Hogy viszonyulnak az emberek a volt idegenlégiósokhoz?
Szeretnék majd kimenni, és érdekelne, hogy vajon mi várna itthon ezen a téren. Nem szeretnék ezzel felvágni, meg hencegni ugyanakkor eltitkolni sem, mert büszke volnék arra, hogy légiós voltam.
De az emberek vajon ehhez mit szólnak? Bűnözőnek titulálnának még mindig, mert az idegenlégióban szolgáltam vagy rossz szájú pletykákat terjesztenek arról, hogy mekkora háborús bűnös vagyok?
Mennyire kelti ez jó, vagy rossz hírét az embernek?
Apu légiós volt!
Van is egy ezüst karkötője, amiben a szolgálati ideje és az állomáshelye van belevésve. Akik megismerik és megtudják, hogy légiós volt, szinte mind tisztelettel beszélnek róla.
Igaz meg is érdemli, de nem azért mert légiós volt, hanem azért mer a viselkedése alapján megérdemli. Nagyon jó fej.
Rengeteg tévhit van a Légióval kapcsolatban, így biztos lenne pár értetlen, de gondolom nem boldog-boldogtalannak híreszteli az ember, hanem az ismerőseinek, nekik meg meglehet magyarázni. Egyébként én tuti nem reklámoznám, legfeljebb a csajoknak néha.
Amúgy Franciaországban állítólag nagyon tisztelik a volt Légiósokat, persze nem ott, ahol korábban kocsmát vertek szét. :)
Ja, látom te is elkönyvelted magadnak, hogy légiós leszel, gratulálok.
Először kerülj be, éld túl, majd akkor felvághatsz vele
Nehogy azt gondold hogy jó buli, aláíratnak veled egy szerződést, örömödben át se gondolod mit írtál alá, és lehet ki se bírnád
5év szolgálatra nagyon senki nem lesz tekintéllyel mert az alap, mondjuk 10évet lehúzol akkor már vagy valaki
Az meg hogy mit gondolnának rólad annyi megpróbáltatás után szerintem nem érdekelne
Ha leszerelsz és balhét csinálsz, akkor súlyosbító körülményként fogják venni a légiódat
"5év szolgálatra nagyon senki nem lesz tekintéllyel mert az alap"
Ez hülyeség. Van egy olyan mondás, hogy " aki egy napig légiós volt, örökre az marad", a Légió sosem felejti el a katonáit. Pont ezért (is) nem egy szokványos haderő, mert a légiós miután leszerelt, nem bontja fel a kapcsolatot a sereggel. Nagyon erős a közösségi összetartás.
Az előzőnek pedig csak annyit, hogy a magyar katonák legalább annyira zsoldosok, mint a légiósok és külföldi érdekeket szolgálnak. A Francia Idegenlégió viszont elsősorban francia érdeket szolgál. Jellegénél fogva pedig nagyrészt külföldiekből, akik viszont "vérük által" lesznek franciák és nyerhetik el 5 év után jogilag is az állampolgárságot. Aki külföldre megy dolgozni ugyanolyan hazaáruló: semennyire.
Kapjatok már a fejetekhez! Mi az, hogy mindenkit lehazaárulóztok?
Aki nem tud itt megélni és kimegy az hazaáruló?
Teli a világ híres magyar emberekkel. Teller Ede hazaáruló?
Ő is kiment. És sorolhatnám tovább. És a hős magyar katonáink Afganisztánban, meg mindenhol védik a hazánkat? Nem a nagytőke érdekeit?
"Mi az, hogy mindenkit lehazaárulóztok? "
Mindenkit nem, csak a hazaárulókat.
"Teli a világ híres magyar emberekkel. Teller Ede hazaáruló? "
Még ha az is nem a mi problémánk. Telles sosem volt magyar, egy szakadt zsidó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!