Mi bajuk van ezeknek a jehováknak?
Szörnyű tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.
Néhány éve megismerkedtem egy csodás nővel. Elkezdtünk járni, majd együtt éltünk és pár hónapja eljegyeztem. Minden nagyon jó, de aztán bemutatott a családjának. Az apja kőkemény jehova tanúja, amellett dúsgazdag színesfém kereskedő. A nagyapja is keményen jehova tanúja ahogy a nagyanyja is. Az apja elvált. Párom édesanyja nem tartozik a felekezetbe, de az apjának a második felesége igen.
Szóval eljött a bemutatás ideje. Az apja nagyon rendesnek tűnt. Ám idővel kiderült, hogy egy érdekember.
A sokadik találkozásnál felajánlotta, hogy tanítana engem az "igazságra", bevezetne a jehova tanúi vallásba. Én belementem mert érdekelt. Együtt olvastunk bibliát meg beszélgettünk és minden jól ment.
Páromnak van egy húga. Régebben hivatásos prostituált volt és alkoholista is. Most az apja irodájában dolgozik, mint üzletkötő és szerzi a zsíros megerendeléseket az apjának. Az öreg meg örül, mint majom a farkának és rendkívüli módon elkezdett kivételezni.
Párom tanárnő. Nehezen, de megélünk a lakásunkban. Apja nem segít nekünk sosem semmit. Még csak rá sem kérdez mi van velünk, folyton azzal jön, hogy nem tudjuk eléggé beosztani a pénzt.
A másik lányának viszont kifizeti az albérletet, folyton dícséri, míg páromat megállás nélkül szapulja. Eközben a másik lányát ajándékokkal és pénzzel halmozza el. Kis híján a seggét is kinyalja. Nem értem miért amikor párom a rendes a szorgalmas a jólelkű, míg a húga egy számító kis ribanc.
Párom apai nagyszülei pont ugyanilyenek? Folyton dícsérik a drága, utolérhetetlen, szent hugicát, minket meg kis híján leszarnak.
Párom húga is tanulmányozza a jehova tanúi vallást, de mindig azt mondja amit a többiek hallani akarnak. Nekünk megvan a szerény véleményünk, minket utálnak.
Mi bajuk van ezeknek? Azt hittem a jehova tanúi mások. Erre pont olyanok, mint a szemét pápisták. Egykutya mind.
Máté 7,1-3
Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.
Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek. Miért nézed pedig a szálkát, a mely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, a mely a te szemedben van, nem veszed észre?
Szia Ádám!
Emlékszel még arra,amikor ezzel a lánnyal együtt voltál, és elmentél dolgozni? Egy hónapon keresztül bejártál busszal dolgozni, és amikor elérkezett a fizetés ideje, szétszaggattad a kabátodat, és azt hazudtad,hogy kiraboltak és eltűnt az egész fizetésed? És arra emlékszel,hogy ugyanez a lány elment veled a rendőrségre,hogy feljelentést tegyetek, és ott kiderült,hogy az egészet kitaláltad, és nem is dolgoztál soha ott? Én igen! Ezért nem hiszem el ezt az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!