Milyen emberek a perzsák, és hogy viszonyulnak hozzánk magyarokhoz?
Állítólag nem olyanok, mint sokan hiszik, hanem egészen barátságos emberek, és a nők sincsenek elnyomva náluk a hiedelmekkel ellentétben, sőt...
Szívesen ismerkednék irániakkal, csak fogalmam sincs hogyan és hol.
Nem hiszem, hogy az iráni nagykövetségnek az lenne a legnagyobb baja, legfontosabb dolga, hogy én meg akarom ismerni a kultúrájukat. :)
Inkább ilyen kultúrestekre gondoltam, mint amit a Jobbik csinált velük tavaly.
Tudsz mondani ilyen filmeket?
Az írás nagyon jó!
Ugyanakkor baromira ellentétes azzal az írásoddal hogy a nők nincsenek elnyomva...
Vagy csak rossz oldalt linkeltél be... :))
Valóban nincsenek elnyomva, tudomásom szerint boldogok, és szabadnak érzik magukat. Tévhit, hogy Iránban nem becsülik meg a nőket, náluk nyilvános akasztás jár nemi erőszakért, és a viselet is azért van, hogy ne tekintsék őket szexuális eszköznek, árunak.
Azt tudom, hogy nem kötelező a csador meg ilyenek, csak kíváncsi vagyok mások véleményére, esetleg tapasztalatára velük, illetve abban bízok, hogy valaki tud pontosabb információt, hogy hol találkozhatnék irániakkal.
Az irani eletmod hasonlo a szaud-arabiai szokasokhoz, mivel ott is csadorban jarnak a nok, de jogositvanya sem lehet egy nonek, s nem beszelve arrol, hogy a muszlim vallast kovetik, ami az orszagukban szigoru, szigorubb, mint a szomszed orszagokban.
A lanyom nelkul soha c. filmet nezd meg, talan a netten is megtalalod, tobbet fogsz megtudni irani szokasrol, ami azota sem valtozott!
Iránban nem kötelező a csador, és rengeteg a női sofőr.
Nézd csak meg a kérdés magyarázatában szereplő linket.
Nem hiszem, hogy hiteles lenne egy olyan film Iránról, amit legnagyobb ellensége, az Amerikai Egyesült Államok készített.
"Milyen emberek a perzsák, és hogy viszonyulnak hozzánk magyarokhoz?"
Olyanok mint más népek és közömbösek a magyarokhoz, sokan azt sem tudják kik ők.
"Állítólag nem olyanok, mint sokan hiszik..."
Semelyik nép sem olyan mint a sztereotípiákban.
"...hanem egészen barátságos emberek, és a nők sincsenek elnyomva náluk a hiedelmekkel ellentétben, sőt..."
De a nők el vannak nyomva - a kormány, a vallási kormány nyomja el őket. Viszont a társadalomban, ellentétben a többi muszlim országgal, nyitottan viszonyulnak hozzájuk. Sőt az emberek többsége nem bigott vallásos. Azt is hozzátenném, hogy Irán egy olyan muszlim ország, ahol az evolúciót nem tagadják, hanem tanítják; kiemelkedő tudományos eredményekkel rendelkeznek és a legtöbb nő felsőoktatásban részesül - sok köztük a fizikus. Szóval úgy lehetne a legjobban jellemezni a helyzetet, hogy az iráni emberek eléggé szekulárisak (bár nem használjuk ezt a szót emberekre tudomásom szerint), a kormány viszont bigott vallási fanatikus.
Igen, máshol is olvastam már, hogy Irán kétarcú.
Az, hogy mi számít a nők elnyomásának szerintem elég szubjektív. De abban az értelemben, ahogy beállítják, semmiképpen sem állja meg a helyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!