A horvátok hogyan viszonyulnak a magyarokhoz történelmi szempontból?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 20. 19:00
1/18 anonim válasza:
Mivel nekik volt egy nagyfokú függetlenségük, és vannak kettős nemzeti hősök, mint pl. Zrínyi, ezért nem hiszem, hogy annyira ellenszenvesek lennének velünk szemben, mint a szlovákok, sőt annyira biztos, hogy nem.
2/18 anonim válasza:
Ha meglátják bizonyos magyar kocsik hátulján a saját országukat mint Magyarország részét, akkor pl. csodálkozva. Horvátország ugyanis soha nem volt Magyarország része.
3/18 anonim válasza:
Horvátországnak volt autonómiája.
4/18 anonim válasza:
Horvátokkal sosem volt gond. Olyan függetlenségük volt, ami eszméletlennek számított. Magyar horvát földet nem, horvát magyar földet vehetett pl. A történelem során több olyan nagy alak is van, aki valójában horvát, és mindkét ország kölcsönösen tiszteli. A horvátokkal ugye végül is egy unió volt, tehát Magyarországnak sosem volt része Horvátország, de mégis hozzánk is tartozott az unio által. Én szeretem őket, bár én is horvát leszármazott vagyok :D
5/18 bumbi02 válasza:
Jelasicsékat elég könnyen ellenünk forditották, ergo voltak velünk problémáik, későbbiekben is Fiume örök vita tárgya volt...
de amúgy igen, a többi "exnemzetiségünkhöz" képest, még talán a horvátok "bírnak" minket legjobban.
6/18 anonim válasza:
Kamu válasza :
Azért azt ne feledjük, hogy nekik Jellasics nemzeti hős, míg nekünk ellenség volt.
7/18 anonim válasza:
A horvátokkal perszonálúnióban álltunk.Jól megvoltunk velük többszáz évig,de 48-ban Jellasicsék ellenünk harcoltak.
8/18 anonim válasza:
Igen, mert a Habsburg férgek ellenünk uszították...
9/18 anonim válasza:
tegnap 20:21
Tévedsz. A lengyelekkel voltunk perszonálunióban a horvátokkal reálunióban voltunk.
10/18 bumbi02 válasza:
Igen, mert a Habsburg férgek ellenünk uszították.
De csak azt lehet ellenünk uszítani akiknek alapból van valami problémája velünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!