Héber iratok, és Görög iratok?
Az UVF- ben ez áll "Héber iratok és Görög iratok", hiányzik a /SZÖVETSÉG/ szó a bibliájukból.
Ez nem e annak a jele, hogy ők visszautasítják Isten jobját,és nem akarnak szövetséget kötni Jézus Krisztussal, hogy megmentésben részesüljenek?
Ezen azért érdemes elgondolkodni, már akit érdekel a téma, mert nem mindegy, hogy valami "iratokat"olvasok és követek, vagy azt a szövetséget ápolom Istennel amit felajánlott a saját vérével megpecsételve.
Ha valaki szövetséget köt velem akkor azt igyekszem tiszteletbe tartani és eleget tenni ennek a szövetségnek.
Lehet, hogy én vagyok a hülyegyerek, hogy ebből akkora problémát csinálok, de aggodalmam nem alaptalan.
Elnézést ez kimaradt.
Az Örtorony által kiadott UVF bibliáról van szó, vagyis a Jehova Tanúi bibliájukról.
Szervusz
Úgy tűnik, még nem igen volt a kezedben ilyen fordítású Biblia. Ezt azért gondolom, mert rögtön az elején ott a válasz a kérdésedre, az " Előszó" alatt.
Éspedig?
Mi lenne az?
Bemásolnád nekem ha megkérhetlek?
Mindig meglep egy-egy őrtornyos hazugság és az is, hogy a hívek ezt szó nélkül lenyelik. :(
Márk 14:24 És monda nekik: Ez az én vérem, az új szövetség [vére], amely sokakért kiontatik.
Luk 22:20 Hasonlóképpen a pohárt is, minekutána vacsorált, ezt mondván: E pohár amaz új szövetség az én véremben, mely ti értetek kiontatik
2Kor 3:6 Aki alkalmasakká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem léleké; mert a betű megöl, a lélek pedig megelevenít.
Zsid 7:22 Annyiban jobb szövetségnek lett kezesévé Jézus.
Zsid 8:8 Mert dorgálván őket, így szól: Íme napok jőnek, ezt mondja az Úr, és az Izrael házával és Júdának házával új szövetséget kötök.
Zsid 9:15 És ezért új szövetségnek a közbenjárója ő, hogy meghalván az első szövetségbeli bűnök váltságáért, a hivatottak elnyerjék az örökkévaló örökségnek ígéretét.
STB.
Hogy miért másoltam be ezeket az Igéket? Ez miatt a mondat miatt:
"A bizottság azért döntött így, mert a Biblia valójában egyetlen mű, és egyik része sem elavult vagy „ó”"
Szánalmas, hogy még EZT SEM értitek.
Az előző válaszokban felsorolt idézetek egyike sem az írott szövegre vonatkozik, nem a tekercseket/könyveket értik 'új szövetség' alatt az apostolok, hanem magát azt a szellemi rendet, amibe a Felkent követői beépülnek.
Amikor a lejegyzett tanításról van szó, akkor Pál is, Máté is, Lukács is, János is, Péter is, Jakab is simán 'írások'-at mond, a görög szó γραφή (graphé) konkrétan írást, iratot jelent.
(pl. Máté26:54, Luk.4:21, Ján.19:28, Jak.2:23, Róma4:3, 1Pét.2:6, de rengeteg más helyen is)
Magát az ember által összeszerkesztett szöveggyűjteményt akármilyen 'szövetségnek' nevezni persze mindenkinek szíve joga, de ezt számon kérni másokon, főleg vallásoskodó alapon nem helyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!