A liberálisok hogy viszonyulnak a nacionalizmushoz?
A mai liberálisok nem jól.
Szerintük el kell nyomni a nacionalizmust.
Nem támogatják.
Régen a liberálisok nacionalisták voltak.
Lásd Francia forradalom és Kossuth.
# 2:
Dehogynem. Nagyon is méghozzá.
Amit jelenleg látni, azok nem liberálisok, hanem tébolyult őrültek. Köszönőviszonyban sincs a tényleges liberalizmussal.
# 7
Tudom, de nem így értettem. Széchenyi még a saját korában SEM volt liberális. Voltak újító gondolatai, de azokat ilyen 50 éves távlatban akarta megvalósítani. Szóval inkább kozervatív volt. Akik liberálisok voltak abban a korban, azok Kossuthék. És persze Petőfiék.
Attól függ mit nevezek nacionalizmusnak. Amíg valamiért teszel és nem valami ellen, addig én kifejezetten támogatom. Jó dolog a hagyomány őrzés, imádom a táncházakat és a népzenét, a matyó hímzést, és még ezer dolgot ami a nemzethez tartozik, nem beszélve a gyönyörű nyelvünkről. Abban a pillanatban viszont, ahogy ez kirekesztővé válik, ellenségessé és nem tartja tiszteletben más hagyományait, már elítélem és megvetem.
Szerintem mindenki csináljon amit akar, csak ne tegyék kötelezővé.
A nacionalizmus, jóval több, mint a kultúra szeretete vagy a hagyományőrzés.
Én például nem szeretem a gulyást, meg a magyaros ételeket, de attól még nemzeti értelmű vagyok.
Ha nacionalista vagy, akkor köteles vagy gondoskodni a tiéid, a néped biztonságáról , jólétéről , túléléséről.
És kénytelen vagy elviselni ,hogy ezért néha lenáciznak meg rasszistának neveznek.
Ez van, ilyen világban élünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!