Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországi szlovákok/románo...

Magyarországi szlovákok/románok/szerbek/ruszinok hogy viszonyulnak a magyarsághoz? El akarnának szakadni?

Figyelt kérdés

pl. egy ilyen cikknél:

[link]

kinek az oldalán állnak vajon? vagy amikor Skultéty László hamvait elrabolták, hogy Felvidéken szlovák huszárként (!) temessék el?

2013. júl. 15. 19:01
 1/5 A kérdező kommentje:
Így visszaolvasva kicsit provokálóan hangzik a kérdés, pedig nincs bennem semmi kötözködési szándék vagy provokálási szándék, csak kíváncsi vagyok...
2013. júl. 15. 19:02
 2/5 anonim ***** válasza:
Összesen nincsenek 40.000-en szóval nem hiszem, hogy elakarnának szakadni az itt élők már "bele keveredtek" a magyarokban, nem olyan a magyarországi szlovák, román, ukrán, szerb mint a szerbiai, szlovákiai, ukrajnai vagy éppen romániai magyarok helyzete. Hozzáfűzöm én az ukrajnai magyarok helyzetét nem vetném össze a szerbiai, romániai vagy szlovákiai magyarokéval...
2013. júl. 15. 19:23
 3/5 anonim ***** válasza:
58%

Első hozzászóló vagyok.

A linkre a válaszom az, hogy nem ez az első esett, hogy a történelmi NULLA!!! Szlovákia a magyarországi történelem lopásával akar dicsőséget szerezni, például maga a "huszár" dolog is tőlünk lopott dolog meg még amikor ősi magyar ruhába öltözve történelmi műsort rendeznek...na attól forog a gyomrom...és akkor csodálkoznak, hogy ha lejönnek Győrbe akkor mindenkitől csak azt hallják, hogy a b*düs, h*ly* szlovák már megint ordított a termál CSEND medencéjébe...(amikor kivan írva szlovákul is, tehát amikor az olasz kiabált azt mindenki megértette..de egyébként fura módon a Cseh is elolvassa és kussol)

2013. júl. 15. 19:28
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Hiszen már elszakadtak.

Az a pár tízezer fő, akik meg határon innen maradtak, nem foglalkoznak ilyesmivel.

És egyébként ez a mentalitás, amit bírál a cikk szerzője, hogy aki a Felvidéken született vagy élt azt szlováknak tekintik, ez minden országra igaz.

Magyarországon is magyarnak tekintünk minden az ország egykori területéről származó híres történelmi személyt, tudóst, művészt nemzetiségétől függetlenül.

De ennek régen nem is volt jelentősége, csak a 19. század végétől lett ez téma, hogy most a Magyar Királyságon belül, ki a magyar, szlovák, román, szerb, horvát, német, zsidó stb.

2013. júl. 15. 19:53
 5/5 rémuralom ***** válasza:

Megnéztem a linket. Hogy azt a Vojtech Gerstert honnan szedték, az jó kérdés, a szlovák emléktáblán is úgy szerepel, hogy "Béla GERSTER". Ebből ki, hol és mikor csinált Vojtechet?

Szánalmas provokáció. Mindeközben persze az összes szlovák történelmi személyt is magyarnak tartjuk, ha az egykori Magyarország területén születtek... van értelme ilyeneken vitatkozni? Miért kell embereket országoknak kisajátítani? Miért nem lehet valaki annyira nagy történelmi személyiség, hogy több nemzet is felnézhessen rá?

És akkor az ilyen Savoyai Jenőkről még nem is beszéltem... Vajon ki és mikor hívta őt életében Jenőnek? Na meg persze Verne Gyula nevének hallatán is furcsán nézhet a világ.

2013. júl. 16. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!