Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a fenevad bélyege a vasárna...

Ha a fenevad bélyege a vasárnapünneplés lesz, akkor a jövőben ezek szerint változni fog az üdvösség feltétele?

Figyelt kérdés

Most Krisztusban való hit, a törvény cselekedetei nélkül, de a jövőben lesz ún. Egyparancsolat,a szombat betartása a vasárnappal szemben? Mi lesz azzal, aki pontosan tartja majd a szombatot a vasárnaptörvénnyel szemben, de mondjuk hazudik vagy lop. Mi van azzal, aki vasárnaptörvénykor is hisz Jézusban, de nem tartja a szombatot? Sorolhatnám a variációt. Ha ez történik, akkor az Újszövetség egyes részei hatályon kívül helyeződnek? Főleg a Római és a Galata levél, ami a törvénykezők ellen szól és azok ellen, akik cselekedetekből akarnak üdvözülni.

Ha pedig az üdvösségem hálájaként tartom a szombatot, akkor nem inkább azt kellene tenni, amit a Biblia ír? Jakab 1,27 Tiszta és szeplő nélkül való istentisztelet az Isten és az Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és özvegyeket az ő nyomorúságukban, és szeplő nélkül megtartani magát e világtól. A szombattartás képmutatás, az hogy a fenevad bélyege a vasárnaptörvény lesz, az meg a képmutatás önigazolása. Tehát az önigazultság önigazolva van. Várom a vélényeket

2015. jún. 30. 13:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 A kérdező kommentje:

"Magát a kérdéshez fűzött kommentedet pedig hadd ne minősítsem, szomorú, hogy ilyen kitalációkat terjesztesz anélkül, hogy annak valóságtartalmáról meggyőződnél."

Mind mondtam, két évet voltam köztetek. Gondolom egyetértesz, h ítélkezés helyett imádkoznod kellene. Ezeket a tanításokat nem szélsőséges emberek, hanem neves tanítóitok tanítják az Istentiszteleti prédikációkon. Saját fülemmel hallottam. Neveket nem szeretnék írni. Hogyan írhatod tehát, hogy nem győződtem meg ezek valóságtartalmáról, mikor két év alatt többször is meggyőződtem erről és csak a tapasztalataim alapján az igazságot írtam? Erre válaszolj légy szíves.

2015. jún. 30. 19:17
 12/75 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Fura dolog egy exadventista tanítóval vitázni arról, hogy mi mit vallunk. Nézd én nem tudom, hogy te melyik adventista felekezet melyik gyülekezetében voltál tanító, de azt elmondhatom, hogy én református közösségből jöttem át több mint 20 évvel ezelőtt, teológiát végeztem, és elég pontosan tudom, hogy mit vallunk.

A szombatot nem az üdvösségem hálájaként tartom, ha te azért tartottad akkor tévhitben éltél, akármilyen tanító is voltál. Mint ahogyan az árvák és özvegyek meglátogatását sem üdvösségem hálájaként végzem, hanem az irántuk való szeretetből és az Istennek való szolgálatból.

Lehet, hogy számodra tanítóként a szombattartás képmutatás volt, számomra egy lehetőség a testvéri körben való egész napos együttlét és a pihenés és lelki feltöltődés és az egymásnak való szolgálat alkalma.

Én nem ítélkezem. Csak szomorú vagyok, hogy ezt a fórumot a volt hittestvéreid lejáratására használod.

Üdv. Péter

2015. jún. 30. 19:38
 13/75 Tamás321 ***** válasza:
Én is jártam adventisták közé sokáig, de csak bibliaórára, és minden tanításukat ismerem. Ma már nem vádolom magam, ha nem tartom meg a szombatot, sőt, akkor sem, ha nem adok tizedet, és akkor sem, ha semmilyen gyülekezetbe nem járok. Az indok pedig egyszerű. A szombat parancsát akkor kapta Izrael népe, amikor Isten kihozta őket Egyiptomból. A törvény előtt is tisztelték persze Isten emberei a szombatot, de szabadok voltak az emberi zsarnokságtól. Egyiptom, a szolgálatnak háza, a vaskemence, ahol lehetetlen volt szombatot tartani, mert dolgoztatták őket. Az emberi hatalom elnyomása alatt voltak és nem tarthattak meg isteni törvényeket, míg ez így volt. Ezért is kellett, hogy kijöjjenek Egyiptomból. Velünk ugyanez a helyzet, mert ami most a világot uralja, az az emberi zsarnokság, mely nem fog hagyni választást, meg akarjuk-e tartani a szombatot, vagy nem. Először Istennek kell kiszabadítania az embert az emberi hatalom alól, hogy ne attól függjön, és csak úgy fogja elvárni az ő parancsolatának teljesítését, mivel ahhoz szabadság kell. Mindig először Isten szabadítása kell, hogy jöjjön, és csak azután, miután kivitt a szabad területre, lehet a parancsolataival élni igazán. Szinte lehetetlenség bármit is tenni az embernek addig, míg az emberi hatalom kényszere alatt szolgál. Az emberi hatalom zsarnoksága alatt nem teljesedhet ki az ember az igazság szolgálatában, és lelkének rabságában sem. Mindenképp Isten szabadítása kell elsőként. A tized tekintetében is így volt ez, mert Jákób is így tett fogadást. Azaz, ha Isten megszabadítja őt, tizedet fizet neki mindenből. "hívj segítségül engem a nyomorúság idején, én megszabadítlak téged és te dicsőítesz engem."
2015. jún. 30. 20:12
 14/75 anonim ***** válasza:

Kedves Tamás!

Borzasztó lehetett úgy élni, hogy vádoltad magad azért ha nem tartod meg a szombatot, ha nem adsz tizedet, és ha semmilyen gyülekezetbe nem jársz.

Örülök, ha ma nem vádolod magad ezekért, mert nincs is rá semmi okod. Egyrészt a szombat lehetőség, másrészt a tized a lelkészeink fizetését hivatott fedezni amit a tagok önkéntes vállalás alapján adnak, harmadrészt a gyülekezetbe járni nem kell, hanem lehet.

Nem tudom ki volt az, aki ezeket követelményként állította eléd, biztos, hogy nagy hibát követett el. Nincs tökéletes felekezet, egy gyülekezet olyan, amilyenné tesszük! Én úgy gondolom mindannyiunk felelőssége, hogy testvérként mennyire segítjük egymást a krisztusi úton. Sajnálom, hogy ezt nem találtad meg az adventista gyülekezetben.

Isten áldja meg életedet!

Üdv. Péter

2015. jún. 30. 20:31
 15/75 A kérdező kommentje:
Szia Péter! Ez a furcsa mert én is ismeren a telógiátokat és azt kell, hogy mondjam, h Te sem az elméleti sem a gyakorlati teológiátokat nem ismered vagy csúsztatsz, így a Te hozzászólásaidat sajns figyelmen kívül kell hagynom. Aki bármelyik adventista főiskolát elvégezte óriási hátrányba kerül, sokkal joban ki van mosva az agya. Kérlek, próbálj gondolozni. Felejtsd el a teológiátokat és csak az Igére koncentrálj. Kérlek! Ez azért nem hiszem, hogy annyira keresztényellenes kérés lenne. Mi lesz Veletek? Nem csak Téged ismerlek, mint teológiát végzett Testvér és mind hasonló tünetekkel bírtok. Muszáj belátnotok, hogy nem az a bölcs Krisztusban, aki teológiát végzett, hanem akit a Szent Szellem megtanít. Nézd meg Pált... A "teológiai végzettségével" mire ment? Ölte Krisztus egyházát.
2015. jún. 30. 20:38
 16/75 A kérdező kommentje:
Tamással egyetértek, mindenhol ez van. Péter Te valamilyen nem létező gyülekezetbe jársz vagy ugyanezeket csináljátok, amivel vádolnak Titeket és csúsztatsz. Ennyi ember nem csak úgy a semmiből veszi elő ezeket, ami itt a gyakorikerdsek.hu-n elhangzott. Gondolj bele abba, mi van, ha Te és a teológiád téved. Belegondolni és jól megvizsgálni a dolgokat csak lehet... Ez nem bűn, még Nektek, önmagatokat kivülről fehérre meszelő törvénykezőknek sem
2015. jún. 30. 20:41
 17/75 A kérdező kommentje:
Szerintetek jogos, hogy a szegénytől a gazdag lelkészeitek elveszik a tizedet és luxuséletet élnek? MErt ismerem a legtöbb presbitereteket és bizony világi luxusban élnek. Mikozben a szegényre, aki képtelen tizedet fizetni, azt mondják, hogy biztos bűnben él és ezért nincsenek áldásai. És a kövér képmutató törvénykezők lesajnálják, a özös ebédnél dölyfösen eléje furakdnak a szegényeknek és öregeknek, hogy a legjobb falatkat elvegyék. Istensótiszteleten a szegény éhezik, a gazdag lelkész meg a nyaralásáról mutat képeket. Ez nem magatok választotta Istentisztelet? Közben meg kiátkoz engem, mert csak a Bibliának vagyok hajlandó hinni, ezért lesátánistáz. Sola scriptura, mi?
2015. jún. 30. 20:46
 18/75 A kérdező kommentje:
Ezt bónem tudom, hogy hoztam össze: "Istensótiszteleten" = Istentiszteleten
2015. jún. 30. 20:47
 19/75 anonim ***** válasza:
47%
Tíz éven keresztül hallgattam adventista tanítást ls tudom, hogy aa kérdező igazat mond, Péter pedig hazudik, mivel a gödöllői imaházban tanító, elvégezte a főiskolát, tehát ezekről KELL tudni, de tagadja. Minden igaz, és még több is van rejtve, mint ami ide le van írva. Péter ne a teológiátokat védd, hanem kövesd Jézust, mert szeret téged.
2015. jún. 30. 20:54
 20/75 anonim ***** válasza:

Péter már korábban is letagadta az egyházuk tanítását:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

2015. jún. 30. 21:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!