Ha a fenevad bélyege a vasárnapünneplés lesz, akkor a jövőben ezek szerint változni fog az üdvösség feltétele?
Most Krisztusban való hit, a törvény cselekedetei nélkül, de a jövőben lesz ún. Egyparancsolat,a szombat betartása a vasárnappal szemben? Mi lesz azzal, aki pontosan tartja majd a szombatot a vasárnaptörvénnyel szemben, de mondjuk hazudik vagy lop. Mi van azzal, aki vasárnaptörvénykor is hisz Jézusban, de nem tartja a szombatot? Sorolhatnám a variációt. Ha ez történik, akkor az Újszövetség egyes részei hatályon kívül helyeződnek? Főleg a Római és a Galata levél, ami a törvénykezők ellen szól és azok ellen, akik cselekedetekből akarnak üdvözülni.
Ha pedig az üdvösségem hálájaként tartom a szombatot, akkor nem inkább azt kellene tenni, amit a Biblia ír? Jakab 1,27 Tiszta és szeplő nélkül való istentisztelet az Isten és az Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és özvegyeket az ő nyomorúságukban, és szeplő nélkül megtartani magát e világtól. A szombattartás képmutatás, az hogy a fenevad bélyege a vasárnaptörvény lesz, az meg a képmutatás önigazolása. Tehát az önigazultság önigazolva van. Várom a vélényeket
Sziasztok!
Butaságokkal dobálózni én is tudnék, de nem szokásom...
Ilyenkor mindig elgondolkodom vajon ez a sok rosszindulatú vádaskodás honnan szorult belétek? Ki ártott nektek, hogy ilyen módon álljatok bosszút? Merthogy én több mint 20 éve járok ebbe a közösségbe, de ilyen mérvű rosszindulattal nem találkoztam, ami bárkit is ilyen támadó magatartásra késztessen...
Amit leírtam vállalom teljes mellszélességgel, és ezúton is visszautasítom azt, hogy hazudnék, vagy csúsztatnék. Sokkal inkább teszitek ti ezt, hogy lejárassatok engem és az általam képviselt közösséget itt a fórumon. Ti nézzetek magatokba, és vizsgáljátok meg vajon mennyire tiszta az az indíték, ami titeket erre késztet!
Üdv. Péter
Elolvastam. Sajnos Péter szeret csúsztatni, terelni, ferdíteni, sértegetni, több éve látom ezt. A kerak is ugyanazt tanítja, mint a többi, és Péter a kerak berkein belül éli hitét, tehát hazugság, hogy ő ezekről nem tud.
Kár, hogy tanítást véd és nem Krisztust követi teljes erejéből. Mondom, nint egy jehovista. Mindegy mit írsz neki, az elért pozíciót és vagyont félti, ezért védi minden erejével a hamis tanításokat. Pedig biztos, hogy különleges ember, remélem egyszer megtér ő is.
Tamásnak pedig külön köszönöm a toleranciát és a korrekt hozzáállást. Gondolom az utóbbi hozzászóló tudatlanságból ír bántókat rólam, ma már a KERAK és a HNA egységes, legalább annyit járok ide, mint oda, és a közösséget mindkét helyen gyakorlom. Szomorú pozícióról és vagyonféltésről olvasni, mert aki ismer tudja, hogy számomra ezek értéktelenek...
Üdv. Péter
Én is köszönöm Péter!
Nekem van adventista ismerősöm és Jehova Tanúja ismerősöm is. És kötelezőnek érzem, hogy minden embert egyenlőképpen tiszteljek, mert ők engem nem bántottak. Csak azért, mert nem értek egyet néhány dologgal, amit mondanak, nem gyűlölködhetek.
19 és 20-as válaszoló: köszönöm!
Szóval, annak ellenére, hogy a fenevad bélyege a vasártap (adventista tanítás szerint), az indító kérdésekre nem tudnak az adventisták válaszolni.
Akkor egy másik kérdés, ha válaszoltok, köszönöm, ha tereltek, azzal is válaszoltok
Azt tanítjátok, hogy Noé sem ehette a tisztátlan állatokat. Mi a véleményetek erről az Igéről?
1 Mózes
9,3 Minden mozgó állat, a mely él legyen nektek eledelűl; a mint a zöld fűvet, nektek [rész 1,29.] adtam mindazokat.
Ezek alapján szerintetek ehetett Noé mindent vagy csak tiszta állatokat? Noénak az étkezésre ugyanis ez az egy Ige ad rendelkezést
Tisztelt Péter!
Szeretnék idézni tőled:
"A fenevad bélyege a Sátán által befolyásolt gondolkodásmód és cselekedet, ezt tanítjuk, erről szól Jelenések könyve 14:9 is."
-->Figyelj, egyáltalán nem akarlak téged megbántani, mert véleményem szerint hívő ember vagy, de nem értek veled egyet most. Az lehet, hogy szerinted az lesz a fenevad bélyeget, amit az idézett kommentárban írtál, de a h.n. adventista egyház tanítása szerint ez egyáltalán nem így van.
Jómagam sokszor voltam adventista gyülekezetben, részt vettem egy adventista szemináriumon, amint egy amerikai adventista eladó tartott, olvastam adventista könyveket, Ellen G. White-tól többet is.
Ezeken többször is hallottam, illetve többször is olvastam, hogy szerintük az Isten pecsétje a szombat, viszont a fenevad bélyege a vasárnap lesz. Ha jól emlékszem, Ellen White szerint egészen pontosan akkor lesz az, amikor majd az USA erőltetni fogja a vasárnap megtartását.
Szóval nem értem, hogy miért írsz olyanokat, hogy fenevad bélyege "a Sátán által befolyásolt gondolkodásmód és cselekedet", amikor az adventista egyház egyáltalán nem ezt tanítja, hanem azt, hogy az a vasárnap (lesz).
Még valami, meg is találtam az említett részeket Ellen G. White: "Az utolsó napok eseményei" című művében:
"János egy népet látott elkülönítve azoktól, akik a hét első napjának megtartása által imádják a fenevadat vagy képét. E napnak a megünneplése a fenevad bélyege. - TM 133 (1898)."
"Amikor eljön a próba, világosan kitűnik, mi a fenevad bélyege. Az a vasárnap megtartása. - 8BC 980 (1900)."
"A vasárnap ünneplése még nem a fenevad bélyege, és nem is lesz mindaddig, amíg ki nem adják a rendeletet a bálvány szombat imádására. Eljön az idő, amikor ez a nap lesz a próba, de ez az idő még nem jött el. - 7BC 977 (1899)."
Szeretném felhívni még arra a figyelmed, hogy ezeket az idézeket nem én válogattam ki önkényesen Ellen White írásaiból, hanem azok az adventisták, akik összeállították a könyvet. Mivel a könyv fizikailag is a birtokomban van, ezért még a kiadót is meg tudom neked nevezni, ha szeretnéd.
Volt adventistaként mondom én is, hogy az utolsó Istentiszteleten a lelkész szintén a szombatot tartotta Isten pecsétjének. Én tiltakoztam, mert az a Szent Szellem (Efézus 1.13, 4.30) Szerintük a szombat-tartás végzi a megszentelődést is, ezáltal fejlődik a jellem.
Volt olyan adventista tanító, aki nem értett egyet a hivatalos verzióval és azt tanította, hogy a fenevad bélyege, hogy szabad akarattal vagy kényszerből, de a sátánt szolgáljuk. Ezt kevésszer hallottam, a teológiát végzett testvérek vadul kardoskodtak a vasárnaptörvény mellett és hogy a Mennyben is lesz Tízparancsolat... Meg sok hazugság mellett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!