Miért van ez a hadakozás a Jehova tanúi ellen? És hol vannak a félre fordítások? Konkrét példát szeretnék látni, hogy hol és miért? Én is kételkedem, de a Károli Gáspár Bibliában is szerepel Jehova neve. Mózes I.32:9 (1949-es kiadás)
még annyit hogy ugyebár ha Jézus Isten is kisebb az atyánál.
ő hozzá ezért nem szabad imádkozni.
mert az Istenség között rag van.
ugyebár abban egyet értünk hogy Jézus pld kel követnünk?
mikor Jézus meg mosta a tanítványai lábát és Péterhez ért.
Péter azt mondta neki uram ne tedd uram!tehát már ő tudta hogy Isten fia Isten.
ő azt mondta.Péter ha nem teszem nem lehetsz velem mellettem stb.
tehát Jézus ezzel arra akart utalni hogy bár ő Isten fia de mégsem a rang számít.
mit ahogyan erre utalt az a szava is,hogy a LEGKISEBB LEGYEN KÖZTETEK A LEGNAGYOBB.
tehát Jézus tanai szerint sem a rang számít.
igen tisztában van vele mindenki hogy ki a nagyobb.
de Péternek nem Jézus volt a nagyobb már mint tőle?
és mégsem ez volt a lényeg.
hanem az igazi szeretet.
ha Jézus és az atya így szereti az embereket pedig nem a saját gyerekei vagyunk sem az atyának sem Jézusnak.
akkor szerinted az atya nem imádhassa a saját egyetlen fiát?
dehogy nem.és ezt bizonyítsa a Jézus holléte is és a pozíciója is.
mert egy átlag ember sosem fog Istenként uralkodni a menyben.
DE JÉZUS AZT TESZI.....
"Akkor ezek szerint te nem hiszel a háromságban?.
nos látom nem tudom magam meg értetni veled de mind egy.
ha engem nem is érttel,talán a # 39 válaszolót érted.
ő már azért szerintem elég érthető volt!"
Nem szabad terelni és másra mutogatni, hogy "ő majd elmagyarázza az én hitemet", ez nagyon gyerekes, nem gondolod? Ha te nem vagy tisztában a hited és a Biblia igazságainak ez összeegyeztethetőségével, akkor csak hiszékeny lehetsz. De azt azért el kell mondanom, hogy nyugodtan hátradőlhetsz, a 39-es válaszoló sincs tisztában vele. :-)
De térjünk vissza hozzád kedves 40-es válaszoló. Azért nem tudod magad megértetni velem, mert ezt írtad:
"... természetesen Jézus sem egyelő vele."
Márpedig ezt tanítja a Biblia is az elejétől a végéig! Ezt tanítjuk ezért mi is. Erre így magyarázkodsz:
"tehát nem azt állítjuk hogy az atyával egy és ugyan az a fiú.
de egy a cél egy a vér egy a lényegük,egyik igazolja a másikat.
és egymás valóságát, ISTEN."
Én sem állítottam, hogy ti azt állítjátok, hogy "egy és ugyanaz" Jézus Jehovával, én MINDIG és következetesen az "egyenlő" (tudásban, hatalomban, stb.) kifejezést használtam, amit a ti háromságotok mond. Te ebbe hibáztál bele ezek szerint - hát bizony a szavak jelentését gyakorolni kéne még. :-)
"már hogy ne követnénk,a mi imánk az atyához és Jézushoz is szól.
Jézus Istene az atya,a mienk AZ ATYA ÉS JÉZUS."
Ezzel pont hogy NEM Jézust követitek, hanem egy a pogányságból átemelt és kissé módosított háromságot! Ha Jézust követnétek, akkor MEGFOGADNÁTOK a parancsát, amit Sátánnak mondott:
"Eredj el, Sátán! Mert meg van írva: »Jehovát, a te Istenedet imádd, és egyedül neki végezz szent szolgálatot.«"
És itt Jézus még mindig Sátán egyik kísértésére válaszolva az 5Mózes 6:13-ban feljegyzettekre utalt, ahol a Mindenható Isten, azaz Jehova neve szerepel! Tehát nem önmagára, nem azt mondta, hogy "csak engem szabad imádni", nem, szó sincs róla. Azt mondta, hogy CSAK az Atyját, Jehovát EGYEDÜL imádhatjuk. Érted-e a lényeget? Ti ennek ellenére nem külditek el Sátánt, hanem helyette Jézust emelitek "egyenlő" magasságba a Mindenhatóval, azzal az Istennel, akit Jézus is az EGYEDÜLI IGAZ ISTENNEK nevezett és maga is IMÁDOTT.
Ha Jézust követnétek, akkor CSAK AZ ATYJÁT, a Mindenható Istent imádnátok (vagyis többek között CSAK hozzá imádkoznátok) és nem a "Fiúhoz is", mert Ő csak erre mutatott példát és arra nem, hogy bár "Jézus Istene az Atya, de a mienk az Atya és Jézus is". Nekünk keresztényeknek is CSAK AZ ATYA az Istenünk (mindenhatóság értelemben)! Miért? Mert pl. Pál is ezt mondta:
(1Korintusz 8:5, 6) "Mert még ha vannak is, akiket „isteneknek” neveznek, akár az égben, akár a földön, mint ahogy van sok „isten” és sok „úr”, 6 számunkra valójában e g y (mindenható) Isten van, az Atya, akiből van minden (JÉZUS IS), és mi őérte; és e g y Úr van, Jézus Krisztus, aki által van minden, és mi őáltala."
Jézus tehát nem lehet "egyenlő" az háromság hamis tana szerint Istennel, a mindenhatóval, hiszen Ő az ihletett Pál szerint sem a mindenható EGY Isten.
"tudod azért meg néztem volna hogy a királyi korban a király fiát nem tekinteted volna hercegnek s majd a trón átvételekor királynak."
Hogy ki legyen a Messiás, nem pusztán a leszármazás határozta meg, hanem ELSŐSORBAN az ÉRDEM! Ezen kívül a "király" szó sem egy "fajt" jelöl, hanem csupán egy címet, vagy rangot jelentő szó! Ugyanez igaz az Isten szóra is a Bibliában.
"(ítélkezik)KINEK VAN JOGA ÍTÉLKEZNI A MENYBEN??????
CSAK IS EGY ISTENNEK! tehát Jézus Isten."
Nem gondolod, hogy éppenséggel a Mindenható Istennek van joga eldönteni, hogy kinek ad erre hatalmat és képességet???? Miért hagyod ki folyton Jehovát a számításból, mintha Jézusnak az ítélkezésre alanyi joga lett volna. Éppen hogy ezt a hűségéért és a feddhetetlenségéért kapta Jehovától JUTALMUL, mint ahogy a halhatatlanságát is!!! Sokan a bibliai ismeretük felületessége miatt azzal sincsenek tisztában, hogy a földön nem csak Jézusnak volt a bűnök bocsánatára és az ítélkezésre hatalma és képessége, hanem némely apostolnak is az első sz.-ban. Miért? Jehova nem azt tesz képessé az akaratát cselekedni, akit csak akar? Kétségbe vonod tán a Mindenható Isten eme hatalmát és szándékát??
A Biblia azt mondja, hogy ha az emberek nem tanúskodnának, a kövek kiáltanának helyettük.
"mert ha ember marat volna még ha Isten fia is nem ítélkezhetne......
csak ha Isten Istenné tette......"
Na látod, éppen erről beszéltem! A Bibliát először alaposabban és PONTOSABBAN meg kéne ismerni. És ha ez megtörténne, hidd, nem tudnának átvágni a palánkon olyan könnyen mindenféle következetlen és nem bibliai mesékkel.
"Főleg Vankó érti nagyon jól a módját, hogy hogyan lehessen kimagyarázni itt a dolgokat."
Köszönöm az "elismerést", a te szádból ezt annak veszem. :-)
De milyen "kimagyarázásra" gondolsz? Amiket nem tudsz a Bibliából megcáfolni, igazolva a háromságot? Mert semmit sem cáfoltál, hanem kerülted a tényeket és a háromság előre gyártott romlott konzervével hozakodtál elő.
"A tannak ugyanakkor az is része, hogy az eltérő feladatok közben a személyek egymásról tanúskodnak"
A szent szellem (amely szerintetek 'személy'), hogyan "tanúskodik" Jehováról vagy Jézusról? Mikor és hol imádkozik pl. Istenhez, vagy egyszerűen csak hol szól hozzá?! Mikor és hol folyik a szent szellem és Isten (vagy Jézus) között olyan dialógus, mint ami Jézus és Istene, Jehova között sokszor megtörtént?
"Miközben pont a Társulat teszi azt. 1995 óta az Ismeret-könyvből ad alapoktatást az érdeklődőknek. Ahogy eddig, úgy most is torzítva tálalja a szentháromságtant: a "három személy vagy isten együttléte" ugyanis más tanítás."
Nagy tévedés, ugyanis a háromságtannak többféle, egymástól alapvetően eltérő verziója van! Még ebben sem vagytok egységesek. A nyugaton élő és dolgozó testvéreink pl. beszámolnak arról, hogy ott bizony másként adják elő ezt a filozófiát. Az Érveljünk könyv éppen ezért így határozza meg:
"Meghatározás: A kereszténység egyházainak központi tanítása. Az athanaszioszi hitvallás szerint három isteni személy van (az Atya, a Fiú és a Szentlélek), akikről azt állítják, hogy mindegyik örök és mindenható, egyik sem kisebb vagy nagyobb a másiknál, mindegyik Isten, még sincs három Isten, csak egy Isten. A dogma másfajta magyarázata szerint a három „személy” nem különálló és önálló egyén, hanem az isteni lényeg három megjelenési formája. Ezért állítják a háromság egyes szószólói azt, hogy Jézus Krisztus Isten, vagy hogy Jézus és a Szentlélek Jehovával azonosak. Nem bibliai tanítás."
"Jehova a Bibliában mindenhol abban az értelemben "egy Isten", hogy nincs más: az egyetlen. A szöveg tehát nem azt állítja, hogy Isten a lényét tekintve egy személy, hanem azt, hogy csak egy Isten van. Hogy hány személyben létezik, az más kérdés."
Ez egy hamis és bibliaidegen érvelés kérlek szépen és néhány bibliai példán keresztül röviden be is mutattam már, hogy miért. Valójában szóba sem kerülhet a misztikus "háromszemélyű istenség" fogalma ezen példák alapján. Ezeket az EGYÉRTELMŰ bibliai tényeket figyelembe sem vetted, lesöpörted az asztalról, de ez így nem korrekt érvelés.
"Tehát egy Jehova van 3 személyben, és nem 3 Jehova egy személyben."
Mondjátok ti, de vannak, akik mást mondanak és titeket tartanak tévelygőknek, pedig egyik verziót sem lehet a bibliai szövegekbe belepasszírozni. Tisztában vagyok vele, hogy itt Magyarországon a három személy egy Istenben forma a divat, de ezen teljességgel értelmetlen fennakadni, hiszen egyik sem bibliai tanítás.
"Különben érdekes a Társulat gondolatvezetése: a kiadványaikat olvasónak az "isten" szóról mindenképpen az Atyára kell gondolnia ..."
Ez nem igaz! Az 'Isten' kifejezés csak egy cím, vagy rangjelző szó a Bibliában így is, úgy is (tehát akkor is, ha a Mindenhatóra, ha emberekre, ha Jézusra, vagy ha esetleg Sátánra alkalmazza) melyet éppen ezért a Szentírás nem feltétlenül csak a Mindenhatóra alkalmaz. Ezért írta Pál a már sokadszor idézett 1Kor 8:5, 6-ot:
"Mert még ha vannak is, akiket „isteneknek” neveznek, akár az égben, akár a földön, mint ahogy van sok „isten” és sok „úr”, 6 számunkra valójában e g y Isten van, az Atya, akiből van minden, és mi őérte; és e g y Úr van, Jézus Krisztus, aki által van minden, és mi őáltala."
Ezen kívül pedig ez a két vers sem egy "háromszemélyű istenségről" szól (hiszen eleve csak két személyről van benne szó, mint MINDEN más helyen is), hanem EGY(!!!!!) Mindenható Istenről, akit Pál ELVÁLASZT Jézustól. Ez pedig elkerülhetetlenül azt hordozza magában, hogy Jézus NEM LEHET a Mindenható Isten, vagy vele "egyenlő" a háromság feltételei szerint.
Ez persze magának Krisztusnak az imájából még egyértelműbben kiviláglik, hiszen csodák-csodája, Pál is éppen olyan értelemben beszélt a Bibliában, mint korábban Krisztus. :-)
(János 17:3) "Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról."
Ha Jézus valamely tulajdonságában "egyedülinek", vagy "egyetlennek" nevezte Istent, akkor vajon lehet-e vele "egyenlő"??? Nyilvánvalóan nem a válasz.
Nem szabad terelni és másra mutogatni, hogy "ő majd elmagyarázza az én hitemet".
nem is annak szántam.
csak úgy gondoltam ha engem nem is érttel őt talán.
ti háromságotok mond. Te ebbe hibáztál bele ezek szerint - hát bizony a szavak jelentését gyakorolni kéne még. :-).
épen itt a baj hogy a szavakat a jht azzal az okkal hogy érthetőbb legyen el értelmezték.
én Jézus tanai után megyek.és nem az ember tanai után.
akkor MEGFOGADNÁTOK a parancsát, amit Sátánnak mondott: "Eredj el, Sátán! Mert meg van írva: »Jehovát, a te Istenedet imádd, és egyedül neki végezz szent szolgálatot.«.
igen Eredj el,Sátán! és nem eredj el ember.
Mert meg van írva: az atyát a te Istenedet imádd, és egyedül neki végezz szent szolgálatot.«..
ha Jézust követed neki teszel szolgálatot.
nem azt mondta, hogy "csak engem szabad imádni",
mért ki mondta eszt?.
Ha Jézust követnétek, akkor CSAK AZ ATYJÁT, a Mindenható Istent imádnátok (vagyis többek között CSAK hozzá imádkoznátok) és nem a "Fiúhoz is", mert Ő csak erre mutatott példát.
én és az atyám egyek vagyunk.
senki sem mehet a menybe csak is én általam.
Jézus tehát nem lehet "egyenlő" az háromság hamis tana szerint Istennel,
ki állítja ezt????
látod ezért mondom hogy engem nem értesz. vagy csak nem akarsz?.
Hogy ki legyen a Messiás, nem pusztán a leszármazás határozta meg.
a messiás szerepre senki ember fia nem lett volna megfelelő....
ha így lenne akkor Jézusra nem lett volna szűkség.
csak Isten leszármazása tölthette be ezt a szerepet....
Ezen kívül a "király" szó sem egy "fajt" jelöl, hanem csupán egy címet, vagy rangot jelentő szó! Ugyanez igaz az Isten szóra is a Bibliában.
erre vissza térek.
Nem gondolod, hogy éppenséggel a Mindenható Istennek van joga eldönteni, hogy kinek ad erre hatalmat és képességet????
pontosan. tehát nem gondolod hogy Istennek van hatalma Jézust Istenné tenni?
a földön nem csak Jézusnak volt a bűnök bocsánatára és az ítélkezésre hatalma és képessége, hanem némely apostolnak is.
ja persze mint ahogyan a mai papoknak is van mi?.
bűn bocsánatot csak is EGYEDÜL ISTEN ADHAT.
attól hogy egy pap azt mondja bűneid megvannak bocsájtva az már biztos?.
tehát nyugodtan gyilkolhatok hisz a pap majd úgy is feloldoz hisz neki is Isten ad hozzá hatalmat nem?.
hát nem ez nem így működik.
ok ha mondjuk csak egy káromkodásról van szó.
de igazából csak őszinte meg bánás al is csak Isten bocsájthat meg.
és erre a hatalomra is valójában csak Jézusnak adott rá áldást.
"mert ha ember marat volna még ha Isten fia is nem ítélkezhetne......
Na látod, éppen erről beszéltem!.
na végre valamit már beláttál te is.
és köszönöm.
tehát látod akkor csak Isten még ha Isten is tette azzá.
"Főleg Vankó érti nagyon jól a módját, hogy hogyan lehessen kimagyarázni itt a dolgokat."
Köszönöm az "elismerést", a te szádból ezt annak veszem. :-).
D:D:D:.
de híd el nem annak szánta.
hanem a démon általi tanításnak értette.
és ezt köszönöd? na erre megint csak D:D:D:.
Főleg Vankó érti nagyon jól a módját, hogy hogyan lehessen kimagyarázni itt a dolgokat."
persze mármint amikre úgy gondolja hogy tud.
írtam hogy erre még vissza térek.
Ezen kívül a "király" szó sem egy "fajt" jelöl, hanem csupán egy címet, vagy rangot jelentő szó! Ugyanez igaz az Isten szóra is a Bibliában.
Isten fia a saját vére faj.
de nézünk a te szem szögedből.
oké csak egy rang.
Ugyanez igaz az Isten szóra is a Bibliában.
amire nem akarsz vagy esetleg nem tudsz válaszolni azt szépen és ügyesen elrejted ilt háttérbe dugod a szavaid mögé.
a RANG számít?! ÉS EZÉRT NEM imádkozhatunk JÉZUSHOZ IS!
pont hogy ezért írtam a # 41 hozzá szólásomban!!!!.
kérlek olvasd el.
köszönöm.
"akkor MEGFOGADNÁTOK a parancsát, amit Sátánnak mondott: "Eredj el, Sátán! Mert meg van írva: »Jehovát, a te Istenedet imádd, és egyedül neki végezz szent szolgálatot.«.
igen Eredj el,Sátán! és nem eredj el ember."
Szia! Most ezt nem értem, Jézust itt a beszámoló szerint Sátán kísértette meg, hogy jön ide az ember? Ki állította, hogy ember? Vagy arra utalsz, hogy az ember már nem vezetheti félre embertársát? Sátán földi szervezete működik még a világon, sajnos igazán hatékony és sajnos a legtöbb vallásos hívő ember nem veszi komolyan a hatását a hamis vallásokban.
"Mert meg van írva: az atyát a te Istenedet imádd, és egyedül neki végezz szent szolgálatot.«.."
No akkor tisztázzuk: mi is van megírva? Az, hogy csak EGYEDÜL az Atyát, vagy azt, hogy EGYEDÜL Jehovát szabad imádni és CSAK neki szabad szent szolgálatot végezni? Ott bizony Isten tulajdonneve szerepel és semmilyen emberi vagy ördögi trükkel sem lehet azt onnan kitörölni azokon a helyeken sem, ahol az idézve van! Vagyis Jézus Krisztus Jehovára mutatott, miszerint CSAK és KIZÁRÓLAG Őt szabad imádni. Arról az Istenről beszélt, akivel Ő sohasem tette magát "egyenlővé", és akiről a Biblia sem mondja ezt.
"ha Jézust követed neki teszel szolgálatot."
Éppen most olvastuk, hogy CSAK Jehovának szabad szent szolgálatot végezni, de ez nem is lehet másként, hiszen Jézusnak engedelmeskedve végső soron Jehovának szolgálunk.
"Ha Jézust követnétek, akkor CSAK AZ ATYJÁT, a Mindenható Istent imádnátok (vagyis többek között CSAK hozzá imádkoznátok) és nem a "Fiúhoz is", mert Ő csak erre mutatott példát.
én és az atyám egyek vagyunk."
Látod, a ti szellemi vezetőitek nem foglalkoznak azzal, hogy mennyi kudarcélménnyel kell szembenéznetek, amikor ilyen és ehhez hasonló írásellenes érveket tanítanak nektek. :-)
Hogyan is "egyek" Jehova és Jézus? Amikor Jézus ezt mondta: „Én és az Atya egy vagyunk”, vajon arra gondolt, hogy egymással "egyenlőek", vagy másfajta értelmezés szerint "azonosak"? A háromság néhány szószólója ezt állítja. De a János 17:21, 22-ben Jézus így imádkozott a követőiért: „mindnyájan egyek legyenek”, majd hozzátette: „egyek legyenek, ahogy mi egyek vagyunk.” Az „egy” kifejezésére itt ugyanazt a görög szót (hen) használta mindegyik esetben. Jézus tanítványai nyilván nem részei a háromságnak. De úgy, mint Isten és Krisztus, ők is egyek az Atyával és a Fiúval a szándék és akarat tekintetében.
"senki sem mehet a menybe csak is én általam."
Igen, mert Jézus a közvetítő ember és Isten között. De ez nem azt jelenti, hogy Jézus az imameghallgató és hogy hozzá (is) lehet imádkozni. Nem, csakis Jézus elismerésével lehet Istenhez imádkozni.
"a messiás szerepre senki ember fia nem lett volna megfelelő....
ha így lenne akkor Jézusra nem lett volna szűkség.
csak Isten leszármazása tölthette be ezt a szerepet.... "
A tökéletlen emberek közül senki, ez igaz, de nem csak az emberek és Jézus közül lehetett volna választani, hiszen feddhetetlen és tökéletes lények mások is nagy számban élnek az égben. Jézus az "egyszülött" Fia Istennek, vagyis Jehova csak Jézust teremtette közvetlenül, mindenki mást Jézus "által" teremtett Isten. De emellett az "elsőszülöttnek" is nevezi az Írás, hiszen Ő a legelső teremtménye Istennek.
Itt nem az "isteni leszármazásról" van szó, hanem tökéletes személyről és fedhetetlenségről, mint alapvető feltételről. De ilyen sok van a teremtményei között, akkor miért pont Jézus? Mert Ő volt az elsőszülött Fia, vele volt már ősidők óta, minden más teremtménye előtt is, Ő volt az egyetlen nemzett Fia, a legkedvesebb - ezért választotta Jehova az a későbbi Jézust erre a szerepre. Ezzel természetesen az áldozat értéke is nőtt Isten szemében, hiszen számára a legkedvesebbet kellett feláldoznia az emberiség megmentése érdekében.
De miért nem az "isteni leszármazás" volt a feltétel, hanem a tökéletesség és a feddhetetlenség? Mert ki vétkezett a teremtés után? Egy Isten, vagy egy tökéletes ember, Ádám?
AZ EGYIK ok, amiért Jézus a földre jött, közvetlen kihatással van a Háromságra. A Biblia kijelenti: „Egy az Isten és egy a közbenjáró Isten és az emberek között, az ember Krisztus Jézus, aki önmagát adta megfelelő váltságul mindenkiért” (1Timótheus 2:5, 6).
Jézus, aki a földön létekor nem volt több és nem volt kevesebb, mint egy tökéletes ember, váltságul lett, és pontosan kiegyenlítette azt, amit Ádám elveszített — odaadta tökéletes földi emberi életjogát. Joggal nevezhette Pál apostol Jézust „az utolsó Ádám”-nak. Ebben az összefüggésben így idézte: „Mert amiképpen Ádámban mindannyian meghalnak, ugyanúgy a Krisztusban mindannyian életre kelnek” (1Korinthus 15:22, 45). Az isteni igazságszolgáltatás értelmében Jézus tökéletes emberi élete volt a „megfelelő váltságdíj” — se nem több, se nem kevesebb. Még az emberi igazságszolgáltatás is azt követeli meg, hogy annyi kártérítést fizessünk, amennyi kárt okoztunk másnak.
Ha Jézus az Istenség egyik tagja lett volna, a váltságdíj végtelenül magasabb lett volna, mint amit Isten saját törvénye előírt (2Mózes 21:23–25; 3Mózes 24:19–21). Édenben egy tökéletes ember, Ádám, és nem egy Isten vétkezett. Így a váltságdíjnak, hogy az isteni igazságszolgáltatást tökéletesen kielégítse, ezzel szigorúan egyenértékűnek kellett lennie — vagyis Jézusnak egy másik tökéletes embernek, „az utolsó Ádámnak” kellett lennie. Amikor tehát Isten elküldte Jézust a földre váltságul, hogy az igazságszolgáltatásnak eleget tegyen, Jézust nem istenemberré, vagy Isten megtestesülésévé tette, hanem tökéletes emberré alkotta, aki „alacsonyabb lett az angyaloknál” (Zsidók 2:9; vö. Zsoltárok 8:5, 6, [8:6, 7 Károli]). De hogyan lehetett volna alacsonyabb az angyaloknál a mindenható Istenség — az Atya, a Fiú, vagy a szent szellem — akármelyike?
"pontosan. tehát nem gondolod hogy Istennek van hatalma Jézust Istenné tenni?"
Amennyiben azt jelenti az "Isten" szó, amit a Biblia mond róla, akkor igen, akkor Jézus is "egy Isten".
"a földön nem csak Jézusnak volt a bűnök bocsánatára és az ítélkezésre hatalma és képessége, hanem némely apostolnak is.
ja persze mint ahogyan a mai papoknak is van mi?."
Nem, ennek semmi köze sem volt a mai hamis, nem bibliai "feloldozáshoz" a szintén nem bibliai gyónás után. Ez akkor a szellem egy csodaajándéka volt és néhány apostol megkapta ezt a képességet is. Benne van a Bibliában.
--------
""mert ha ember marat volna még ha Isten fia is nem ítélkezhetne......
Na látod, éppen erről beszéltem!.
na végre valamit már beláttál te is."
Ezt félreértetted most. Az előtte írtakra utaltam, ahol éppen közvetlenül előtte válaszoltam meg ezt a feltételezésedet.
"Isten fia a saját vére faj."
Nincs olyan, hogy "saját vére" faj, csak olyan van, hogy szellemszemélyek és fizikai testtel rendelkező teremtmények, hiszen a teremtett angyalokról is azt írja az Írás, hogy "Istenszerűek", vagy Istenhez hasonlók". A földi, fizikai testtel rendelkező emberekről azt mondja a Biblia, hogy "hús és vér nem örökölheti Isten Királyságát", vagyis mi ugye, mint a földre teremtett lények, így, ebben a formában nem mehetnénk az égbe. Az égi reménységűek is, mint elváltozott szellemszemélyek mennek fel.
Szia! Most ezt nem értem, Jézust itt a beszámoló szerint Sátán kísértette meg, hogy jön ide az ember? Ki állította, hogy ember? Vagy arra utalsz, hogy az ember már nem vezetheti félre embertársát? Sátán földi szervezete működik még a világon, sajnos igazán hatékony és sajnos a legtöbb vallásos hívő ember nem veszi komolyan a hatását a hamis vallásokban.
bocs sietem és igen el írtam.
itt minden benn egyet értek veled.
hirtelenjében azt akartam mondani hogy Jézus a sátánt tagadta meg de az embert hívta hogy ismerjék meg az atyát.
No akkor tisztázzuk: mi is van megírva? Az, hogy csak EGYEDÜL az Atyát, vagy azt, hogy EGYEDÜL Jehovát szabad imádni és CSAK neki szabad szent szolgálatot végezni? Ott bizony Isten tulajdonneve szerepel és semmilyen emberi vagy ördögi trükkel sem lehet azt onnan kitörölni azokon a helyeken sem, ahol az idézve van!
ha azt mondom hogy atya vagy hogy Jehova egynek vedd mert tudom azt hogy az atya neve Jehova.
Jézus sem azt mondta hogy a Jehova hanem azt hogy az atyám.
de mint már mondtam el fogadom hogy az atya neve Jehova.
de ez nem is lehet másként, hiszen Jézusnak engedelmeskedve végső soron Jehovának szolgálunk.
igen.
„Én és az Atya egy vagyunk”, vajon arra gondolt, hogy egymással "egyenlőek",
nem persze hogy nem de ezt már említettem.
tulajdon képen a többivel amit írtál jól írtad.
tehát egyet értek.
de ha Jézust szolgálod azzal az atyát is szolgálod.
de mi Jézust és az atyát is szolgáljuk.
de mind egy.
a lényeg az amit már megint el kerültél.
mindég az az ok hogy Istenség közt rang van és ezért nem lehet Jézus hoz imádkozni.
# 41 válaszom.
---------------------------------------------------------------------------------
még annyit hogy ugyebár ha Jézus Isten is kisebb az atyánál.
ő hozzá ezért nem szabad imádkozni.
mert az Istenség között rag van.
ugyebár abban egyet értünk hogy Jézus pld kel követnünk?
mikor Jézus meg mosta a tanítványai lábát és Péterhez ért.
Péter azt mondta neki uram ne tedd uram!tehát már ő tudta hogy Isten fia Isten.
ő azt mondta.Péter ha nem teszem nem lehetsz velem mellettem stb.
tehát Jézus ezzel arra akart utalni hogy bár ő Isten fia de mégsem a rang számít.
mit ahogyan erre utalt az a szava is,hogy a LEGKISEBB LEGYEN KÖZTETEK A LEGNAGYOBB.
tehát Jézus tanai szerint sem a rang számít.
igen tisztában van vele mindenki hogy ki a nagyobb.
de Péternek nem Jézus volt a nagyobb már mint tőle?
és mégsem ez volt a lényeg.
hanem az igazi szeretet.
ha Jézus és az atya így szereti az embereket pedig nem a saját gyerekei vagyunk sem az atyának sem Jézusnak.
akkor szerinted az atya nem imádhassa a saját egyetlen fiát?
dehogy nem.és ezt bizonyítsa a Jézus holléte is és a pozíciója is.
mert egy átlag ember sosem fog Istenként uralkodni a menyben.
DE JÉZUS AZT TESZI.....
----------------------------------------------------------------------------------------.
de ha még ember is volt nagyobb volt Péternél,és akkor is Isten fia volt és már Péter is tudta hogy a menyben is Isten lesz Jézus.
tehát Jézus hatalmas volt már akkor is de még sem a rangot tette elsődlegessé.
Az egyik legérdekesebb ferdités Lukács 23:43
Károli:
És monda néki Jézus:Bizony mondom néked:Ma velem leszel a paradicsomba.
UVF:
Ő pedig ezt mondta neki"Bizony mondom neked ma,velem leszel a Paradicsomban"
egy vessző az eltérés de a mondat egészen más értelmet kap.Mintha Jézus nem azt mondaná,hogy még ma vele lesz a paradicsomba,hanem,hogy MA mondja,hogy aztán majd vele lesz.Ezzel akarják magyarázni,hogy csak az armaggedon után lesz a paradicsom
igen tudom hogy pld szerintük nincs lélek mert a testtel alszik a feltámadásig.
tudom a hibás tanaikat is és a helyeseket is.
de ami nekem a legzavaróbb és elfogathatatlanabb az a Jézusról való állítás mely szerint bálvány.
ott a baj forrása hogy túlságosan is érthetővé akarták tenni a bibliát és észre sem vették hogy hogy ki forgatták azt.
ja és Jézus a kereszten így szólt.
Bizony mondom néked még ma velem leszel a paradicsomba.
de nem is ez a lényeg hanem a MA...
tehát akkor hogy gondolják azt hogy a mát a majd ra értelmezzék.
hm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!