Miért van ez a hadakozás a Jehova tanúi ellen? És hol vannak a félre fordítások? Konkrét példát szeretnék látni, hogy hol és miért? Én is kételkedem, de a Károli Gáspár Bibliában is szerepel Jehova neve. Mózes I.32:9 (1949-es kiadás)
Akár mit is tudott Péter azt nem írja a Biblia. Mint ahogyan azt sem írja hogy Jézus valaha is kijelentette volna magáról hogy ő Isten lenne.
erre itt egy válasz de ez egyben a 23 % os nak szól!.
Isten-e Jézus? Hogyan gondolkodott erről ő maga?
Lehetetlen szilárd álláspontra jutni Isten létezéséről és arról, hogy ő milyen, hacsak ő maga meg nem ragadja a kezdeményezést, és fel nem fedi saját magát számunkra.
Végig kell tekintenünk a történelem teljes panorámáját, hogy lássuk, van-e bármilyen jele Isten megnyilatkozásának. Ha így teszünk, azt látjuk, hogy létezik egy világos jel. Egy eldugott palesztinai városban 2000 évvel ezelőtt egy gyermek született egy istállóban. Ma az egész világ ünnepli Jézus születésnapját – mégpedig jó okkal.
A Bibliában azt olvashatjuk, hogy „amikor Jézus befejezte ezeket a beszédeket, a sokaság álmélkodott tanításán,” illetve „úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudóik”1
Azonban egy idő után az is feltűnővé vált a követői számára, hogy sokkoló, sőt, ijesztő kijelentéseket tesz saját magáról. Úgy kezdett beszélni magáról, mint aki jóval több, mint egy kiemelkedő tanító vagy próféta. Nyíltan hirdetni kezdte, hogy ő Isten. A tanításai központjába a saját személyét helyezte. A mindent eldöntő kérdés, amit a követőinek feltett, az volt, hogy „ti kinek mondotok engem?” Amikor Péter válaszolt erre, és azt mondta, hogy „te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia”2 Jézust ez nem döbbentette meg, se meg nem feddte Pétert. Épp ellenkezőleg, megdicsérte őt!
Jézus gyakran utalt Istenre úgy, mint a „Én Atyámra”, a hallgatói pedig felfogták szavainak a súlyát. A Biblia elmondja, hogy „ezért azután a zsidók még inkább meg akarták ölni, mert nemcsak megtörte a szombatot, hanem saját Atyjának is nevezte Istent, és így egyenlővé tette magát az Istennel.”3
Egy másik alkalommal azt mondta „én és az Atya egy vagyunk.” A zsidók azonnal meg akarták kövezni. Erre megkérdezte tőlük, hogy melyik jó cselekedetéért akarják megkövezni. Azt válaszolták, „nem jó cselekedetért kövezünk meg téged, hanem káromlásért, és azért, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.”4
Amikor egyszer egy béna embert eresztettek le hozzá a tetőről, aki azt akarta, hogy meggyógyítsa, Jézus azt mondta: „ember, megbocsáttattak a te bűneid.” A vallási vezetők azonnal kifakadtak: „Kicsoda ez, aki így káromolja az Istent? Ki bocsáthat meg bűnöket az egy Istenen kívül?”
Amikor Jézust kihallgatták az életéről, a főpap egyenesen neki szegezte a kérdést: „Te vagy a Krisztus, az Áldottnak Fia?”
Jézus ezt mondta: „Én vagyok, és meglátjátok az Emberfiát, amint a Hatalmas jobbján ül, és eljön az ég felhőiben.”
A főpap erre megszaggatta a ruháit, és így szólt: „Mi szükségünk van még tanúkra?”5
Jézus kapcsolata Istennel annyira szoros volt, hogy számára az emberek hozzáállása Isten felé megegyezett azzal, ahogyan hozzá viszonyultak. Így őt ismerni ugyanaz volt, mint Istent ismerni.6 Őt látni ugyanaz volt, mint Istent látni.7 Benne hinni ugyanaz volt, mint Istenben hinni.8 Őt elfogadni ugyanaz volt, mint Istent elfogadni.9 Őt gyűlölni ugyanaz volt, mint Istent gyűlölni.10 És őt tisztelni ugyanaz volt, mint Istent tisztelni.11
A kérdés az, hogy igazat mondott-e?
Lehet, hogy Jézus hazudott, amikor azt mondta, hogy ő Isten. Talán tudta, hogy nem Isten, de szándékosan megtévesztette a hallgatóit, hogy tekintélyt adjon a tanításának. Kevesen vannak azok - ha vannak egyáltalán ilyenek - akik ezt az álláspontot képviselik. Még akik tagadják is istenségét, azok is elismerik, hogy kimagasló erkölcsi tanító volt. Csak azt nem veszik észre, hogy a két állítás ellentmondásban van. Jézus nehezen lehetne tiszteletreméltó erkölcsi tanító, ha szándékosan hazudott volna a tanításának a legfontosabb pontja kapcsán – azzal kapcsolatban, hogy kicsoda ő.
Egy másik lehetőség, hogy Jézus őszinte volt, de becsapta saját magát is. Ma is van egy kifejezés, amit azokra használunk, akik Istennek képzelik magukat: azt mondjuk rájuk, hogy „elmebeteg”. De ahogy Jézus életét nézzük, nem találunk olyan kiegyensúlyozatlanságra vagy más elváltozásra utaló bizonyítékot, amit egy őrültnél látunk. Épp ellenkezőleg: Jézus még nagy nyomás alatt is meg tudta őrizni hidegvérét.
Egy harmadik alternatíva, hogy Jézus lelkes követői olyan szavakat adtak a szájába, amiket ő is döbbenten hallgatott volna, és ha visszatérne, azonnal elkergetné őket. A modern régészet azonban alaposan rácáfol erre az elméletre. Jézus négy életrajzának megírásakor még sok olyan ember életben volt, akik látta, hallotta és követte Jézust. Az evangéliumi beszámolók olyan tényeket és leírásokat tartalmaznak, amiket Jézus szemtanúi erősítettek meg. Máté, Márk, Lukács és János evangéliuma éppen a korai keletkezése miatt bírt olyan széles körű ismertséggel és hatással, szemben a kitalációkon alapuló gnosztikus evangéliumokkal, amik évszázadokkal később jelentek meg.
Jézus nem volt hazug vagy elmebeteg. A személye nem a történelmi valóságtól elszakad kitaláció. Az egyetlen fennmaradó lehetőség, hogy Jézus igazat mondott, amikor azt állította, hogy ő Isten.
Isten-e Jézus? Bebizonyította valahogy?
Bizonyos szempontból nem sokat számít, hogy ki mit mond. Beszélni könnyű. Bárki bármit állíthat, mások is voltak, akik Istennek mondták magukat. Én is mondhatnám, hogy Isten vagyok, de a kérdés, amire mindannyiunknak válaszolnia kell, az az, hogy milyen bizonyítékokkal támasztjuk alá ezt az állításunkat? Az én esetemben öt percbe sem telne a cáfolat. (És valószínűleg a te esetedben sem.)
De amikor a Názáreti Jézusról van szó, a dolog már nem ilyen egyszerű. Ő bizonyítani tudta ezt az állítását. Azt mondta „ha nekem nem is hinnétek, higgyetek a cselekedeteknek, hogy felismerjétek és tudjátok: az Atya énbennem van, és én az Atyában.
Az erkölcsei egybevágtak azzal, amit állított. Megengedhette magának, hogy az ellenségeitől megkérdezze: „Közületek ki tud rám bűnt bizonyítani?”13 Válaszként mély csend következett, noha olyanokhoz beszélt, akik szívesen rámutattak volna bármilyen jellemhibájára.
Olvasunk arról, hogy Jézust megkísértette a Sátán, de soha egyetlen bűn megvallását sem halljuk a részéről. Sosem kellett bocsánatot kérnie, noha a követőinek meghagyta, hogy így tegyenek.
Jézus élete – Egyedülálló erkölcsi tartása.
A bűnösség ilyen mértékű hiánya Jézus részéről különösen annak fényében mellbevágó, hogy ez teljesen ellentmond bármilyen történelmi korban élő szentek és misztikusok tapasztalatának. Minél közelebb kerül valaki Istenhez, a tökéletességhez, annál jobban szembesül saját kudarcaival, romlottságával és hiányosságaival. Minél közelebb áll a ragyogó fényhez, annál jobban tudatára ébred, hogy szüksége lenne egy alapos fürdésre. Ez az erkölcsi igazság bárkire alkalmazható.
Az is megdöbbentő, hogy János, Péter és Pál, akiket kora gyerekkoruktól kezdve a bűn egyetemességére tanítottak, mind Krisztus bűntelenségét hirdették: „ő nem tett bűnt, álnokság sem hagyta el a száját,”14
Még Pilátus is, aki Jézust halálra ítélte, megkérdezte „De mi rosszat tett?” Miután hallotta a tömeget, a következőt mondta: „Ártatlan vagyok ennek az igaz embernek a vérétől.” A tömeg könyörtelenül követelte, hogy Jézust feszítsék meg (istenkáromlásért, amiért Istennek mondta magát). A Krisztus keresztre feszítésekor őrködő római százados a következőt mondta: „Bizony, Isten Fia volt ez!.
ÉS MÉG VOLNA TÖBB IS DE SZERINTEM ENNYI MÁR BŐVEN ELÉG NEM?.
Vidiripi
"erre itt egy válasz de ez egyben a 23 % os nak szól!."
Nekem válasz? Na de mire válasz ez nekem?
"Azért ez nem ennyire egyszerű! Lényegében imáink az Atyához kell hogy szóljanak! De kiálthatunk Jézushoz is amint a példa bizonyítja és amit le is íratott Isten az ő szavában!
ApCsel 7:59 Mialatt Istvánt megkövezték, ő így imádkozott: Uram Jézus, vedd magadhoz lelkemet!"
Ezt te is tudod (vagy tudnod kéne), hogy önkényes fordítás egy önkényes és teológiailag elfogult értelmezés miatt. Mindez azért, hogy Jézusból Istent csináljanak a háromság szerint, pedig ez a leírás nem minta ma számunkra, mert ma nem látunk látomásokat és nem vagyunk ilyen élő kapcsolatban sem Jehovával, sem Jézussal. Márpedig István ilyen közvetlen kapcsolatban "látomásban látta" Jézust a kivégzésénél, ezért szólította meg. Ez nem ima, a Biblia erről minden más egyértelmű helyen világosan azt tanítja, hogy csakis Jehovához szabad imában fordulni, csakis Jehova az ima meghallgatója.
A háromság mellé állított, állítólagosan Jézushoz szóló imák csak igen kis számú és kétértelmű, tehát félreértelmezhető helyen vannak jelen, a sok-sok egyértelmű igehellyel szemben.
"Más fordításban így írják! Máté 20:28 Mint ahogy az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét váltságul adja sokakért.
Kiemelem hogy: "életét""
Ezt én is leírtam, ha végigolvasod. :-) De ettől még az eredeti szó a lélek, vagyis görög "pszükhé", mely itt is életet jelent.
"Jézus vére volt az ár és azt ki is ontották!"
És mivel a vér Isten szemében az életet jelenti, így Jézus kiontott vére az életének a feláldozását jelentette. Az a halál pedig, amit Jézus a Biblia szerint halt értünk, ugyanolyan teljes értékű, mint Ádámé, tehát egyenrangú volt vele. Márpedig Ádám sem rendelkezett halhatatlan lélekkel, hiszen a Biblia szerint ő maga volt a lélek és amikor meghalt, holt lélekké vált.
Vagy a lélek másik fő, bibliai értelmezése szerint az életet jelenti, mint az említett Máté 20:28-ban is. Így Jézus a lelkét, vagyis az életét áldozta értünk.
"nincs (halhatatlan) lélek, ahogy azt hiszik a népek.
hm ez érdekes lehet hogy Isten nem volt képes olyat adni?
de mind egy engem nem ez érdekel."
Ez nem a képességén múlik, hiszen létezik a halhatatlanság ténye, de nem a földi embernek és nem alanyi jogon jár, hanem jutalmul. Még Jézusnak és az égi reménységűeknek is jutalom a Biblia szerint.
"te megtudod cáfolni a bibliát?"
Nem a Bibliát cáfolom, hanem annak helytelen értelmezését, melyet ma széles körben vallanak. Nem véletlen, hiszen a "széles út" bizony erről szól.
"nem bizonyítja, hogy nem számít a rang??."
Te egyenrangú vagy Jézussal, Jézus egyenrangú Jehovával?!
"Miután Júdás elment, Jézus megszólalt: „Most dicsőült meg az Emberfia, és általa Isten is megdicsőült. Ha Isten dicsőséget kapott az Emberfia által, Isten is hamarosan megdicsőíti az Emberfiát — és ez hamar meg fog történni.
TEHÁT LÁTOD ODA VISSZA IMÁDJÁK EGYMÁST."
Ennek mi köze az imádathoz? Jézus által Isten megdicsőült. "Miután tehát kiment, Jézus így szólt: „Most dicsőül meg az Emberfia, és az Isten is megdicsőül vele kapcsolatban. 32 És maga az Isten fogja megdicsőíteni őt ..."
Ez hol jelenti azt, hogy oda-vissza megy az imádat? Sehol, mert nem is erről szól. Az ami oda-vissza történik, az a dicsőségadás. De nyilvánvalóan ez sem egyenrangú "dicsőség", hiszen Jézus dicsősége és a Jézus által is imádott Mindenható dicsősége messze nem ugyanaz!
Igen, egymást igazolják, mert akaratban és szándékban teljesen egyek.
"De, Jehovának mi a SAJÁT GYERMEKEI vagyunk.
nem nem a saját gyermekei,HANEM A GYERMEKEI.
SAJÁT GYEREKE CSAK EGY VOLT VAN ÉS AZ JÉZUS...."
De bizony! Jehova a Teremtő, a Biblia is csak Őt nevezi teremtőnek és csak Őt mindenhatónak. Jézus által teremtett, de Jehova teremtett. Nem mondhatjuk, hogy Jézus valamiféle "egyenrangú társszerző" volt, mert nem erről szól a Biblia.
Ádámé, tehát egyenrangú volt vele. Márpedig Ádám sem rendelkezett halhatatlan lélekkel, hiszen a Biblia szerint ő maga volt a lélek és amikor meghalt, holt lélekké vált.
Ádám ember volt halhatatlan lélekkel rendelkező.
a bűn elkövetése véget lett halandó ember de a lélek halhatatlan marat.
mint mi mindannyiunk.
mert az ö bűnéből vagyunk mi is azok melytől Jézus meg váltott minket.
Ez nem a képességén múlik, hiszen létezik a halhatatlanság ténye, de nem a földi embernek és nem alanyi jogon jár, hanem jutalmul. Még Jézusnak és az égi reménységűeknek is jutalom a Biblia szerint.
így van az atya jutalma.melyet már Ádám teremtésénél adott.
tehát alanyi jogon jár mint az Ádám bűnei.
halál és halhatatlan lélek.
Jézus ezt is meg mutatta a feltámadásával hogy a halált legyőzte.
Nem a Bibliát cáfolom, hanem annak helytelen értelmezését, melyet ma széles körben vallanak. Nem véletlen, hiszen a "széles út" bizony erről szól.
nos erről beszéltem én is.
tehát a nem egyet értésünk ket nem a bibliai szavak cáfolhassák vagy bizonyíthassák, hanem annak az értelmezése.
Te egyenrangú vagy Jézussal, Jézus egyenrangú Jehovával?!
hm D D D
tudod jól hogy ez nem erről szólt.
hanem hogy bár nagyobb volt Jézus Péternél és még sem ez számított sem a rang...
ha ez szerinted hazugság akkor Jézus hazudott és nem én!.
Ez hol jelenti azt, hogy oda-vissza megy az imádat? Sehol, mert nem is erről szól. Az ami oda-vissza történik, az a dicsőségadás. De nyilvánvalóan ez sem egyenrangú "dicsőség", hiszen Jézus dicsősége és a Jézus által is imádott Mindenható dicsősége messze nem ugyanaz!
ez az én szeretet fiam dicsőségadás satb satb nem veted még észre hogy nem csak Jézus ad az atyának hanem az atya is Jézusnak.tehát oda vissza egymást igazolják.
de mindegy.
Igen, egymást igazolják, mert akaratban és szándékban teljesen egyek.
persze hogy így van mivel Ő AZ ISTEN SAJÁT VÉR SZERINTI FIA.
Isten vér vonala leszármazottja egy darab belőle nem tudom már hogyan mondjam hogy értsd is meg.
SAJÁT GYEREKE CSAK EGY VOLT VAN ÉS AZ JÉZUS...."
De bizony! Jehova a Teremtő, a Biblia is csak Őt nevezi teremtőnek és csak Őt mindenhatónak. Jézus által teremtett, de Jehova teremtett. Nem mondhatjuk, hogy Jézus valamiféle "egyenrangú társszerző" volt, mert nem erről szól a Biblia.
a gyereked meg általad teremtet.de épen ezért az nem Isten hanem ember.....
látod ez attól függ hogy honnan nézzünk.
Jehova a Teremtő? hát persze hogy az,
a Biblia is csak Őt nevezi teremtőnek és csak Őt mindenhatónak? persze hisz így van.
Nem mondhatjuk, hogy Jézus valamiféle "egyenrangú társszerző" volt.
NEM NEM VOLT AZ HISZ AZ ATYÁTÓL NINCS NAGYOBB SE HATALMASABB!.
DE NEM FELTÉTLEN A RANG SZÁMÍT.
hisz Jézus ezt tanította és nekünk azt kel tenni amit ö tanított mert csak így láthassunk az atya igazi útját.
és ahogyan azt már írtam a rangot illetően.
ha ez szerinted hazugság akkor Jézus hazudott és nem én!.
Vidiripi
"erre itt egy válasz de ez egyben a 23 % os nak szól!."
Nekem válasz? Na de mire válasz ez nekem?
48. válaszoló!
"mikor Jézus meg mosta a tanítványai lábát és Péterhez ért.
Péter azt mondta neki uram ne tedd uram!tehát már ő tudta hogy Isten fia Isten."
Akár mit is tudott Péter azt nem írja a Biblia. Mint ahogyan azt sem írja hogy Jézus valaha is kijelentette volna magáról hogy ő Isten lenne.
akkoriban az is elég volt ahhoz hogy az emberek meg értsék hogy ő Isten
ha csak annyit mondott is hogy Isten fia.
melyet azért mondott hogy utaljon erre is...
"Ádám ember volt halhatatlan lélekkel rendelkező.
a bűn elkövetése véget lett halandó ember de a lélek halhatatlan marat."
Én azt írom, hogy Ádám és minden leszármazottja HALANDÓ TELJES EGÉSZÉBEN, semmije sem halhatatlan alanyi jogon, te pedig az ellenkezőjét. De lássuk mit mond a Biblia erről?!
Elvárhatjuk-e Istentől, hogy az ihletett Szavában, annak már az elején elmondja, hogy miből van az ember? Ez egy teljesen normális és ésszerű elvárás, melyet hála Jehovának, Ő is így gondol, ezért a Szentírás elején ezt írja:
(1Mózes 2:7) "És ekkor Jehova Isten megformálta az embert a föld porából, és az orrába lehelte az élet leheletét, így lett az ember élő lélekké."
Amit az első ember orrába lehelt Isten, az a szellem, vagyis a héber 'ruah', ami ebben az esetben 'életerőnek' fordítható (van természetesen több jelentése a "szellem" szónak a Bibliában). De elgondolkoztál-e már azon, hogy sehol sem olvasol olyant, hogy az első ember "lelket kapott"?! Ezt nemhogy itt, SEHOL a Bibliában nem írják, de azt még kevésbé, hogy "halhatatlan lelked" lenne, olyannyira nem, hogy a "lélek" (héber 'nefesh' és görög 'pszükhe') és a "halhatatlanság" kifejezés SOHA SINCS együtt említve!! Sem ezek a kifejezések, sem maga tanítás sem szerepel a Bibliában.
Ehelyett a Bibliában Jehova egy valóban érthető és egyszerű magyarázattal szolgál: a teremtéskor az életerő hatására az ember "élő lélekké lett", tehát nem "lelket kapott" (még kevésbé "halhatatlan" lelket), hanem ÉLŐ LÉLEKKÉ, azaz más szóval élőlénnyé vált. Ennek az alapigazságnak természetesen a Biblia később sem mond ellent.
Csodálatos és EGYEDÜLÁLLÓ a Biblia, hiszen a világ összes főbb vallásának alapja a lélek halhatatlansága, csak a Biblia nem tanítja, sőt ellentmond annak, hiszen a feltámadást tanítja.
"Ez nem a képességén múlik, hiszen létezik a halhatatlanság ténye, de nem a földi embernek és nem alanyi jogon jár, hanem jutalmul. Még Jézusnak és az égi reménységűeknek is jutalom a Biblia szerint.
így van az atya jutalma.melyet már Ádám teremtésénél adott."
Nem, ahogy az a Biblia elején már kiderül, nem kaptunk halhatatlan lelket. Ezen kívül a "jutalom" nem érdem nélküli, hanem rá kell szolgálni. Márpedig a halhatatlanságra Jézus nagyon rászolgált. Ahogy a felkentek égi életében jutalmul kapott halhatatlan élet is SZERZETT jutalom, ezt írja a Biblia. Ez nem a lélek halhatatlansága, hiszen akkor már ők szellemszemélyek, nem pedig emberek, vagyis már nem "élő lelkek". A FÖLDI örök élet reménységű emberrel kapcsolatban a Biblia nem ír "halhatatlanságot", hanem örök életet. De nyilvánvalóan az is csak akkor nyerhető el, ha élsz Jehova ki nem érdemelt kedvességével (kegyelmével), és szorosan követed a Fiát, Jézust.
"tudod jól hogy ez nem erről szólt.
hanem hogy bár nagyobb volt Jézus Péternél és még sem ez számított sem a rang..."
Attól, hogy egy magasabb rangú személy alázatot mutat az alacsonyabb rangúakkal szemben, még a különbség megmarad és ezt a különbséget ALÁZATTAL el kéne ismerni, vagy nem így gondolod? Az más kérdés, hogy összességében nézve Isten minden értelmes teremtménye egységesek és szolgatársak Jehova imádatában és ebben nincs különbség közöttük.
"ez az én szeretet fiam dicsőségadás satb satb nem veted még észre hogy nem csak Jézus ad az atyának hanem az atya is Jézusnak.tehát oda vissza egymást igazolják."
De sehol sem olvasod, hogy "egyenrangúak" és hogy nincs különbség a dicsőség között. Ezt már te gyártod hozzá.
"Igen, egymást igazolják, mert akaratban és szándékban teljesen egyek.
Isten vér vonala leszármazottja egy darab belőle nem tudom már hogyan mondjam hogy értsd is meg."
Nem a leszármazás miatt, amit te INDOKOLATLANUL hangsúlyozol ki, hiszen ezen szándék és akarategység Jézus tanítványai és Isten között is ugyanúgy meg kell, hogy legyen, mint Jézus és a tanítványai között. Nekünk ugyanúgy meg kell adnunk a dicsőséget mind Jehova, mind elküldött Fia, Jézus iránt. De kettőjük rangja és dicsősége nem ugyanaz.
"a gyereked meg általad teremtet.de épen ezért az nem Isten hanem ember.....
látod ez attól függ hogy honnan nézzünk."
Te még mindig úgy beszélsz az "Isten" címről, mintha fajt jelentene, pedig NEM! Mindenható Isten CSAK EGY VAN, akiket Ő létrehozott, TEREMTETT LÉNYEK mind, ebben pedig Jézus sem kivétel. Nem helyes az a háromságos filozófia szülte okoskodás, miszerint "Istenből Isten születik, emberből meg ember" - nem, Isten TEREMTMÉNYEI vagyunk mind, lehet hogy egyesek szellemszemélyekként élnek az égben, mások meg emberként a földön, de mindannyian Isten teremtményei vagyunk, ez van.
(1Mózes 2:7) "És ekkor Jehova Isten megformálta az embert a föld porából, és az orrába lehelte az élet leheletét, így lett az ember élő lélekké."
pontosan. az az agyagból de ez még csak alak volt hogy élő is legyen orrába lehelte az élet leheletét,a lelket mely Isten egy része mely adta az életet.
nem az agyag a lehelet mely a lélek.
és ezért volt Ádám egyben halhatatlan is.
és a bűn elkövetése véget lett azzá vagy is halandóvá.
de a lélek halhatatlan marat.
mert az Istenből és nem csak Istentől hanem ből származik.
és ami Istenben van az halhatatlan mert ő is az.
az agyag maga a test azt csak ősze gyúrta a lélek az Isten egy része.
az agyag a teremtmény a lélek Isten része.
és Ádámnak a teremtéskor még nem kelet rá szolgálnia.
nos de e téren azt hisztek amit akartok felőlem még azt is hihetitek hogy a lélek maga az agyag.
Márpedig a halhatatlanságra Jézus nagyon rászolgált.
természetesen.
Ahogy a felkentek égi életében jutalmul kapott halhatatlan élet is SZERZETT jutalom,.
tudod itt erre is van a Jht közt egy öreg néni aki már felkent a Jht közt.
nem is tudtam hogy annak ellenére hogy ő is csak egy ember egyelő Jézussal sőt ő halhatatlan lesz de mi nem.
a Biblia nem ír "halhatatlanságot", hanem örök életet.
ja már értem az örök életet és a halhatatlanság kettő.
Attól, hogy egy magasabb rangú személy alázatot mutat az alacsonyabb rangúakkal szemben, még a különbség megmarad és ezt a különbséget ALÁZATTAL el kéne ismerni, vagy nem így gondolod?.
dehogy nem én nem is állítottam ezt,de látod nem ez számított.
persze ettől még tisztában van mindenki azzal hogy ki a nagyobb.
és ebben nincs különbség közöttük.
nem teljesen Isten szemében minden ember ugyan olyan értékes.
hisz van aki nem is hisz benne de attól még Isten nem dobja el.
meg bocsájtás!
nem mindenki ismeri őt és ezeknek az embereknek már ez is egy indok a bocsánatra.
Jézus, atyám bocsáss meg nekik mert nem tudják mit cselekszenek.
ez az én szeretet fiam dicsőségadás satb satb nem veted még észre hogy nem csak Jézus ad az atyának hanem az atya is Jézusnak.tehát oda vissza egymást igazolják."
De sehol sem olvasod, hogy "egyenrangúak.
a ranghoz már nincs mit vitatni.
Isten vér vonala leszármazottja egy darab belőle nem tudom már hogyan mondjam hogy értsd is meg."
Nem a leszármazás miatt, amit te INDOKOLATLANUL hangsúlyozol ki, hiszen ezen szándék és akarategység Jézus tanítványai és Isten között is ugyanúgy meg kell, hogy legyen, mint Jézus és a tanítványai között. Nekünk ugyanúgy meg kell adnunk a dicsőséget mind Jehova, mind elküldött Fia, Jézus iránt. De kettőjük rangja és dicsősége nem ugyanaz.
itt arra céloztam hogy Isten fia Isten.
De kettőjük rangja és dicsősége nem ugyanaz.
nem de egymást akkor is dicsőítik és igazolják.
Te még mindig úgy beszélsz az "Isten" címről, mintha fajt jelentene, pedig NEM! Mindenható Isten CSAK EGY VAN, akiket Ő létrehozott, TEREMTETT LÉNYEK mind, ebben pedig Jézus sem kivétel. Nem helyes az a háromságos filozófia szülte okoskodás, miszerint "Istenből Isten születik, emberből meg ember" - nem, Isten TEREMTMÉNYEI vagyunk mind, lehet hogy egyesek szellemszemélyekként élnek az égben, mások meg emberként a földön, de mindannyian Isten teremtményei vagyunk, ez van.
igen rézben igaz de Jézusra nem teljesen.
ha nem számítana a faj akkor Jézus születhetett volna József től is.
de akkor Jézus nem mondhatta volna hogy ő Isten fia.
esetleg azt hogy József fia.
de továbbá nem vitázom mert látom értelmetlen.
de azért köszönöm.
"Ma az egész világ ünnepli Jézus születésnapját – mégpedig jó okkal."
Akkor kérdezzük csak meg őszintén magunktól, hogy pontosan mikor is van Jézus születésnapja és mit is ünnepelnek valójában karácsonykor? Nem tudjuk mikor volt ez a nap pontosan? Miért? Tán Isten a szent Szaván keresztül nem tudta volna ezt közölni a szolgáival, ha ez annyira fontos lett volna? De, megtehette volna, mégsem tette, érdekes ugye? Ellenben ennek ellenkező módon, a Jézus haláláról való megemlékezést viszont megparancsolta.
És ez még a Biblia tanításaival vagyis annak szellemével is összhangban van, hiszen a Szentírás azt mondja, hogy jobb valakinek a halála napja, mint a születés napja. Miért? Mert a születésünkkor még nem tettünk le semmit az asztalra, nem szereztünk nevet Istennél, nem tudhatja senki ember fia, hogy ki lesz belőlünk, de a halálunk idején mindezt megszerezhettük és minden kiderül már.
"Úgy kezdett beszélni magáról, mint aki jóval több, mint egy kiemelkedő tanító vagy próféta. Nyíltan hirdetni kezdte, hogy ő Isten."
Igen, ennél Ő jóval több volt, de sohasem kezdte el sem "nyíltan", sem burkoltan hirdetni, hogy Ő Isten lenne! Ez egy rafinált és félrevezető mondat, de ha azt mondanám, hogy nyílt hazugság, azzal sem túloznák.
"A tanításai központjába a saját személyét helyezte."
SOHA! Csak kiragadott és egyoldalúan értelmezett szövegrészekkel lehetne ezt hamiskártyás módon alátámasztani, de valójában Jézus MINDIG az Atyjára hivatkozott, mint végső tekintélyre, mint aki az Ő szavai szerint az "EGYEDÜLI IGAZ ISTEN" és akihez mindig alázattal imádkozott, ezzel nekünk példát hagyván.
"A mindent eldöntő kérdés, amit a követőinek feltett, az volt, hogy „ti kinek mondotok engem?”"
Előtte viszont az emberek véleménye szerint érdekes módon a sokféle verzió közül, egy sem mondta "a Mindenható Istennek", vagy vele "egyenlőnek" Jézust!
Még az ellenségei sem vádolhatták Jézust azzal, hogy Istennek mondta magát. Sőt, azt mondták róla: azzal teszi magát „Istennel egyenlővé”, hogy Atyjának nevezi az Istent. Látod a különbséget!!! Azért akarták megölni Jézust, mert — amint egy katolikus fordítás mondja: „Az Istent Atyjának nevezte, s így egyenlővé tette magát az Istennel.” De erre VÁLASZUL Jézus ezt mondta: „Bizony, bizony, mondom nektek: A Fiú magától nem tehet semmit, csak azt teheti, amit az Atyától lát. Amit ő tesz, azt teszi a Fiú is” (János 5:18, 19, Katolikus fordítás).
Vajon így védekezik valaki, aki állítólag Istennek állította magát, vagy "egyenlőnek" vele??? Gondolkozzunk már el őszintén ezen!
Igen felmagasztalt állása ellenére, Jézus ezt mondta tanítványainak: „Az Atya nagyobb nálam” (János 14:28). Némelyek azt mondják, hogy ez csak abban az értelemben volt igaz, mivel Jézus még a földön tartózkodott, de már nem áll fenn, amióta Jézus a mennybe ment. A Biblia azonban nem ezt mondja.
Miután Jézus a mennybe ment, követői továbbra is azt tanították, hogy az Atya nagyobb a Fiúnál. Több mint 20 évvel később Pál ’a mi Urunk Jézus Krisztus Istenéről és Atyjáról’ írt (Róma 15:6). Jól figyeljük meg ezeket a szavakat. Pál Jézus Istenéről beszél. Ezt a megkülönböztetést Pál nemcsak az Atya és Jézus között teszi hanem Isten és Jézus között. Istenről és Krisztusról ír. Pál a leveleiben ezt a szokásos üdvözlést használta: „Ki nem érdemelt kedvesség és béke Istentől az Atyától és az Úr Jézus Krisztustól!” (Róma 1:7; 1Korinthus 1:3; 2Korinthus 1:2; Galata 1:3; Efezus 1:2; Filippi 1:2). Azonkívül Pál nem azt írta, hogy Krisztus az Isten, hanem azt, hogy ő „az Isten képmása’; vagyis hogy tökéletesen képviseli Istent (2Korinthus 4:4). A The Living Bible fordítója azonban, abban a hiszemben, hogy Isten egy háromság, ezt a részt megváltoztatta, így: „Krisztus, aki az Isten.” De mivel a Biblia szövege valójában nem ezt mondja, a lábjegyzetben hozzáfűzi: „Betű szerint: ’aki az Isten képmása’.”
A bibliai Jelenések könyve szintén különbséget tesz nemcsak Jézus és az Atya, hanem Jézus és Isten között is. Így kezdődik: „Jézus Krisztus kinyilatkoztatása, amelyet Isten adott neki” (Jelenések 1:1). Több mint 60 évvel Jézus mennybemenetele után, a Jelenések könyve idézi a mennyei dicsőségre emelt Jézust, s a következő szavakat tulajdonítja neki: „Aki győz, oszloppá teszem azt az én Istenem templomában . . . ráírom az én Istenem nevét és az én Istenem városának nevét, az Új Jeruzsálemét, amely a mennyből, az én Istenemtől ereszkedik alá; és azt az új nevemet” (Jelenések 3:12).
Ez a megkülönböztetés Isten és a Bárány Jézus Krisztus között egészen a Biblia legutolsó fejezetéig végigvonul, ahol is a nagyszerű Új Jeruzsálem nem úgy szerepel a leírásban mint egy képzeletbeli háromság trónja, hanem mint „az Isten és a Bárány trónja” (Jelenések 22:1, 3). Ezeket a kifejezéseket nem nehéz megérteni, hacsak valakit nem arra tanítottak, hogy olyasmit magyarázzon beléjük, amit nem mondanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!