A zsidók hogyan viszonyulnak a keresztényekhez? Lenézik őket?
" De a zsidó vallás és a zsidónak született, de ateista zsidó többség nem tolerálja a kereszténységet"
Ezt alá tudod valamivel támasztani?
4-es Andizsuzsi!
Alátámasztottam: "Abból kell kiindulni, hogy a zsidók tartják kezükben a globális világhatalmat a kamatos pénzrendszerükkel." + Nézd meg Izraelt, amikor népírtást csinál Palesztínában. Döntsd el, hogy ez most vallási háború, vagy pénzügyi, politikai, vagy gazdasági háború, vagy mind a négy egyszerre? Talán Európában nem ugyanezt teszi az európaiakkal szemben?
A Talmudon nevelkedett "vérzsidók" nem csak hogy lenézik a gójokat, még csak emberszámba sem nézik õket.
A gój Latin elnevezése "ethnicus".
A nem zsidó emberek is lenéznek jó pár etnikumot, nem kell ahhoz zsidónak se lenni
"A zsidók hogyan viszonyulnak...?"
Konkretizálnád.
1. zsidó származású vallásos zsidók vagy
2. zsidó származású ateista zsidók vagy
3. ortodox, neológ, haszid stb. irányzatú vallásos zsidók
Ezen belül is személyfüggő.
Keresztényeknél is lehet árnyalni a képet.
A különböző felekezetekhez (katolikus, protestáns, ortodox stb.) tartozás, vallásos meggyőződés és vallásgyakorlás mértéke szerint.
Ez is egyénfüggő.
Én már találkoztam többel is.
Mondjuk egyikük sem ortodox.
Van, aki ugyanúgy él, mint bárki más.
De vannak olyan körök, ahol nagyon számít a származás. Náluk a baráti társaságban is mindenki zsidó, házasságnál is fontos, hogy a választott az legyen. Valamennyire lenézik azt, aki nem az. Ez kb. olyan, mint amikor az orvos szülők gyereke is orvos lesz és csak orvost fogadnak el komoly párjául.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!