Keresztényekhez, Kérdés?
Kedves Mindenki ,
Mi a véleményetek egye gyülekezetekben, főleg karizmatikusoknál látható "Szent Szellem"-betöltekezés és a Kundalini-Jóga között? ha valaki nem tudná a Kundalini jóga kézrátétellel történik és az emberek ott is rázkodnak, remegnek, önkivületi állapotba, transzba kerülnek. Mi a véleményetek?
Szia!
Remegni,rázkódni,önkívületbe esni lehet sok mindentől:alkohol,drog,jóga,Szentlélek.
Gyümölcseiről lehet megismerni a fát!Nem a külsőségeket kell vizsgálni,hanem hogy mi történik az illetővel utána.Jobb ember,jobb keresztény lesz stb?Ez a lényeg.
# 1
"Nem a külsőségeket kell vizsgálni,hanem hogy mi történik az illetővel utána.Jobb ember,jobb keresztény lesz stb?Ez a lényeg."
De nem lesznek. Ugyanúgy tolakszanak a parkolóhelyért és lenézően beszélnek azokról, akik még nem töltekeztek be a Szent Szellemmel. Tapasztalom tőlük eleget.
# Kérdezőnek
Ez a jógában sem bevett dolog, ott is csak az extrém szekták csinálják. De vannak ilyen szélsőségek az iszlámban is, meg mindenféle ezoterikus beavatásokon is. Ennek a jelenségnek nem sok köze van az igazi spiritualitáshoz.
Ilyenről még nem is hallottam :O
Hát, szerintem fura. Azt mondtad, hogy a Kundalini jógához hasonló a betöltekezés.
Amikor hittanon a New Age- ről beszéltünk, a tanárunk felhívta a figyelmet arra, hogy nagyon vigyázzunk a jógával. Mert van olyan jóga, ami sima testgyakorlat, semmi veszélyt nem jelent, csak ellazítja az izmainkat. De van olyan is, hogy az emberek jóga közben megnyitják a csakráikat, meg ilyenek, és mindenféle erők beléjük költözhetnek ilyenkor. Az ilyen misztikus dolgok pedig veszélyesek, mert akár az ördög is meglátogathatja őket, akitől nagyon nehéz szabadulni.
Ez a betöltekezés elég ijesztőnek tűnik. Nem hiszem, hogy valóban a Szentlélekkel (vagy, ahogy ők fogalmaznak, Szent Szellemmel) találkoznak. Az Újszövetségből sem emlékszem olyan részre, ahogy az apostolok kézrátétele után (= bérmálás, a Szentlélek leszáll az emberre) az ember rángatózni kezdett volna.
(Nekem már a Szent Szellem név sem annyira tetszik, abban is van valami bizarr)
Okkultizmus és semmilyen ezotérikus maszat nem létezik.
A bohóckodásról csak azt nyilatkozom, hogy nem alapkövetelmény.
Köszönöm a válaszokat,
Assperismushoz,
Miért vagy ennyire ellenséges és megbélyegző? Miért a többi hozzászló reakcióra reagálsz és nem az én kérdésemre?
Én személy szerint hiszek ilyen Isteni találkozásokban, mert azt gondolom, ha az Örökkévalő belép az időbe és térbe, akkor valószínű, hogy a fizikai test, a hús "összeomlik" a Szentség és Tisztaság súlya alatt.
Csak azt nem értem, hogy hogyan lehet megkülönböztetni a kettőt?
Erre van valami speciális látásmód?
Aspy valószínűleg még soha nem látott jógát.
Kedves kérdező, Isten jó cselekedetre buzdít és megszabadít a gonosz indulatoktól.
Isten a szent szellemet gyógyításra csak azért használta, hogy lássák, kik azok akik Őt képviselik, s be mutatta, hogy mit fog megvalósítani, amikor Krisztus királysága az egész Földön kiterjeszti a hatalmát
Érdekes, hogy egyesek akik Isten erkölcsi mértéke nélkül élnek, azok szent szellemet kapnak, míg mások akik keresztény életet élnek nem adatik meg nekik,
a másik, hogy akik szent szellem erejét kapták nem rázkódtak, hanem egyszerűen természet feletti dolgokat tettek, ennek az erőnek a segítségével.s nem kerültek önkívületi állapotba
a gyógyulás sem rázkódással járt, és önkívületi állapottal, kivéve ha Démont űztek ki az emberből, mivel a Démon még "csavart" egyet az emberen bosszúból.
S nem utolsó sorban, Jézus a követőit nem ezekkel a dolgokkal hozza összefüggésbe mint azonosító jel.
Hanem azt mondta nemes egyszerűséggel, hogy
"arról ismeri meg mindenki hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretet van köztetek"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!