Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van ez a hadakozás a...

Miért van ez a hadakozás a Jehova tanúi ellen? És hol vannak a félre fordítások? Konkrét példát szeretnék látni, hogy hol és miért? Én is kételkedem, de a Károli Gáspár Bibliában is szerepel Jehova neve. Mózes I.32:9 (1949-es kiadás)

Figyelt kérdés

2015. júl. 27. 20:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/85 anonim ***** válasza:
0%

5. "A Társulat állításával ellentétben a héber nem volt népszerű vagy elterjedt: csak zsidók használták Palesztinában és a diaszpórában."

Ez egy a sok szalmabáb érvelés közül. A Tanúk sem azt állították, hogy az egyiptomiak, vagy a környező népek hivatalos nyelve lett volna a héber, de zsidók nem csak egy gócban, hanem diaszpórában éltek.

6. "Senki sem vitatja, hogy a Keresztény Görög Iratok ihletett írói idézték a Héber Iratokat, és azt sem, hogy viszonylag ritkán a LXX-ából idéztek. Ugyanakkor nincs semmi nyoma annak, hogy idézés közben átvitték a Tetragrammatont a Keresztény Görög Iratok szövegébe. A Társulat viszont sehol sem ad magyarázatot arra, hogy milyen alapon cserélte ki 155 esetben az "Úr" és az "Isten" szót "Jehovára", amikor a szöveg nem a Héber Iratokból vett idézet."

A "viszonylag ritkán" összességében elég jelentős szám, kár lenne tagadni. Az a bizonyos 155 másik hely itt is hamis érvként szerepel, hiszen az Új világ fordításban a függelék végén pontosan le van írva, hogy milyen alapon tették ezt, van ahol fel is van sorolva minden forrás.

Howard professzorról már írtam, de a többi is csak a szokásos hinta, ami bizonyosfajta "bizonytalanságot" akar ébreszteni a különféle spekulatív véleményekkel, csakhogy feltűnően NINCSENEK BIBLIAI ÉRVEK, érdekes és azt hiszem sok mindent elárul!

2015. júl. 28. 10:45
 22/85 anonim ***** válasza:
0%
Az 5-ös válaszomban lévő videót sem cáfolta senki.
2015. júl. 28. 10:46
 23/85 anonim ***** válasza:
34%

egyszer meg kérdeztem egy jht hogy mért csak is az övék az igaz vallás?

válasz,mert minket a biblia igazol.

mi????

mert azt tanítjuk ami benne van.ja és pl a kereszténység nem arra alapszik?.

válasza,igen de a mi biblián ugyan az csak ez érthetőbbé tették hogy jobban értsék az emberek.

mért Jézus nem volt elég érthető?.

szóval a lényeg hogy emberi értelemre cserélik isten szavait.

mint pld a vér szent és nagy kincs.igen persze hogy az de nem az övék vagy bárkié.

hanem Jézusé az.

azt hiszik amiért Jézus feltámadt vér átömlesztés nélkül nekik is úgy kel.

mért?ki az aki olyan mint Jézus?az a baj hogy Jézust embernek teszik méghozzá átlag embernek.tehát bálvány.

és ez csak egy pld.

sok igazság van a tanításukban, de sok baromság is.

de ezt nem sértésnek szántam úgy hogy ha meg megbántottam valakit bocs.

2015. júl. 28. 11:40
 24/85 anonim ***** válasza:
0%

"mert azt tanítjuk ami benne van.ja és pl a kereszténység nem arra alapszik?."

Kedves válaszoló, ez már eleve egy rossz kérdés, hiszen mi az, hogy "kereszténység"? Te KONKRÉTAN mit értesz alatta? Mert ugye egységes népet vagy szervezetet nem érthetsz alatta, hiszen rendkívül megosztott és eltérő a hitvallásokban és a gyakorlatban egyaránt.

Akkor viszont melyik magát kereszténynek tartó irányzatról beszélünk? Nem mindegy!

Nem csak érthetőbbé tették az Új világ fordítást sem, mint ahogy szinte minden más egyház saját fordítása is eltér bizonyos tanokban a többitől. Aki ezt mondta úgy érthette, hogy többnyire inkább az érthetőségben tér el a magyarul is közismert és legelterjedtebb Károlitól pl. De ez nem azt jelenti, hogy semmi eltérés nincs egyes, nem bibliai tanokat érintő versekben, mindenki tudja, aki kicsit is járatos a kérdésben, hogy van némi eltérés, hiszen pl. a Károli még háromságos betoldást is tartalmaz, melyet már más magyar fordítások, így az Új világ sem.

Jézus elég érthető, de itt sokan nem veszik számításba Sátánt és a földi szervezetét, a Biblia hamis barátait, akik minden trükköt elkövetnek, hogy káoszt és meghasonlást okozzanak a szent iratokban is. A bibliai bizonyítékok azt mutatják, hogy csak egy szervezete lehet istennek, mindig is egy volt. Ma a tanításaik és az ebből következő tetteik alapján egyértelműen Jehova Tanúi azok, akik Isten helyeslését élvezik.

"szóval a lényeg hogy emberi értelemre cserélik isten szavait.

mint pld a vér szent és nagy kincs.igen persze hogy az de nem az övék vagy bárkié.

hanem Jézusé az."

Nem a vér szent önmagában, hanem amit jelképez, az ÉLET! És MINDENKIÉ.

"azt hiszik amiért Jézus feltámadt vér átömlesztés nélkül nekik is úgy kel."

Ez sem igaz. Csakis áldozati célokra lehetett a vért felhasználni, de Jézussal ezen állatáldozatok megszűntek, Jézus volt az UTOLSÓ, aki feláldozta értünk a vérét, vagyis amit az jelképez Isten előtt, az ÉLETÉT. Senkinek sincs joga a bibliai alapelvek szerint a vérét ilyen hasonló áldozati célokért felhasználni. És nincs is rá szükség, hiszen ma már az orvostudomány eljutott oda, hogy belássa, a vér, mint "gyógyászati eszköz", inkább zsákutca volt az orvostudomány fejlődésben - még akkor is, ha ma még nem történt meg a nagy paradigmaváltás ez ügyben.

Jézus pont attól lett bálvány, hogy Istenné tették, holott Ő nem az imádat Istene, hanem annak Fia, aki maga is imádta Atyját.

2015. júl. 28. 12:14
 25/85 anonim ***** válasza:
10%

nos erről beszél mindenki mikor hadakoznak a Jehova tanúi ellen.

bár igaz én nem teszem mert valóban nagyon sok mindenben igazat mondanak tehát helyes a tanítás.

de sok mindenben nem az.

amivel nem értek egyet.

egyértelműen Jehova Tanúi azok, akik Isten helyeslését élvezik.

honnan tudhatnád azt hogy egy keresztény nem?

Nem a vér szent önmagában, hanem amit jelképez, az ÉLET! És MINDENKIÉ.

igen de nem mindenki vére hozott megváltást! csak Jézus!

de Jézussal ezen állatáldozatok megszűntek,

igen.ne áldozzatok állatokat,a juh vére nem kedves atyámnak sem nekem.

ez sem arra szól hogy ember nem menthet vér adással emberi életet.

hanem áldozat helyet a tiszta szívet adják és a szeretetet.

Jézus pont attól lett bálvány, hogy Istenné tették, holott Ő nem az imádat Istene, hanem annak Fia, aki maga is imádta Atyját.

mért te talán nem szereted a szüleidet?

persze hogy imádta az atyát.

de nekünk ő és az atya az istenünk.

mivel az atya azzá tette a menyben.

az atya meg követeli az ö imádatát és nem türri a bálványét.

de ez nem a fiára szól hanem a bálványokra.

mikor Jézus meg keresztelkedett tudod a galamb és a hang.

a hang azt mondta,EZ AZ ÉN SZERETET FIAM AKIBEN KEDVEM TELIK ÉS GYÖNYÖRKÖDÖM.

tehát az atya is imádta a fiát nem csak a fia az atyát.

akkor az atya is bálvány imádó?

de mind egy nem szeretnék vitába keveredni mert tisztelem a hittet.

és amint már azt mondtam nagyon sok helyes tanításotok van.

de ami nekem elfogathatatlan az Jézus.

mert Jézus nem egy átlag ember volt hanem isten fia.

2015. júl. 28. 13:04
 26/85 anonim ***** válasza:

Szia, nekem most ezek jutnak eszembe:

János evangéliumának kezdete.

Bizony, mondom neked, ma velem leszel a Paradicsomban.

Bizony, mondom neked ma, velem leszel a Paradicsomban.

Kegyelem helyett ki nem érdemelt kedveség.

Nem e világból való ~ nem része a világnak.

2015. júl. 28. 14:00
 27/85 anonim ***** válasza:
0%

"amivel nem értek egyet.

egyértelműen Jehova Tanúi azok, akik Isten helyeslését élvezik."

Mint csoport, mint a szervezete, mint az első sz.-ban is csak egyetlen keresztény egyház létezett. És Isten a Szavában óva intett attól, hogy szakadások és pártosodás alakuljon ki. Bár azt előre jelezte a Biblia, hogy ezek sajnos megfognak történni.

Mint egyén, bárki imádkozhat Jehovához és kérheti a segítségét abban, hogy megismerhesse az igazságait és az akaratát, valamint vezesse, segítse őt Isten, adjon neki erőt a kitartáshoz, stb. ... De pont ez az, amennyiben tudomása van már az igazságról, de ha nem hozza valaki összhangba az életét Istennel az Ő elvárásai és igazságai szerint, akkor nem fogja meghallgatni a formális imáit, ha még imádkozna is, akkor sem. Az nem elég, ha magunk előtt "igazságosak" vagyunk, ha azt képzeljük, hogy Istennek tetsző életet élünk, de közben felületesen elutasítjuk az akaratát és a szent igazságait, mert pl. másként neveltek, és ragaszkodunk az EMBERI örökségünkhöz.

"honnan tudhatnád azt hogy egy keresztény nem?"

Onnan, hogy miben hisz és ennek alapján milyenek a tettei. Ahogy fent írtam, lehet valaki mégoly buzgó is abban a hitben, amihez ragaszkodik, de ha az a hit nincs összhangban Isten Szavával, vagyis ellentétben van vele, akkor semmit sem ér a buzgalma, mert hamis célokért rajong.

"igen de nem mindenki vére hozott megváltást! csak Jézus!"

Ez igaz, de ettől még a vér az életet jelképezi Isten szemében, mely szent számára és TILOS volt a testbe juttatni az idegen ember vagy állat vérét. Ez értelemszerűen akkor csak az étkezést vagy az ivást jelenthette, de a parancs nem úgy szól, hogy "ha életmentés esete állna fent, akkor szabad"! Semmi ilyesmi kitétele nem volt Istennek, hanem EGYENESEN és EGYÉRTELMŰEN megtiltotta a vér evését, a keresztényeknek pedig a "vértől való tartózkodást", mely nyilvánvalóan mindennemű idegen vér testbe juttatását. Azt sem mondta ez a törvény, hogy csak "enni nem szabad, inni már igen", igaz?

"ez sem arra szól hogy ember nem menthet vér adással emberi életet."

Miért nem tiltotta meg Isten kategorikusan az ivást is? Csak az "evés" van említve. Mert magától értetődő volt, hogy itt Jehova NEM ÉTRENDI, vagy ÉLELMEZÉSBIZTONSÁGI rendszabályt alkotott, hanem alapvető ERKÖLCSI TÖRVÉNYT! Így aztán nem meglepő, hogy nem az számít, hogyan és milyen célból jut az idegen lény vére a szervezetedbe, hanem az, hogy bejut-e, vagy sem.

Tehát a módszer, a technika és a cél NEM SZÁMÍT, mert ez egy erkölcsi törvénye Istennek.

2015. júl. 28. 15:14
 28/85 anonim ***** válasza:
0%

"mért te talán nem szereted a szüleidet?"

Szeretni és hozzá imádkozni két különböző dolog. Jézus ebben is példát hagyott nekünk, tehát nem teheted meg, mint sok magát kereszténynek valló, hogy Jézushoz imádkozol, hiszen nem Ő az "EGYEDÜLI igaz Isten", hanem az Atyja. A János 17:3 pont erről beszél.

"de nekünk ő és az atya az istenünk.

mivel az atya azzá tette a menyben."

Jézus az égbemenetele után is éppolyan hűséges szolgája maradt a Mindenhatónak, mint amilyen volt a földön és amilyen előtte volt szintén az égben.

"mikor Jézus meg keresztelkedett tudod a galamb és a hang.

a hang azt mondta,EZ AZ ÉN SZERETET FIAM AKIBEN KEDVEM TELIK ÉS GYÖNYÖRKÖDÖM.

tehát az atya is imádta a fiát nem csak a fia az atyát."

Na látod, ezt jól benézted! :-)

Ebben a versben szó sincs imádatról, csak vizsgáld meg kérlek.

Én is tisztelem a hitedet, ahogy Jehova Tanúi is. De honnan vetted, hogy Jehova Tanúinak Jézus csak egy "átlagember"? Ez nem igaz! Egyszerűen nem tartjuk 'egyenlőnek" Istennel, mert a Biblia szerint NEM AZ. Ő a világegyetem második leghatalmasabb személye, nem lehet "egyenlő" az egyedüli igaz istennel. Hogyan lehetne valakivel "egyenlő", akit valamely tulajdonságában "egyedülinek", vagy "egyetlennek" nevez?! Lásd János 17:3-at megint. :-)

2015. júl. 28. 15:31
 29/85 anonim ***** válasza:
11%

Ő a világegyetem második leghatalmasabb személye, nem lehet "egyenlő" az egyedüli igaz istennel.

az atyától senki sem hatalmasabb még maga Jézus sem.

de ö a második leghatalmasabb személy második leghatalmasabb isten!

Na látod, ezt jól benézted! :-)

Ebben a versben szó sincs imádatról, csak vizsgáld meg kérlek.

ha gyerekedet nézed szereted büszke vagy rá.

nem imádod?

ha te szereted a gyerekedet mert minden normális szülő szereti és imádja a gyerekét.

pedig az emberi szeretet meg sem közelíti az istenét.

akkor szerinted az atya nem imádta a fiát?

EZ AZ ÉN SZERETET FIAM AKIBEN KEDVEM TELIK ÉS GYÖNYÖRKÖDÖM.

ezzel mondhatta volna azt is hogy imádom az egyetlen fiamat.

szeresd istenedet teljes szívedből lelkedből és erődből.

tehát imád.

2015. júl. 28. 16:16
 30/85 anonim ***** válasza:
11%

EZ AZ ÉN SZERETET FIAM AKIBEN KEDVEM TELIK ÉS GYÖNYÖRKÖDÖM.

nem érzed e szavakban az imádatot?.

2015. júl. 28. 16:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!