Ha a fenevad bélyege a vasárnapünneplés lesz, akkor a jövőben ezek szerint változni fog az üdvösség feltétele?
Most Krisztusban való hit, a törvény cselekedetei nélkül, de a jövőben lesz ún. Egyparancsolat,a szombat betartása a vasárnappal szemben? Mi lesz azzal, aki pontosan tartja majd a szombatot a vasárnaptörvénnyel szemben, de mondjuk hazudik vagy lop. Mi van azzal, aki vasárnaptörvénykor is hisz Jézusban, de nem tartja a szombatot? Sorolhatnám a variációt. Ha ez történik, akkor az Újszövetség egyes részei hatályon kívül helyeződnek? Főleg a Római és a Galata levél, ami a törvénykezők ellen szól és azok ellen, akik cselekedetekből akarnak üdvözülni.
Ha pedig az üdvösségem hálájaként tartom a szombatot, akkor nem inkább azt kellene tenni, amit a Biblia ír? Jakab 1,27 Tiszta és szeplő nélkül való istentisztelet az Isten és az Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és özvegyeket az ő nyomorúságukban, és szeplő nélkül megtartani magát e világtól. A szombattartás képmutatás, az hogy a fenevad bélyege a vasárnaptörvény lesz, az meg a képmutatás önigazolása. Tehát az önigazultság önigazolva van. Várom a vélényeket
"Magát a kérdéshez fűzött kommentedet pedig hadd ne minősítsem, szomorú, hogy ilyen kitalációkat terjesztesz anélkül, hogy annak valóságtartalmáról meggyőződnél."
Mind mondtam, két évet voltam köztetek. Gondolom egyetértesz, h ítélkezés helyett imádkoznod kellene. Ezeket a tanításokat nem szélsőséges emberek, hanem neves tanítóitok tanítják az Istentiszteleti prédikációkon. Saját fülemmel hallottam. Neveket nem szeretnék írni. Hogyan írhatod tehát, hogy nem győződtem meg ezek valóságtartalmáról, mikor két év alatt többször is meggyőződtem erről és csak a tapasztalataim alapján az igazságot írtam? Erre válaszolj légy szíves.
Kedves Kérdező!
Fura dolog egy exadventista tanítóval vitázni arról, hogy mi mit vallunk. Nézd én nem tudom, hogy te melyik adventista felekezet melyik gyülekezetében voltál tanító, de azt elmondhatom, hogy én református közösségből jöttem át több mint 20 évvel ezelőtt, teológiát végeztem, és elég pontosan tudom, hogy mit vallunk.
A szombatot nem az üdvösségem hálájaként tartom, ha te azért tartottad akkor tévhitben éltél, akármilyen tanító is voltál. Mint ahogyan az árvák és özvegyek meglátogatását sem üdvösségem hálájaként végzem, hanem az irántuk való szeretetből és az Istennek való szolgálatból.
Lehet, hogy számodra tanítóként a szombattartás képmutatás volt, számomra egy lehetőség a testvéri körben való egész napos együttlét és a pihenés és lelki feltöltődés és az egymásnak való szolgálat alkalma.
Én nem ítélkezem. Csak szomorú vagyok, hogy ezt a fórumot a volt hittestvéreid lejáratására használod.
Üdv. Péter
Kedves Tamás!
Borzasztó lehetett úgy élni, hogy vádoltad magad azért ha nem tartod meg a szombatot, ha nem adsz tizedet, és ha semmilyen gyülekezetbe nem jársz.
Örülök, ha ma nem vádolod magad ezekért, mert nincs is rá semmi okod. Egyrészt a szombat lehetőség, másrészt a tized a lelkészeink fizetését hivatott fedezni amit a tagok önkéntes vállalás alapján adnak, harmadrészt a gyülekezetbe járni nem kell, hanem lehet.
Nem tudom ki volt az, aki ezeket követelményként állította eléd, biztos, hogy nagy hibát követett el. Nincs tökéletes felekezet, egy gyülekezet olyan, amilyenné tesszük! Én úgy gondolom mindannyiunk felelőssége, hogy testvérként mennyire segítjük egymást a krisztusi úton. Sajnálom, hogy ezt nem találtad meg az adventista gyülekezetben.
Isten áldja meg életedet!
Üdv. Péter
Péter már korábban is letagadta az egyházuk tanítását:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!