Matematikailag bebizonyították, hogy létezik Isten?
Isten garantáltan nem létezik.
Istenek létezhetnek... de egy sincs bizonyítva. Sem matematikailag - sem sehogy máshogy.
Ne haragudj, de nem olvastam el azt a millió írást, amit idéztél. Előre lehet sejteni, hogy mind butaság...
de, ha akarod, írd le ide pár mondatban a lényegét, és akkor beszélhetünk róla.
Tudományos módszerekkel is, ha úgy szeretnéd.
"Valamiért áthelyezték a kérdésem a tudományokból ide."
Igen, a "tudományos" topikoknál Isten tiltott személy és a teremtéstudomány is ki van tiltva. Azon "nevetek" magamban, hogy a GYIK "tudományos" fórumairól Einstein, Newton, Pascal, Plack és még sokan mások is ki lennének tiltva:D
Látod, kérdező, ezért került át a kérdésed ide.
Ugyanis 6 emberből, aki itt pontozott, 5 lepontozta #11-et.
Te hát ma 6 emberből EGY olyan akad, aki ért is a matematikához, és elég becsületes is hozzá, hogy jól pontozzon.
Míg ellenben ott van #12, aki akkora butaságokat ír, mint ide Lacháza... de ugye ő a leghangosabb.
...megkérdezhetem, hogy te hogyan pontoztál, és mit szűrtél le ebből az egészből?
"Isten garantáltan nem létezik.
Istenek létezhetnek"
Valószínű ezért pontoztak le. Tudod manapság a föld északi felén elég kevesen hisznek több istenben. Ugyanis a többistenhit sokak szemében még nagyobb marhaságnak tűnik, mint az egyistenhit. Ezt megértheted. Miből gondolod, hogy több teremtő létezésének nagyobb logikai alapja van, mint egynek?
Akkor sajnos te sem értetted, amit írtam:
istenek létezHETnek. Nem zárja ki semmi.
Vagy te ismersz valamit, ami miatt GARANTÁLTAN nem léteznek?
---
Ugyanakkor a keresztények istene nem létezik, ez teljesen biztos. Leírtam, miért... erre sem tudtál semmit mondani.
Ahogy látom, teljesen jogosan tették át ezt a kérdést a tudományokból - mivel sem neked, sem a kérdésednek semmi köze ahhoz a kategóriához. A lepontozásod után ez teljesen egyértelmű.
Szia!
Elkezdtem elolvasni a wikipédiás cikket Gödel ontológiai istenérvéről. De szerintem már az alapjainál gondok vannak. Hogyan definiálja például azt, hogy mitől pozitív vagy negatív egy tulajdonság?
Mondok egy nagyon egyszerű példát. Az üveg törékeny. Ez pozitív vagy negatív tulajdonság? Általában negatív, mert nem jó, ha leejtem az üvegpoharat, és az összetörik. De ha egy égő házból kell kimenteni valakit, aki bent rekedt, bizony sokszor jó az, hogy törékeny az üveg.
Rengeteg más példa is van arra, hogy egy tulajdonság bizonyos körülmények között pozitív, más helyzetben meg negatív. Vagy valaki szerint pozitív, mások szerint meg ugyanaz a tulajdonság negatív.
A bizonyítás első állítása, hogy két jó tulajdonság konjukciója is jó tulajdonság. De erre már a természet is rácáfol. Szeretem a tejbegrízt is, meg a ketchupot is, de a ketchupos tejbegríz nem hiszem, hogy ízlene.
És akkor bejön a képbe az a kérdés is, hogy mi a jó és mi a rossz? Ki dönti el? Tedd fel itt azt a kérdést mondjuk, hogy jó várni a szexszel a házasságig vagy sem, majd nézd meg a válaszokat...
A matematika erre nem fog neked választ adni, és arra sem, hogy létezik-e Isten vagy sem.
Üdv
(egy hívő)
"istenek létezHETnek. Nem zárja ki semmi."
Ha a keresztények Istene BIZTOSAN nem létezik, akkor más népek istene, vagy akár TÖBB isten miért létezhetne? Az ő létüket miért nem zárja ki semmi?
"Vagy te ismersz valamit, ami miatt GARANTÁLTAN nem léteznek?"
Igen. Pl biztos vagyok benne, hogy nem léteznek szellemek, vagy egyéb mágiával rendelkező személyek.
"Ugyanakkor a keresztények istene nem létezik, ez teljesen biztos. Leírtam, miért... erre sem tudtál semmit mondani."
Persze hogy nem tudtam semmit sem mondani. Ugyanis nem írtad le. Ha mégis leírtad miért, akkor kérlek másold be, mert én nem találom.
"Ahogy látom, teljesen jogosan tették át ezt a kérdést a tudományokból - mivel sem neked, sem a kérdésednek semmi köze ahhoz a kategóriához."
A te válaszaidnak meg főleg nem.
És ha a kijelentésedet nem tudod megmagyarázni, akkor ne is csodálkozz, hogy lepontoznak.
Tudod ezen az oldalon sokszor pontoznak le olyat, aki nem érdemelné meg. De te tökéletesen megérdemelnéd a 0%-ot. Kár, hogy 22%-ot kaptál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!