Kedves Jehova Tanúi mi az öszinte véleményetek az alábbi két képről?
Az első képet nem kommentálom, a másodikhoz viszont lenne egy két szavam.
A kép azt a látszatot kelti, hogy hű és bölcs rabszolga a föld felett van. A fejük felett egy csillag ragyog ami ha nem tévedek Jehovát jelképezi, a kérdésem az lenne, hogy hova lett Jézus a képről?
Azt tegyük fel elfogadom, hogy ők a kiválasztottak, azt is elfogadom, hogy Jehova jelen van, hisz ő a mindenható, tehát nem hiányozhat a képről, de mi a helyzet Jézussal, vele mi lett?
Kérlek, hogy őszintén válaszoljatok!
Köszönöm!
Vidiripi
"Tudod, ezt bárhogy mentegetheted, de aki ismer minket, az pontosan tudja,..."
Abban egyet értek hogy a forrás az lényeges hogy ellenőrizni lehessen az információkat!
Én magam is szeretek meggyőződni a saját szememmel a dolgokról.
De aki ismeri a tanúkat közelebbről az igen is pontosan tudja hogy bizony sok visszás dolog van ott is. S akik erre rávilágítanak azok bizony csak és kizárólag "valótlan állítanak vagy tévednek esetleg féligazságot mondanak".
Ugye ez nem is kérdés?
Hogy vannak e provokátorok? Igen vannak! Mikor nem voltak? De az biztos hogy vannak nagyon is vitatható kérdések!
"De aki ismeri a tanúkat közelebbről az igen is pontosan tudja hogy bizony sok visszás dolog van ott is."
Ezt csak személyeskedve lehet állítani, mert általánosságban nézve Jehova Tanúi arról ismertek, hogy tisztán tartják a soraikat, ahogy azt a Biblia tanítja. Nem véletlen, hogy SAJNOS te sem tudtál ott megmaradni, de ennek a szövegeid alapján elsősorban a hamis, nem bibliai elvárások, a Szentírás szellemével teljességgel összhangban lévő dolgok kritizálása és elutasítása, a téves tanításokhoz való túlzott ragaszkodás, azaz a saját lámpásod égetése az oka.
Vidiripi
"Ezt csak személyeskedve lehet állítani, mert általánosságban nézve Jehova Tanúi arról ismertek, hogy tisztán tartják a soraikat, ahogy azt a Biblia tanítja."
Nem ez nem igaz! Jehova tanúi általánosságban arról ismertek hogy házról-házra járnak és "térítenek"! Vagy amit sokan hangoztatnak hogy "zavaróan" illetve ezt zaklatóan teszik.
A fogalmak meghatározása vita tárgyát képezi de általában ezeket a kifejezéseket használják!
"Nem véletlen, hogy SAJNOS te sem tudtál ott megmaradni, de ennek a szövegeid alapján elsősorban a hamis, nem bibliai elvárások, a Szentírás szellemével teljességgel összhangban lévő dolgok kritizálása és elutasítása, a téves tanításokhoz való túlzott ragaszkodás, azaz a saját lámpásod égetése az oka."
Ó köszönöm a személyes ítéletedet! Nagyon jó hogy ilyen éles látó vagy! Nem bibliai elvárás!
Aha!
Csak azt áruld el nekem hogy milyen bibliai elvárásom volt akkor amikor még alig tudtam valamit a Bibliáról? Akkor milyen elvárásom volt? Csak egyetlen elvárásom lehetett. Az amit tanultam a tanulmányozások során és az amit láttam a gyülekezetben. Olvastam a kiadványokat.
Az a baj hogy te azt hiszed hogy mindig is rendelkeztem azokkal az információkkal amikkel most rendelkezem de ez nem így van. Ezek az információk nem álltak rendelkezésemre fokozatosan szereztem róluk tudomást! A Szentírás szellemével összhangban.
Ó hát persze. S mond csak az is összhangban van hogy te kritizálsz engem személyeskedve?
Tévedésben vagy nem a saját lámpásom. Mindössze felhívom a figyelmet arra hogy az Őrtorony szervezet már sokszor tévedett. Így figyelmeztetve azokat akik kellő vizsgálat nélkül akarnának szorosabb kapcsolatba kerülni a szervezettel. De aki ezek ellenére ezt megteszi az tegye.
De hiába támadsz személyeskedéssel az engem nem fog eltántorítani.
Megjegyzem ebben neked is jelentős szereped van!
Kedves kérdező!
Írod:
"Tudod mi a különbség el ítélni egy embert mert más mint te, ésmi a különbség el ítélni egy szervezetet mert nem értesz vele egyet?
HATALMAS!
Nekem semmi bajom veled, azt hiszel rólam amit akarsz, jogod van hozzá. "
De könyörgöm, Nem látod, hogy éppen te teszed ezt? Én sem azt írtam ,hogy elítélsz engem - nem is tetted ezt, a privát üzenetemet is elolvastad,(becsüllek is érte, mert te becsületesen hivatkoztál rá) csak arra céloztam,hogy hírtelen ítélszz -azt fenntartom továbbra is .
Írod: "Nekem semmi bajom veled, azt hiszel rólam amit akarsz, jogod van hozzá. "
Ok, kedves vagy, és én sem akarlak elítélni, de ezt írtam is. (Legalább a "privátom"-ra normálisan hivatkoztál, ezért becsűllek :) )
Viszont nem értem ezt miért miért írod:
"Nekem a bajom ott kezdődik,hogy "W.T.B.S"
?
"Tévedésben vagy nem a saját lámpásom. Mindössze felhívom a figyelmet arra hogy az Őrtorony szervezet már sokszor tévedett. Így figyelmeztetve azokat akik kellő vizsgálat nélkül akarnának szorosabb kapcsolatba kerülni a szervezettel."
T. Vidiripi! Nincs olyan, hogy "kellő vizsgálat nélkül", mert akkor nem működne a tanítványképző munka szigorú feltételek mellett. De mivel működik, igen alapos ismerettel és kellő rálátással keresztelkedhet csak meg mindenki. Ez azt is jelenti, hogy pontosan tisztában van azzal, hogy Jehova Tanúi nem tévedhetetlenek és sohasem voltak azok. Voltak hibáik, de a többséggel ellentétben ők ezt mindig is felvállalták és kiigazították.
Amire tehát te nagy buzgón "mindössze felhívod a figyelmet", az nem titok és nem Írásellenes, sőt!
Ezen kívül pedig én az itt sokadszorra leírt szövegeid alapján írtam le, hogy szerintem neked mik okoznak problémát, mi állhat annak az útjában, hogy érdekeljen az igazság a bibliából. Te csak azért távolodtál el Jehova szervezetétől, mert nem Írás szerinti indokok alapján (tán emberi gyengeségből) hitelét vesztette a szervezet számodra. Csak ebben tényleg az a csapda - ahogy a fenti idézeted is tükrözi, hogy ezzel olyan dolgokat kritizálsz, mely alapvetően teljesen összefér a keresztény szellemiséggel, sőt ez vezet fokozatosan a nagyobb megértéshez, valamint ezzel cselekedjük Isten akaratát az előtte is elismert földi szervezetében.
Vidiripi
"Nincs olyan, hogy "kellő vizsgálat nélkül", mert akkor nem működne a tanítványképző munka szigorú feltételek mellett."
Oké akkor ilyen nincs! Vagy még is van! Majd eldöntik.
De én ettől függetlenül továbbra is lefogom írni azokat a dolgokat amiket eddig. Persze azt egyáltalán nem zárom ki hogy fog változni a hozzá állásom. De egyenlőre nem így van!
"De mivel működik, igen alapos ismerettel és kellő rálátással keresztelkedhet csak meg mindenki. Ez azt is jelenti, hogy pontosan tisztában van azzal, hogy Jehova Tanúi nem tévedhetetlenek és sohasem voltak azok."
Alapos ismeret! Mit is nevezel annak? Az érdeklődő áttanulmányozza a Mit tanít...könyvet. Van olyan akit már ezen könyv után "alkalmasnak" találnak keresztelkedésre. Mert tud válaszolni a kérdésekre. Na meg persze rendszeresen eljár az összejövetelekre! Persze ez valóban a ritkább eset. De aki már a Szeretet... könyvet is elkezdi tanulmányozni na akkor már sűrűn kérdezik tőle hogy mikor akar megkeresztelkedni! A "kellő rálátás" meg abszurd kijelentés. Ahhoz hogy tényleg kellő rálátása legyen valakinek nem pár hónap kell hanem években kell mérni az időt!
"Voltak hibáik, de a többséggel ellentétben ők ezt mindig is felvállalták és kiigazították."
Csak épp megválogatták hogy mely hibákat tártak fel. Pl. az ENSZ kapcsolatról nem lehet olvasni sem az irodalmakban sem a hivatalos honlapon! Tudom, tudom! Ez egy példa volt! Oké?
"Amire tehát te nagy buzgón "mindössze felhívod a figyelmet", az nem titok és nem Írásellenes, sőt!"
Nagyszerű! Ennek ellenére nem is olyan rég pont az ellenkezőjét állítottad! Emlékszel rá?
Vagy esetleg annyi alázat továbbra sincs benned hogy ezt elismerd. Pedig egyenesen lázadónak állítottál be! Most meg azt írod hogy nem írás ellenes. Nagyon fura hozzá állás ez!
"Ezen kívül pedig én az itt sokadszorra leírt szövegeid alapján írtam le, hogy szerintem neked mik okoznak problémát, mi állhat annak az útjában, hogy érdekeljen az igazság a bibliából."
Neked meg az kell hogy felnyíljon a szemed és meglásd viselkedésed és szavaid ellentétes mivoltát. Remélem hogy eljön az idő hogy ennek tanúja lehetek!
"Te csak azért távolodtál el Jehova szervezetétől, mert nem Írás szerinti indokok alapján (tán emberi gyengeségből) hitelét vesztette a szervezet számodra."
Hála Istennek hogy nem lettem a szervezet tagja! Amúgy sem kell egy szervezet tagjának lenni. Szentírásilag ez nem indokolt! A Biblia összhangját tekintve nem ez a megmentés feltétele. S ez nem azonos azzal hogy te egy gyülekezet tagja vagy!
"Csak ebben tényleg az a csapda - ahogy a fenti idézeted is tükrözi, hogy ezzel olyan dolgokat kritizálsz, mely alapvetően teljesen összefér a keresztény szellemiséggel, sőt ez vezet fokozatosan a nagyobb megértéshez, valamint ezzel cselekedjük Isten akaratát az előtte is elismert földi szervezetében."
Nem értek veled egyet. Mert szerintem nem fér össze a keresztény szellemiséggel hogy követelményt állítanak a tekintetben hogy ki mennyit prédikál és az alapján kap egy titulust vagy kiváltságra lesz "jogosult"! Ez egy teljesítmény rendszer pont mint a munkahelyemen!
Ezt megint csak a példa kedvéért írtam. De ez nem az egyetlen.
Te azt állítod hogy elismert földi szervezet de ki ismerte el? Isten? Hogyan ismerte el? Ez nincs alá támasztva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!