Jehova Tanúi ti megszólíthatjátok közvetlenűl Jézus Krisztust?
Figyelt kérdés
Imában pl?2015. jún. 24. 14:59
1/21 anonim válasza:
nem szólítják meg, szerintük Jézus csak teremtmény, azonos Gábriel angyallal (ő testesült meg Jézus néven), és mint minden más ilyet tilos vallásos tiszteletben részesíteni
2/21 anonim válasza:
ha akarják, megszólíthatják. de nem akarják.
3/21 anonim válasza:
1-nek: Az őrtorony tanítása szerint Mihállyal azonos, nem Gábriellel. És nem szólíthatják meg, hisz Krisztust csak tisztelni szabad nekik.
5/21 anonim válasza:
elnézve. de volt idő, amikor imádták Jézust. az úvf-en kívűl sok fordításban igenis imádják az emberek és angyalok Jézust. a tettei alapján meg is érdemli. sehol sem lennénk az Ő önfeláldozása nélkül. ha azt mondja: mért pont én? küldj valaki mást...
6/21 anonim válasza:
így van, sokáig nem tagadták a szentháromságot
7/21 A kérdező kommentje:
Érdekes mert többek között itt ezt olvashatjuk;
(Jn 14:14)
"Ha valamit kértek az én nevemben, ÉN MEGCSELEKSZEM azt."
És újra azt mondom, hogy érdekes mivel itt nem azt mondja, hogy az Ő nevébe kérjünk és majd Isten megadja nekünk, hanem azt, hogy "bármit" kérünk az Ő nevében Ő meg is adja nekünk. Tehát tőle kérünk és tőle kapunk.
Ez ige alapján tehát minden félelem nélkűl megszólíthatjuk Őt is, tévedek?
Kedves Tanúk ti, hogy nem veszitek ezeket figyelembe?
És köszönöm az eddigi válaszokat!
2015. jún. 24. 17:49
8/21 anonim válasza:
Nem Jézushoz imádkozunk, hanem Istenhez. Nem szabad teremtményekhez imádkozni...
9/21 anonim válasza:
Nem olvastad el amit a kérdező beírt igét, ugye? Hogy Ő megadja. Ráadásul nem teremtmény, hanem Isten Fia. De már felfogtam, hogy nektek fogalmatok sincs mit jelent ez a kifejezés....
10/21 anonim válasza:
a tanúk a zrt utasításával öszhangban így értelmezik ezt, illetve így imádkoznak: minden imájuk végén ezt mondják: mindezeket (nagy) fiad, Jézus (krisztus) nevében kérjük(vagy tárjuk) eléd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!