Miért van ez a hadakozás a Jehova tanúi ellen? És hol vannak a félre fordítások? Konkrét példát szeretnék látni, hogy hol és miért? Én is kételkedem, de a Károli Gáspár Bibliában is szerepel Jehova neve. Mózes I.32:9 (1949-es kiadás)
"na jó semmit sem értesz csak azt hogy hogyan magyaráz félre Jézust.de mindegy."
Én SOHASEM mondtam neked, hogy "semmit sem értesz", mert ez így nem korrekt, nem lenne becsületes. Hol és mikor magyaráztam félre Jézust? MUTASS RÁ, ne csak vádaskodj, mert az könnyű.
"amúgy a bibliából is voltak idézéseim de te ezeket még csak észre sem vetted mert annyira elennt akarsz mondani."
Hol és mikor mondtam ellent a Bibliának?! Neked igen, de nem a Bibliának. Ezek csak vádaskodó szavak a nagy semmiről.
"ha meg figyeled amit idézgettél én majdnem mindent el ismertem csak azt mondtam.
HOGY TE MÁSKÉPP ÉRTELMEZED A SZAVAKAT MINT ÉN."
Nem, nincs mit "másként értelmezni", te nem akarod látni, hogy tévedsz, hogy azt, amiben hiszékenyen hiszel, nem tudod SEMMIVEL SEM alátámasztani. Ezt én elismerem, de ez érzelmi kérdés nálad, semmint észérv és bizonyítékon alapuló igazság. Én elfogadom, hogy sokan vagytok így vele, de ne akard a fehérre azt mondani, hogy fekete, amikor nem így van!
"DE ÉN SOHA SEM TAGADOM MEG SEM AZ ATYÁT SEM A FIÁT JÉZUST!!!!"
Én csak azért imádkozom, hogy ezt a buzgalmat és kitartást bárcsak a pontos bibliai ismeret birtokában mutatnád Isten felé, mert Ő olyanokat keres, akiknek számít az igazság, vagyis hogy Ő mit akar. Mert addig, míg neked elsősorban az számít, hogy TE MIT GONDOLSZ igaz imádatnak, de ilyen módon fosztod meg magad az igazságtól, mint ahogy itt is tetted, addig nem veszed figyelembe azt, hogy ISTENNEK MI SZÁMÍT IGAZSÁGNAK. Pedig ez a legfontosabb. :-)
Jó éjt!
egy kicsit el vesztetem a türelmem ha bántó voltam kérlek bocsáss meg ne haragugy.
"na jó semmit sem értesz csak azt hogy hogyan magyaráz félre Jézust.de mindegy."
Én SOHASEM mondtam neked, hogy "semmit sem értesz.
azt mondtam hogy nem érted amit amit mondtam.
Hol és mikor magyaráztam félre Jézust? MUTASS RÁ, ne csak vádaskodj, mert az könnyű.
"amúgy a bibliából is voltak idézéseim de te ezeket még csak észre sem vetted mert annyira elennt akarsz mondani."
Hol volt Jézus három napig a halála és a feltámadása között?
Isten-e Jézus? Hogyan gondolkodott erről ő maga?
pld ezeket is agyba főbbe cáfoltad ilt magyaráztad.
pedig ha tudni akarod ezek egy nagyon precíz és évek kutatásain alapul.
melyek egy bibliai kutató munkájának az eredményei.
de nem fontos.
vagy pld ott van Péter mikor Jézus a lábát mosta meg azt sem én találtam ki.
Nem, nincs mit "másként értelmezni", te nem akarod látni, hogy tévedsz, hogy azt, amiben hiszékenyen hiszel, nem tudod SEMMIVEL SEM alátámasztani. Ezt én elismerem, de ez érzelmi kérdés nálad, semmint észérv és bizonyítékon alapuló igazság. Én elfogadom, hogy sokan vagytok így vele, de ne akard a fehérre azt mondani, hogy fekete, amikor nem így van!.
ne haragudj de Jézus szavainak jobban hiszek mint neked.
nos ezt ha nem értetted megértem de híd el én értem.
de érveltem Jézussal is a bibliával is.
csak nem ugy gondoljunk mind ketten annak a jelentését.
de ez érzelmi kérdés nálad.
igen ez igaz de nem csak erről van szó.
de ez talán nem is oly nagy baj hisz a szeretet az érzésről is szól.
mint ahogy az imádat is.
DE ÉN SOHA SEM TAGADOM MEG SEM AZ ATYÁT SEM A FIÁT JÉZUST!!!!"
Én csak azért imádkozom, hogy ezt a buzgalmat és kitartást bárcsak a pontos bibliai ismeret birtokában mutatnád Isten felé.
szerintem így is van.
de ugyebár csak emberek vagyunk.
és híd el mi nem tudunk Isten fejével gondolkodni.
ha meg figyeled amit idézgettél én majdnem mindent el ismertem csak azt mondtam.
HOGY TE MÁSKÉPP ÉRTELMEZED A SZAVAKAT MINT ÉN."
tehát ugyan arra is hivatkozunk de nem ugyan úgy értelmezünk.
vagy is mind ketten alá támasztjuk a bibliával csak nem értünk egyet annak a jelentéseivel.
nehogy azt híd hogy én teljesen elennetek vagyok.
mert van sok amiben tökéletesen egyet értek veletek tehát nem minden tanításotokat utasítom el.
mert vannak benne igazságok is.
de hát amint azt már mondtam emberek vagyunk.
Isten feltárt igazsága megismerésében nem pusztán az a cél, hogy két ember a SAJÁT eszét követve minél jobban hasonlítson egymáshoz a hitelvekben, hanem sokkal inkább az a cél, hogy az igaz Istennek tetszünk, vagyis hogy az Ő igazságait megértsük és aszerint éljük az életünket. Mert olyanokat millió számra lehet találni, akik valamely egyház keretein belül, az adott egyház EMBERI és Írásellenes tanaiban egyetértenek és szolgálják az adott egyházat, vagyis ezzel a zűrzavar és megosztottság fő forrását, Sátánt.
Én itt is ezt a szellemet vélem felfedezni, hiszen néhány jó szándékú embernek, mint neked is, az a fő, hogy mi itt egymás között egységben legyünk, az már számukra mellékes, vagy legalábbis kevésbé hangsúlyos, hogy milyen tanítás szerint. De ez a gondolkozás az Írások szerint helytelen, mert a LEGFONTOSABB Isten igazságainak a megismerése. Márpedig ha nem ez lenne a legfőbb szándékod, akkor nyitott lennél az IGAZSÁGOKRA! Nem játszana szerepet a kutatásodban az ELŐÍTÉLET, miszerint "ennek a mindenki által elítélt szektának semmiképpen sem lehet igaza" - mert nagyon sok embernél sajnos ez látható.
Te abból az alapállásból indulsz ki, hogy a lélek csak halhatatlan lehet és kész! Nem vizsgálod felül, hogy "TÉNYLEG AZT TANÍTOTTÁK NEKEM", ami az igazság a Bibliában? Éppen ezért érvelsz úgy, mint itt is lent:
"Hol volt Jézus három napig a halála és a feltámadása között?
Isten-e Jézus? Hogyan gondolkodott erről ő maga?
pld ezeket is agyba főbbe cáfoltad ilt magyaráztad.
pedig ha tudni akarod ezek egy nagyon precíz és évek kutatásain alapul."
A tekintélyesekkel takarózol, de te magad NEM VAGY MEGGYŐZŐDVE semmiről ezzel kapcsolatban. Pedig a lélek szó valódi, bibliai jelentése nem egy egyetemei szakvizsga.
Sokakat az a helytelen, BIBLIAELLENES álláspont befolyásol rossz irányba, hogy ha többség úgy hiszi, akkor az biztos igaz. Most még a demokráciának nevezett valami, amiben élünk, szintén ezt erősíti, hiszen mindig a többség szava dönt. De viszonylag kevesekben tudatosul az a tény, hogy mennyire sokszor nem a többségnél van az igazság, hiszen Sátán képére formált világban élünk, ahol a Bibliai szerint is a széles út a pusztulásba visz. És igen, ha már Jézusra hivatkozol, legalább tényleg elgondolkoznál azon, hogy mit is jelent a "széles útról" mondott szemléltetése!!!
Vallásos tanokban a lélek halhatatlansága az egyik legszélesebb út, melyet az ősi, törzsi vallásoktól és hiedelmektől kezdve a később színre lépő HITEHAGYOTT kereszténységig, a többség átvett és vall. De ezen milliárdok, ha fejre állnak is, akkor sem lesz igaz, ami hamis. A Biblia akkor sem fogja tanítani.
És tudod, az a legcsodálatosabb, hogy a Biblia ebben olyan, mint egy bájos kis sziget az vallásos hazugságok tengerében!
nos fura de szinte teljesen egyet értek.
bár egyet jegyeznék meg.
én nem azért hiszem azt amit hiszek mert a többség mondja.
saját ismeret saját tapasztalat egyértelmű és meg kérdőjelezhetetlen tanító.
és ez nem a kutatókra vonatkozik.
és ezt nem is értheted meg talán még akkor sem ha tudnád azt hogy miről is beszélek most itt.
de a lényeg az hogy a hitemben nem a többség után megyek.
hisz ugyebár a Jht sem kevesen vannak nem?.
mely re szintén meg jegyezném hogy egy csodálatos és nagyon szép közösségből áll.
tele nagyon kedves és rendes emberekkel.
és valahol ők valóban be tartják az ige hirdetés szabályt is.
mi szerint ingyen kaptátok ingyen adjátok.
látod én egy őszinte ember vagyok aki ha azt látja hogy igaz még ha saját magam ellen is szól el ismerem.
de ha nem értek egyet akkor abban is ép úgy őszinte vagyok.
Nem játszana szerepet a kutatásodban az ELŐÍTÉLET, miszerint "ennek a mindenki által elítélt szektának semmiképpen sem lehet igaza" - mert nagyon sok embernél sajnos ez látható.
ebben nagyon tévedsz amint azt már említettem nagyon sokban egyet értek veletek.
tehát igaznak tartom azokat.
A tekintélyesekkel takarózol,
nem takarózom velük,csak a kutatásuk eredménye az amit én anélkül is tudtam úgy gondoltam.
És tudod, az a legcsodálatosabb, hogy a Biblia ebben olyan, mint egy bájos kis sziget az vallásos hazugságok tengerében!.
ezt nagyon szépen le Írtad,és teljesen egyet értek vele.
A bibliatudósok elismerik, hogy Isten neve megtalálható az Ószövetségben, vagyis a Héber Iratokban. Viszont sokan közülük úgy gondolják, hogy a név nem szerepelt az eredeti görög kéziratokban, az úgynevezett Újszövetségben (vagy Újtestamentumban).
De mi a helyzet akkor, ha az Újszövetség egyik írója olyan ószövetségi részt idéz, amelyben a tetragram is szerepel? Ilyenkor a fordítók többsége Isten személyes neve helyett az „Úr” szót használja. A Szentírás új világ fordítása viszont nem követi ezt a bevett szokást. A Keresztény Görög Iratokban, vagyis az Újszövetségben 237-szer használja a Jehova nevet.Amikor Jézus az Ószövetségből idézett vagy olvasott, használta Isten nevét (5Mózes 6:13, 16; 8:3; Zsoltárok 110:1; Ézsaiás 61:1, 2; Máté 4:4, 7, 10; 22:44; Lukács 4:16–21). Jézus és a tanítványai idejében a tetragram szerepelt a héberül íródott Ószövetség másolataiban, és még ma is szerepel bennük. A tudósok azonban évszázadokon át úgy tartották, hogy nem volt benne sem az Ószövetség görög nyelvű fordításának, a Septuagintának a kézirataiban, sem az Újszövetség kézirataiban. Aztán a XX. század közepén egy nagyon különleges dolog keltette fel a tudósok figyelmét. Rábukkantak a görög Septuaginta néhány nagyon régi töredékére, amelyek Jézus napjaiban voltak használatban. Ezeken a töredékeken héber karakterekkel megtalálható Isten személyes neve.
Jézus használta Isten nevét, és megismertette másokkal (János 17:6, 11, 12, 26). Jézus egyértelműen kijelentette: „Én az Atyám nevében jöttem”. Azt is kihangsúlyozta, hogy amit tesz, azt ’az Atyja nevében’ teszi. Sőt, Jézus neve is azt jelenti, hogy ’Jehova a megmentés’ (János 5:43; 10:25).
A Görög Iratokban szerepel Isten neve rövidített formában. A Jelenések 19:1, 3, 4, 6-ban Isten neve az „alleluja” vagy „halleluja” kifejezések részét alkotja. Ez a kifejezés szó szerint azt jelenti, hogy ’dicsérjétek Jahot’. A Jah a Jehova név rövidített formája.
A korai zsidó írások tanúsítják, hogy a zsidó keresztények használták Isten nevét az írásaikban. A Toszifta – a szóbeli törvénynek egy írott gyűjteménye, amelyet körülbelül i. sz. 300-ban fejeztek be – ezt mondja azokról a keresztény írásokról, amelyeket sabbaton elégettek: „Az evangélisták könyveit és a [zsidó keresztényeknek tartott] minim könyveit nem mentik ki a tűzből, hanem hagyják elégni ott, ahol vannak . . . , a könyveket az isteni névre történő utalásokkal együtt.” Ugyanez a forrás idézi az i. sz. II. század elején élt galileai José rabbit is, aki szerint a hét többi napján „kivágják [a keresztény írásokból] az isteni nevet, amelyet tartalmaznak, ezeket elrejtik, és a maradékot elégetik”. Vagyis nyomós bizonyíték szól amellett, hogy az i. sz. II. században élt zsidók szerint a keresztények használták az írásaikban a Jehova nevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!