát, még nem biztos, hogy a Menny értékrendje szerint is az. Jézus Krisztus a következő kijelentést tette, amikor a földön járt:

"Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben? És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők." (Mt 7,21-23)

Nem abból kell tehát következtetést levonni, hogy valaki mennyire hívőnek tartja magát, hanem abból, hogy mennyire tartja magát az Isten szavához. (Bár hozzáteszem a Jehova Tanuinál már a saját Bibliafordításukkal is gondok vannak...) Nagy sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek, kívánom nektek a legjobbakat, remélem hogy hamarosan megoldódnak a problémáitok.

Minden jót kívánok!

Üdvözlettel: C

2012. máj. 22. 11:45
 3/15 anonim ***** válasza:
A párod is tanú, vagy tanulmányoz?Vagy megvan a saját véleménye a vallásról, mert ha igen, akkor ez lehet a nagy baj.Úgy hallottam, van náluk valami kiközösítés is...Úgyhogy párod apja talán még nem is olyan durván fanatikus...
2012. máj. 22. 11:46
 4/15 A kérdező kommentje:

Párom nem tanú csak tanulmányoz.

A húga sem tanú csak tanulmányoz.

Nem értem mi lehet a baj.

2012. máj. 22. 12:13
 5/15 anonim ***** válasza:
A Jehovista is csak ember...
2012. máj. 22. 12:58
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi bajuk van ezeknek a jehováknak? --> Szerinted mi ezt honnan tudjuk? Nem vagyunk benne az ügyben, nem látunk bele a másik fejébe, nem is ismerjük őket. Találgatni tudunk, de körülbelül ennyi.

Álj a párod apja elé és mond ezt el neki amit leírtál, beszéld meg vele.

Sok sikert!

2012. máj. 22. 14:08
 7/15 anonim ***** válasza:

"Párom húga is tanulmányozza a jehova tanúi vallást, de mindig azt mondja amit a többiek hallani akarnak. Nekünk megvan a szerény véleményünk, minket utálnak."

Igen,azért utálnak titeket,mert nem értetek egyet velük.

Jehova tanúinál csak addig tart a nagy Isteni szeretet,amíg ugyanazt mondod amit ők.

"Mi bajuk van ezeknek? Azt hittem a jehova tanúi mások. Erre pont olyanok, mint a szemét pápisták. Egykutya mind."

Nem mások,ne bízz bennük.

2012. máj. 22. 16:27
 8/15 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, neked könyvet kellene írnod az életedről, ha valóban annyi problémás ügyed van, mint amiket a különböző kérdéseidben leírtál: itt a menyasszonyod JT családja, máshol a te szüleid, a harmadik helyen a fiaddal kapcsolatos gyermeknevelési problémák...

Őszintén szólva én úgy érzem, hogy ezek nem is valósak mind, csak kitaláltad, mert tényleg könyvet írsz. :O

Ha nem így van, akkor elnézést kérek.

Üdv. :)

2012. máj. 22. 18:44
 9/15 anonim ***** válasza:
76%

Szia!

Én Jehova Tanúja vagyok. Az, hogy valaki Jehova Tanújának nevezi magát, még nem jelenti azt, hogy úgy is viselkedik. A pénz a Biblia szerint is ártalmas dolog, könnyen elveszi az ember eszét, kapzsivá válik tőle. Én egy olyan cégnél dolgozom, ahol mindenki Jehova Tanúja, és sok hiányosságát megismertem az addig "hibátlannak" tűnő testvéreimnek. De attól, hogy valaki JT, még tökéletlen mint mindenki más. A különbség ,hogy törekszik jobb lenni, de van akiben egy idő után kihagy az akaraterő, például mint itt a pénz hajszolása fontosabb lett az apósod életében. Nálunk is a tulaj is JT, de ugyanolyan szemét húzásai vannak, mint más világi főnököknek, viszont nem követ el olyan bűnöket, amiért ki kellene közösíteni, így nyugodtan mondja magát JT-ának. Ilyen is van, de mindenki magáról kell hogy számot adjon Isten előtt. Szóval ha Téged érdekel a Biblia, ne az apósod hibái miatt hagyd abba a tanulmányozást. Attól pedig ne félj, hogy ha végzel a tanulmányozással nincs vissza út. A saját döntésed lezs mindig, hogy akarsz e tovább haladni, vagy sem. Itt sajnos divat az ellenkezőjét állítani a valóságnak. Mindenki nagyon okos és mindent tud JT-iról, maga ment el meggyőződni róla. Szóval kitartás, ne mások hibái legyenek a fejlődésed akadálya.

Üdv! Imre

2012. máj. 23. 06:17
 10/15 lsandor ***** válasza:
56%
Pontosan, egyetértek. Az még, hogy Jehova Tanújának mondja magát, az nem jelenti azt, hogy az is. Illetve Jehova Tanúi is tökéletlen emberek
2012. máj. 23. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!